Gümüşhane ve Bayburt'a demiryolu müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu Karadeniz’den geçmesi planlanan demiryolu projesi ile ilgili açıklamada bulunarak, hem Gümüşhane, hem de Bayburt’a müjde verdi.

Gümüşhane ve Bayburt'a demiryolu müjdesi!
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz’den geçmesi planlanan demiryolu projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Davutoğlu, hem Gümüşhane, hem de Bayburt’a müjde verdi.

Davutoğlu, aynı gün içerisinde üç ayrı şehirde miting yaptı. Başbakan Davutoğlu ilk olarak Gümüşhane, ardından da Bayburt’ta halka seslendi. Davutoğlu, günün son mitinginde ise Erzincan’daydı.

Başbakan Davutoğlu, her üç mitingde de bölgenin en çok konuşulan ve tartışılan konularından biri olan demiryolu projesine değindi.

Gümüşhane’de “Erzincan'dan Gümüşhane'ye hızlı tren getiriyoruz” diyen Davutoğlu, Bayburt’ta yaptığı konuşmada ise, “Bugün öğlen Gümüşhane'deydim, orada söyledim. Erzincan-Gümüşhane hızlı tren projesi için düğmeye basıldı. Şimdi biz Gümüşhane'ye kadar geliriz de orada durur muyuz? Bayburt'a selam vermeden bu işi bırakır mıyız? İnşallah Bayburt'a da bütün bu imkânlar gelecek” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, demiryolu güzergâh tartışmalarında karşı karşıya gelen her iki ilde de heyecanla karşılandı.

Güzergah hakkında detay vermeyen Davutoğlu, Erzincan’da yaptığı konuşmada ise, konuyu biraz daha detaylandırdı ve şöyle konuştu:

“Şimdiki hedef Ankara, Sivas-Erzincan hızlı treni hizmete sunmak. Gümüşhane ve Bayburt’a da bir kol vereceğiz. Dün Erzurum’da bahsettim. Erzincan’dan Erzurum’a ulaştıracağız. Bir kol Karadeniz’e bir kol Hazar denizine kadar gidecek. Erzincan kavşak şehir olacak. Merkez şehir olacak. Bir can Azerbaycan bir can Erzincan."

Ağbal: “Farklı şeyler söylense de, başbakanımız son noktayı koydu”

AK Parti Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, AK Parti Bayburt Milletvekili adayı ve 25. Dönem Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ile birlikte yaptığı toplantıda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bayburt mitingi hakkında bir değerlendirme bulundu.

Bayburt Belediyesi'nde gerçekleşen basın toplantısında Başbakan Davutoğlu’nun demiryolu açıklamasına değinen Ağbal, “Sayın başbakanımız hepimizin hayali olan Erzincan-Trabzon demiryolu projesi için de çok net bir mesaj verdi. Demiryolu ile ilgili farklı şeyler söylense de bugün sayın başbakanımız tüm bu söylemlere son noktayı koydu. İnşallah demiryolu ile ilgili Bayburtlu'nun özlemi de bu şekilde giderilmiş olacak. Bu konunun da takipçisi olacağız" dedi.

Öte yandan daha önce açıklanan DOKAP Eylem Planı’na göre, etüt çalışması yapılacak olan demiryolu projesinin güzergâhı hakkında detaylar ise bu etüt çalışmasının ardından ortaya çıkacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bc 9 yıl önce

yahu bayburtlular artık akıllanın da şu akp'ye bir tokat vurun, bizi resmen koyun yerine koydular 12 senedir neden uyanmıyorsunuz? neyi bekliyorsunuz artık?

Avatar
sukru 9 yıl önce

Bayburttan tren gececek millette okuz gibi trene bakacak.. o zamana kadar bayburtta trene okuz gibi bakacak millet kalirsa tabi..

Misafir Avatar
bayburtlu 8 yıl önce @sukru

ulan öküzzz şükrü hatta ve hatttaaaa öküzoğlu öküz şukrü şerfesis sen nasıl bir hayvansın sen kimsin bayburtlulara hakaret ediyorsun pislik sana söyleyecek söz bulamıyorum aslında söz varda neyse burası yeri değil oküzzz şuhrüüüüü

Beğenmedim! (0)
Avatar
çoban nuri 9 yıl önce

bu yorumu yazanlara iade ederiz,ve kınıyoruz,tren*geldiği zaman öküzlerde yolculuk
ve ulaşımı sağlanacak!!??*t.ı.r.........sıra havaalanında,sn başbakana tşk,ler.