Bayburt'ta kar alarmı!

Doğu Karadeniz'de etkili kar yağışı nedeniyle 7 ilde 2 bine yakın köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bayburt'ta kar alarmı!
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz'de etkili kar yağışı nedeniyle 7 ilde 2 bine yakın köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor. Bayburt'ta devam eden kar yağışı dolayısıyla 80 köy yolu ulaşıma kapanırken, Özel İdare ekipleri köy yollarındaki çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri ise şehir içi ulaşımda aksaklıkları önlemek için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.


Doğu Karadeniz'de dün başlayan, gece etkisini artıran ve halen aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

Kar kalınlığının sahilde 40, yüksek kesimlerde 70 santimetreye ulaştığı Trabzon'da, kent merkezindeki ana arterler açık bulunuyor. Ancak kentte çoğunluğu yüksek kesimlerde olmak üzere yaklaşık 200 mahalleye ulaşım gerçekleştirilemiyor.

Rize'de, kent merkezinde 60, ilçelerden Ardeşen'de 41, Pazar'da 39, Çayeli'nde 30, İkizdere'de 29, Çamlıhemşin'de 24, Güneysu 22, Kalkandere'de 18, Derepazarı'nda 11, İyidere'de 7, Fındıklı'da 6 köye ulaşım sağlanamıyor.

Kentte Ardeşen'de 4, İkizdere'de 8, Çamlıhemşin'de 6 köyde kışın yaşayan olmadığından yol açma çalışması yapılmazken, diğer köylerde ise 107 personelin 86 iş makinesiyle çalışması devam ediyor.

Giresun'da da il merkezinde 50, ilçelerden Bulancak'ta 57, Görele'de 51, Tirebolu'da 42, Keşap'ta 41, Dereli'de 29, Çamoluk'ta 27, Espiye'de 26, Alucra'da 23, Yağlıdere'de 19, Piraziz'de 18, Güce'de 15, Çanakçı'da 13, Eynesil'de 11, Doğankent ve Şebinkarahisar'da 8'er köy yolu ulaşıma kapandı. İlde, 67 ekip 62 araçla yol açma çalışması yapıyor.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştığı Ordu'da ise 609 mahalle yolu ulaşıma kapandı. İlde 86 ekip halindeki 400 personel, 318 araç ve iş makinesiyle karla mücadele ediyor.

Artvin'de kent merkezinde kapalı yol bulunmuyor. İlçelerden Şavşat'ta 60, Ardanuç'ta 39, Borçka'da da 13 olmak üzere 112 köye ulaşım sağlanamıyor.

Yörenin iç kesimlerinde bulunan 80 köy yolunun kapandığı Bayburt'ta da il özel idaresine bağlı 14 ekip çalışma yürütüyor.

Kar kalınlığının kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye ulaştığı Gümüşhane'de ise 185 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kapalı yolların trafiğe açılması amacıyla karayolları, il özel idaresi ve belediye ekiplerinin başlattığı kar temizleme çalışmaları sürüyor. Ekipler, karla mücadele çalışmalarını ana arterler, hastane yolları ve grup yolları üzerinde yoğunlaştırıyor.

Anahtar Kelimeler:
Bayburtta Kar Alarmı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KÜLTÜRLÜ 8 yıl önce

belediye nin hiç çalışmaasını görmedik yollar hala kapalı