Bölge için 3 dikey 1 yatay hat var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı Çevre Düzeni Planı’nda demiryolu güzergâhları ortaya çıktı.

Bölge için 3 dikey 1 yatay hat var
Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından onaylanan Doğu Karadeniz Bölgesi Çevre Düzeni Planı’nda Erzincan’dan Karadeniz’e inmesi planlanan demiryolu hattı için Trabzon’da 2, Giresun’da ise 1 hat olmak üzere 3 ayrı alternatif güzergah belirlendi. Samsun- Batum sahil hattında kurulan demiryolu hattının, Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt, Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum, Ortahisar- Torul- Erzincan hatları ile birlikte iç bölgelerle bağlanması öngörülüyor.

Ordu-Trabzon-Rize-Giresun-Gümüşhane-Artvin Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (12 Plan Paftası, Lejant, Plan Hükümleri, Plan Açıklama Raporu, Plan Değişikliği Gerekçe Raporu) 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 7. maddesi uyarınca Bakanlık Makamı’nın Olur’u ile 03.04.2017 tarihinde onaylanmıştı.

Bölgeler düzeyinde en uzun süreli planlar olarak hazırlanan Çevre Düzeni Planı’nda karayolu, havayolu ve deniz yolu ulaşımının yanı sıra demiryolu ulaşımıyla ilgili öngörülen güzergahlar da yerini aldı.

TRABZON- RİZE AKSINDA ÇİFT YÖNLÜ ŞEHİR İÇİ DEMİRYOLU GEÇİŞİ

Ordu - Trabzon - Rize - Giresun - Gümüşhane - Artvin Planlama Bölgesi için hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandıktan sonra geçtiğimiz hafta Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından da kabul edilen planda, Ordu - Trabzon - Rize - Giresun - Gümüşhane - Artvin Planlama Bölgesi plan notlarında demiryolu hatlarıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Plan kapsamında Samsun-Sarp demiryolu bağlantısı kurularak, bölgenin Batum- Samsun ve iç bölgelere olan bağlantısı süreklileştirilmiştir. Bu demiryolu hattı ile özellikle yük taşımacılığına rahat ve etkin bir gelişim alanı tanımlanırken, liman-demiryolu karayolu ağları birbirlerine entegre edilmiştir. Sahil hattında kurulan bu demiryolu hattının, Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt, Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum, Trabzon Merkez İlçe (Ortahisar)- Erzincan hatları ile birlikte iç bölgelerle olan ilişkisi de kurulmuştur. Bununla birlikte Ordu-Giresun ve Trabzon-Rize akslarında çift yönlü şehir içi demiryolu geçişi sağlanacaktır.”

HATLAR HANGİ GÜZERGAHLARI TAKİP EDİYOR?

Karadeniz sahiline inmesi planlanan güzergahlardan biri Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum olarak öne çıkıyor. Bu hat Erzincan’dan çıkıp Erzurum’a oradan da Bayburt’a ulaşıyor. Bayburt- Konursu üzerinden geçen hat Soğanlı Dağı’na oradan Çaykara’ya ve Solaklı Vadisi boyunca ilerleyerek Of’a iniyor.

Erzincan’dan Karadeniz sahiline inmesi planlanan güzergah ise Ortahisar- Torul- Erzincan olarak planlandı. Erzincan’dan ayrılan ve Kelkit üzerinden gelen demiryolu hattı plana göre Torul’dan geçerek Zigana Dağı’ndaki Kalkanlı zirvesinden geçiyor ve Maçka’ya ulaşıyor. Maçka Vadisi boyunca ilerleyen demiryolu hattı Ortahisar ilçesinden sahile bağlanıyor.

Demiryolunun güneyden Karadeniz sahiline planlanan bir değir hattı ise Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt hattı. Erzurum üzerinden gelmesi öngörülen bu hat önce Bayburt’a oradan Gümüşhane’ye ulaşıyor. Ardından Torul ve Kürtün üzerinden geçen hat Tirebolu’dan sahile iniyor.

Haber: Günebakış

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

MERAK ETMEYİN BAYBURTTAN GEÇMEYECEK ŞEKİLDE AYARLANDI SIKINTI YAPMAYIN DESTEKLERİNİZİ ARTIRMAYA DEVAM EDİN 2019 SEÇİMLERİNDE YÜZDE 90 OY VERİLDİĞİNDE BAYBURTA ÇOK BÜYÜK BİR MÜJDE VERİLECEK YAŞASIN BAYBURT İLÇE OLUYOR YUPPİ HARİKA İŞTE BU BİRAZ DAHA BEKLEYİN SABREDİN BAYBURTU ÇOK GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Avatar
sedat oğul 7 yıl önce

Trabzon - rize iş adamları çay kurutma paketleme fabrikası Aydıntepe ovasına kuracaklar,çok arsa alanlar oldu,yalnız "Demiryolunun gelmesini beklemektedirler
"demiryolu-acemi birliği-hava yolu-yeni hastane ve üniversitenin gelmesi bir milat.!!
oldu,Allaha şükürler olsun.ilçe gibiydi"il olduk.!!,yakında g.haneyi sollarız,yeterki birli
k ve beraberlik olsun.

Misafir Avatar
BAYBURT MENFAATÇİSİ 7 yıl önce @sedat oğul

gümüşhane yakında trbzondan sonra karadenizin en büyük 2. gücü olacak ne sollaması Allah aşkına bayburt dua edelim de il olarak kalsın 2019 seçimlerinde erzuruma bağlanması gündemdeymiş bayburtun siz uyumaya devam edin yahu Allah aşkına nasıl gerçekleri göremiyorsunuz anlamıyuorum bayburt bitiyor göz göre göre eriyor nüfus durmuyor bayburtta gümüşhane ise 200 bine yaklaştı nüfusu üniversitesi de yakında tuıp hukuk diş hekimliği gibi kaliteli bölümleri getiriyorlar gümüşhane pttye çıkıyor yani duygusallıkla değil gerçeklerle konuşmalıyız bayburtumuz gerçekten çok kötü durumda önce bayburtlunun bayburtta kalması sağlanmalı sonra hem de çok sonra belki gümüşhaneye yaklaşabiliriz şu anda fersah fersah gerideyiz ne yazık ki çok gerideyiz

Beğenmedim! (2)
Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Bir yandan acıyom bir yanda da iyi oluyor rekor kırdık diye seviniyorkar birazda hızmet geldi diye sevinseler keşke ama yok bizim insanımız uyuyor uyu bakalım gerçi mega kent istanbul uyandı inşaAllah sıra bizim taraftaaaaaa:((((((

Misafir Avatar
DERTLİ BAYBURTLU 7 yıl önce @rambo yağız

KARDEŞ UYANANLAR VAR AMA BAYBURTLU 100 SENE DE GEÇSE BAYBURT TERK ETSE DE BAYBURT İLÇE OLMAYA DÖNSE BİLE ADAM ACINDAN ÖLSE BİLE ÖLÜM TEHDİTLERİ DE ALSA ASLA AMA ASLA AKPYE OY VERMEKTEN VAZGEÇMEZ ÇÜNKÜ BÖYLE ALGILAMIŞ DEĞİŞMEZ YANİ NORMAL İNSANIN BU VAZİYETTE BU ŞEHİRDEE YAŞAYAN BİRİSİNİN AKPYE OY VERMESİ ALLAH AŞKINA MÜMKÜN OLUR MUYDU BAŞKA ŞEHİRDE OLSA BU DURUM AKPYE 1 TANE OY ÇIKMAZ YEMİNLE AMA BAYBURTLU OLSUN DİYOR BEN ACIMDAN ÖLSEM DE BU ADAM GİTMEYECEK DİYOR DEĞİŞİK BİR DURUM YANİ ANLAMAK ZOR ADAM HİÇ BİR ZAMAN MEMLEKETİNİN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNMÜYOR YANİ BEN SANA OY VERİYORUM BANA ADAM AKILLI YÖNETİCİ GETİR BAYBURTU KALKINDIR YOL YAP HASTANELER YAP FEN LİSELERİ YAP SPOR OKULLARI AÇ TURİZM GELİŞSİN OTELLER AÇILSIN ÜNİVERSİTE BÜYÜSÜN BÖYLE TALEPLERİ YOK MAALESEF ÜZÜCÜ OLAN DA BU ZATEN OY VERMEYE GELİNCE HERKESTEN ÇOK DESTEK VERİYOR AMA İSTEME KONUSUNDA NEDENSE AĞZI BAĞLANIYOR KEŞKE HAKKINI GERÇEK ANLAMDA ALABİLSE HAKETTİĞİ YERE GELSE GERÇEKTEN OLMASI GEREKEN YERDE OLSA AMA ZOR

Beğenmedim! (3)
Avatar
Safak Güngör 7 yıl önce

Bence biz o trene bakarızzzz...

Misafir Avatar
ALOŞ 7 yıl önce @Safak Güngör

Bugün bakarsın ama yarın hayal gerçek olur. Bunun kaymağı olan tren yolunun inşaatı (müteahidi) nı kim alır parayı kim yer onu bilemeyiz.

Beğenmedim! (1)
Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

HALA HAYAL SATMA PEŞİNDE OLANLAR VAR BAYBURT HALKI GERÇEKTEN ÇOK SAF BUNU ART NİYETLİ OLDUĞUM İÇİN SÖYLEMİYORUM ARKADAŞ ADAMLAR SEÇİMDEN ÖNCE AĞZIMIZA BİR PARMAK BAL ÇALDILAR TREN GELECEK DİYE ANLAYIN BUNUN BİR NUMARA OLDUĞUNU HEMEN SAZAN GİBİ DÜŞTÜ BAYBURT HALKI OYLARI VERDİK ŞİMDİ DE GELİR Mİ ACAB GELMEZ Mİ NOKTASINDAYIZ BURADA BİR SIKINTI VAR YA TREN GELECEK DEDİKLERİNDE DOĞRU SÖYLEMİYORLARDI YA DA BAYBURT HALKI GELMEYECEĞİNİ BİLE BİLE HER SÖYLENENE İNANDIĞI İÇİN YİNE İNANDI VE KAYBETTİ ARTIK GERÇEKÇİ OLMALIYIZ BİZ BAYBURTLULARI BU İKTİDAR ONLARCA DEFA KANDIRDI HEP KANDIRMAYA DEVAM EDİYOR BİR KERE DE YEDİĞİMİZ KAZIĞI ANLAMIYORUZ ALLAH AŞKINA BAYBURT AKP İKTİDARA GELMEDEN ÖNCE NÜFUSU 2 KATI DEĞİL MİYDİ O ZAMAN BAYBURT SİYASETTE DE BÜROKRASİ DE DE DAHA GÜÇLÜ DEĞİL MİYDİ BU ŞEHİRDE İNSANLAR MEMNUNDU MUTLUYDU ZENGİNDİ HAYATTAN ZEVK ALIYORDU HER TÜRLÜ İHTİYACINI GİDEREBİLİYORDU ŞİMDİ İSE BAYBURTUN YOLU YOK HASTANEDEKİ EN BASİT İŞLER İÇİN BİLE TRABZONA ERZURUMA GİDİYORUZ DESTEĞE DEVAM AMA

Avatar
GERÇEK BAYBURTLU 7 yıl önce

1949 1925 YILLARINDA TREN BAYBURTTAN GEÇECEK DİYE TBMM KARARI
VAR,ARŞİVLERİ İNCELEYİN LÜTFEN"AFAKİ YORUM YAPMAYINIZ,LÜTFEN.,
TREN G.HANEDEN GEÇSİN DİYE,G.HANE FEDERASYONU KURULDU,HABERİ-
NİZ VARMI ACABA,LÜTFEN BAYBURTUN HAKKINI KORUYUN,LÜTFEN