Şair Celali Ortaokulu'nda Bilim Şenliği

Vali Ali Hamza Pehlivan Şair Celali İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliğine katıldı.

Şair Celali Ortaokulu'nda Bilim Şenliği
Bayburt Postası - Fuarın açılışını gerçekleştiren Vali Pehlivan öğrencilerin öğretmenler eşliğinde hazırladığı projeleri inceledi. İnsansız kara aracı, akıllı ev sistemleri ve pratik çözüm gibi pek çok projenin yer aldığı bilim fuarına veliler de yakın ilgi gösterdi.

Vali Pehlivan, TÜBİTAK Bilim Fuarlarının öğrencilerin uygulayarak öğrenmelerini teşvik etmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl 14 olan bilim fuarı sayısını bu yıl artmasını hedef koyduklarını dile getiren Vali Pehlivan, “Valiliğimizin himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde geçtiğimiz yarıyılda Oku-Keşfet-Uygula(OKU) Projesi başlatmıştık.OKU Projesi eğitim öğretim hizmetlerinin daha da geliştirilmesi, etkinleştirilmesi ve verimli hale getirilmesi amacıyla hazırlanan ve altında bir çok alt başlığın olduğu bir proje. Bu kapsamında uygulamaya dayalı bilimsel çalışmalar ve bu bağlamda bilim fuarları için ayrı bir başlık oluşturmuştuk. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları sayısı ilimizde geçen yıla göre iki kat artış sağlamış ve 27’ye ulaşmış durumda. Bu gelişmeden ziyadesiyle memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Çocuklarımız, okuyup öğrenecekler, bilime ve teknolojiye gerek fenni gerek sosyal bilimler anlamında ne kadar ağırlık verirlerse inşallah ileride seçecekleri mesleklerde bu uygulamalar kendilerine yardımcı olacak, belki de ilginç icatlar ortaya koyacaklar. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. TÜBİTAK destekli bu faaliyetlerin il genelindeki sayısının artması konusunda gayret sarfeden İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, ilgili Okul Müdürlüklerimize, Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can ise geçtiğimiz yıl 14 olan bilim fuarı sayısının iki kat artışla 27’ye ulaştığını ve okullar tarafından hazırlanan tüm projelerin TÜBİTAK tarafından kabul edildiğini belirtti.
Şair Celali İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen bilim fuarına Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, Şube Müdürü Hüseyin Akdoğan, Okul Müdürü Dursun Yeşil, öğrenci velileri ile öğretmenler katıldı.

Vali Pehlivan, etkinlik sonrası Öğretmenler Odasında Öğretmenler ile bir araya gelerek sohbet etti, bilgi alışverişinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Duvarci 6 yıl önce

Tamam herşey güzel maşAllah yavrularimizada anlayamadigim bişe var bu memlekette niye okullar imam-hatip ile başlıyor imam kitligimizmi var anlayamadım gitti