Doğu Karadeniz'de ağaçlandırma çalışmaları

Bayburt'ta 20 bin 640 dekar alanda erozyonla mücadele tesisleri kurulduğu belirtilerek, söz konusu kentte 2 milyon 393 bin fidanın bakım ve yetiştirme çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Doğu Karadeniz'de ağaçlandırma çalışmaları
Doğu Karadeniz'de 2016 yılı içerisinde 58 bin 500 hektar alanda erozyonla mücadele çalışması yürütüleceği, 16 milyon 200 bin fidan bakım ve dikimi gerçekleştirileceği bildirildi. Doğu Karadeniz'de bu yıl 58 bin 500 hektar alanda erozyonla mücadele çalışması yürütüleceği, 16 milyon 200 bin fidan bakım ve dikimi gerçekleştirileceği bildirildi.
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Doğ Karadeniz Bölgesi 2016 yılı Planlama Semineri'nin Rize'nin İkizdere ilçesinde yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerinde görevli birim amirlerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasında Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez'in ormancılığın ülke ve bölgedeki genel durumu hakkında bilgi verdiği vurgulandı.

Bölge halkının sosyo-ekonomik durumunu iyileştirmeyi amaçlayan çalışmalar yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, bölge halkının kalkındırılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, 2015 yılında Rize'de 5 bin 610 dekar ağaçlandırma, 1 milyon 700 bin fidanın bakım ve yetiştirme çalışmaları yapıldığı, orman köylülerinin kalkındırılması amacıyla 158 aileye 589 bin lira yardımda bulunulduğu belirtildi.

Trabzon'da 13 bin 520 dekar ağaçlandırma, 15 milyon 300 bin fidanın bakım ve yetiştirme çalışmaları yapıldığı, ağaçlarda kurumaya yol açan böceklerle mücadele amacıyla 55 bin adet faydalı böcek üretilerek ormanlara bırakıldığı vurgulanan açıklamada, Gümüşhane'de da 9 bin dekar alanda erozyonla mücadele tesisleri kurulduğu, 30 bin adet faydalı böcek üretilerek ormanlara bırakıldığı anlatıldı.

Açıklamada, Bayburt'ta 20 bin 640 dekar alanda erozyonla mücadele tesisleri kurulduğu belirtilerek, söz konusu kentte 2 milyon 393 bin fidanın bakım ve yetiştirme çalışmalarının yapıldığı işaret edildi.

Ayrıca 2016 yılında Rize, Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane'de 58 bin 500 hektar alanda erozyonla mücadele çalışması yürütüleceği ve 16 milyon 200 bin fidan bakım ve dikimi gerçekleştirileceği kaydedildi. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.