Ambulans helikopter kaç hasta için havalandı?

Sağlıkta dönüşüm sistemi kapsamında hizmete sunulan ve Türkiye'de 17 ilde konuşlandırılan ambulans helikopterler acil hastalara umut olmaya devam ediyor.

Ambulans helikopter kaç hasta için havalandı?
Bayburt Postası - Sağlıkta dönüşüm sistemi kapsamında hizmete sunulan ve Türkiye'de 17 ilde konuşlandırılan ambulans helikopterler acil hastalara umut olmaya devam ediyor.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Komuta Kontrol Merkezinde yer alan ambulans helikopterle 2015 yılında 200'ün üzerinde uçuş yapıldığı ve hizmete başlanılan tarihten bugüne kadar ilçeler ve çevre illerden bin 585 kez havalanarak birçok hastaya ulaşıldığı bildirildi.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, yaptığı açıklamada, helikopter ambulansla bu yıl içerisinde 200'ün üzerinde hastayı, Kars, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır gibi illerden ve uzak ilçelerden taşıdıklarını söyledi.


Ambulans helikopterin en çok kalp hastaları için havalandığını ifade eden Vançelik, "Trafik kazası ya da başka kazalar sonucu yaralanmalar, travmalar, yenidoğan acilleri, ambulans helikopterle en sık taşınan vakalar arasında yer alıyor. Aciliyet gerektiği durumlarda organ nakli ve acil vaka durumlarına göre kimi zamanlarda askeri helikopterden de faydalanıyoruz. İlgililere yardımlarından dolayı minnet duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Vançelik, en kötü hava şartlarında bile pilotların helikopter ambulansı inişi zor olan köylere ulaştırarak büyük fedakarlık gösterdiklerini ve can kurtarma adına özveriyle çalıştıklarını vurguladı. 

112 Acil Komuta Merkezi çalışanlarının da sağlık kültürüyle fedakarlık göstererek hastaları hayata döndürmek ve bir an önce hastanelere yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını ifade ederek, "Bu anlamda işini fedakarca yürüten arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. AA
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.