Erzurum'da şehitler için milli damga

Türkiye'de ilk kez yapılan buzdan ay ve yıldız motifinin işlendiği Türk Bayrağı ile bayrağın oluşumu tasvir edildi.

Erzurum'da şehitler için milli damga
Erzurum'da dondurulan süs havuzundan oluşturulan Türk Bayrağı, görenleri hayran bıraktı. Türkiye'de ilk kez yapılan buzdan ay ve yıldız motifinin işlendiği Türk Bayrağı ile bayrağın oluşumu tasvir edildi.

Erzurum Havuzbaşı'ndaki süs havuzunun dondurulmasıyla Türk Bayrağı resmedildi. 'Buz ve Soğuğun Uykuyu Affetmeyeceği' vurgusuyla tasviri yapılan buzdan Türk Bayrağı çalışması vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Türkiye'de ilk defa yapılan buzdan Türk Bayrağı çalışmasının mimarı Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Gökdaş, tasvir ile bayrağın oluşumuna atıfta bulunulduğunu belirtti.

Birlik ve beraberliğin simgesi olan Türk Bayrağı'nın gelecek nesillere aktarılması arzusunun önemine değinen Gökdaş, "Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın şehitler coğrafyası olması hasebiyle bütün sanatsal çalışmalarımızı genellikle bu vurgu yönlendiriyor. Bu anlamda günün anlam ve önemine binaen ülkemizin bu zorlu günlerinde bu uygulamayı gündeme getirdik. Buz üzerinde bu bayrağı uygulamamızın nedeni bize bu vatanı ve bayrağı emanet edebilmek için canları pahasına donan insanları ve bayrağın nasıl oluştuğunu vurgulamak gayesidir. Ülkemizin bu zorlu sürecinde de herkesin kendi üstüne düşeni mutlaka yapması gerektiği birlik ve beraberliğin her şeyden daha önemli olduğunu altını çizmek istiyoruz" diye konuştu. (Haber: erzurumgazetesi.com.tr)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt halkı 8 yıl önce

bayburta,da yapılabilir,şehitler bahçesi,neden olmasın,bütün şehitlerimize Allah,tan
rahmet dileriz,ruhları şad olsun.

Avatar
Yaşar Yılmaz'ın 8 yıl önce

Türk bayrağının yeri yer değil başımızın tacı olmalı ve gönder olmalı. Türk milletinin şerefli bayrağımızın ayaklar altına serilmesini kınıyor bu yanlışlıktan biran önce dünülmesii talep ediyorum.