10 Kasım, Gümüşhane için bir milat

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Zigana Tüneli’nin ihale edileceğini açıladığı ‘10 Kasım’ tarihinin Gümüşhane için bir milat olacağını söyledi.

10 Kasım, Gümüşhane için bir milat
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Zigana Tüneli’nin ihale edileceğini açıladığı ‘10 Kasım’ tarihinin Gümüşhane için bir milat olacağını söyledi.

Çimen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 Ekim tarihinde Gümüşhane’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Zigana Tüneli ihalesinin 10 Kasım’da ihale edileceğini açıkladığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız toplu açılış töreninde “Zigana Tüneli’nin çift tüpten oluşan 12 kilometrelik projesi tamamlandı. 10 Kasım’a ihale tarihi alındı. İnşallah iş makineleri bir an önce çalışacak” diyerek bizlere o büyük müjdeyi verdi. İhale tarihini sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından dolayı şeref duyduk. 10 Kasım 2014 tarihi Gümüşhane için bir milat olacak” dedi.

Çimen, Gümüşhane’ye çok büyük yatırımların yapıldığını kaydederek, “Yeni Zigana Tüneli de bunların arasında yer alıyor ve çok önemli bir proje. Bu proje Cumhurbaşkanımızın talimat ve himayelerinde hayata geçiriliyor. Trabzon-Gümüşhane arasındaki bölünmüş yol çalışmaları da neredeyse bitme aşamasına geldi. Yolun Zigana Tüneli ile birlikte tamamen bitirilmesini bekliyoruz. Zigana Tüneli kadar Çevre Yolu projesi de ilimiz için çok önemli. Burada da birçok tünel yapılacak. Çevre Yolu’nun tamamlanmasının ardından bizde şehir içerisinde yol düzenlemesine başlayacağız. Gümüşhane’mizin dev projelere öncülük etmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde yer alan ve Doğu Karadeniz’i Ortadoğu ile İran’a bağlayan en önemli geçişlerden olan Zigana Dağı’na yapılacak olan 12 bin 900 metre uzunluğundaki yeni Zigana Tüneli'nin bin 750 rakımdan bin 250 rakıma ineceğini belirten Çimen, “Projeye göre yeni Zigana Tüneli’nin giriş ve çıkışında köprülü kavşaklar, viyadükler olacak ve tünel çift tüp olacak şekilde yapılacak. Tünelde ayrıca iki adet tahliye dönüşü ve kaçış tüneli de yer alacak. Zigana’ya yapılacak olan tünel, Türkiye’nin en uzun tünellerinden biri olacak. Bu tünel sayesinde ulaşım daha kolay hale gelecek ve daha güvenli yolculuk yapma imkanı sağlanacak” ifadelerine yer verdi.

Haber: Gümüşhane Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali kılıç 9 yıl önce

BAYBURT'ada sadaki cariyenizi bağlayın dedi kendileri GÜMÜŞHANE'yede ne kıyak yaptıi zigana tüneli

Avatar
yakup gülbek 9 yıl önce

zigana tüneli sayesinde*hızlı tren gelebilir bqayburta"