Arhavi'de HES zaferi!

Artvin'in Arhavi ilçesinde geçen yıl yapımına başlanan Kavak Hidroelektrik Santral projesinin 'ÇED olumlu' raporu durduruldu.

Arhavi'de HES zaferi!
Bayburt Postası - Artvin'in Arhavi ilçesinde geçen yıl yapımına başlanan Kavak Hidroelektrik Santral projesinin 'ÇED olumlu' raporu durduruldu. Rize İdare Mahkemesi' nin, 'ÇED olumlu' raporu hakkındaki yürütmeyi durdurmasının ardından ilçe sakinleri kararı sevinçle karşıladı. İlçe meydanında toplanan kalabalık bir grup, türküler söyleyerek horonla kutlama yaptı.

Kamilet Vadisi'nde geçen yıl yapımına Kavak Hidroelektrik Santral projesiyle, Çifteköprü ve Kapisre derelerinin sularının 5 kilometre boyunca tünel ve borularla taşınması planlanmıştı. Proje ile ilgili 'ÇED olumlu' raporu alan yüklenici firma, imar mevzuatı değişikliği için Arhavi Belediyesi’ne başvurdu. Arhavi Belediyesi ‘nin imar değişikliği kararını almasının ardından bu defa vatandaşlar, Rize İdare Mahkemesi'nde başvurarak Hes projesi için verilen 'ÇED olumlu' raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Mahkeme bakanlığın verdiği 'ÇED olumlu' raporunun yürütmesini durdurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.