4 aydır kurtarılmayı bekliyordu

Geçen ocak ayından beri kurtarılmayı bekleyen, sürüklenme nedeniyle alt tarafı delinen ve su alan Stkitts Nevis bandıralı "Gulf Rio" adlı geminin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

4 aydır kurtarılmayı bekliyordu
Ukrayna'dan Samsun Limanı'na soya fasulyesi getiren ve Mert Irmağı'nın Karadeniz'e döküldüğü bölgede şiddetli dalgalar nedeni ile 4 ay önce karaya oturan geminin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Geçen ocak ayından beri kurtarılmayı bekleyen, sürüklenme nedeniyle alt tarafı delinen ve su alan Stkitts Nevis bandıralı "Gulf Rio" adlı geminin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, geminin kurtarılması için İstanbul'dan dev vinç getirildiğini söyledi. 

Vinç yardımıyla önce geminin kapaklarının açılacağını ve yükün tahliye edileceğini belirten Ünal, "Yükün bir kısmı boşaltıldıktan sonra geminin yükseleceğini tahmin ediyoruz. Gemi yükselirse römork yardımıyla Tekkeköy Tersanesi'ne çekeceğiz. Burada tamamen yükünü boşaltacağız. Sonra geminin altındaki delik, dış veya iç kısımdan kapatılacak. Bu kurtarma işleminin 15 gün süreceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Gemi 2 bin 800 ton soya fasulyesinin bozulduğunu belirten Ünal, bunun Büyükşehir Belediyesinin çöp tesislerine döküleceğini sözlerine ekledi. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.