Bizim neslin ağabeyisiydi. Yazıp çizme heveslisi gençlerin dostuydu. Bayburt Postası sayfalarında imzamızı görmek bizler için tarif edilmez bir mutluluktu. Düşünün ki bir lise öğrencisi yazdıklarını değerlendiren ve teşvik eden bir gazeteci ağabeyi buluyor ve cesaret alıyor. O bir Bayburt sevdalısıydı.

Tevazu sahibiydi. Fakat memleketimize olan hizmetlerinin yeterince yankı bulduğunu söyleyemiyorum.

Çünkü reklâmı sevmiyordu, Osman Okutmuş ağabeyimiz…

İnancım odur ki, Bayburt’un kültür tarihi Bayburt Postası’nın koleksiyonlarıdır. Yani Bayburt için en büyük eseri vücuda getirmek O’na nasip olmuştur.



Beldemizin yetiştirdiği büyükleri bugünkü nesillerin gönlüne o taşımıştır. Sohbetlerimizde onları anarken gözlerinin dolduğunu, heyecanlarının gözyaşlarına dönüştüğünü hep hatırlarım. Bayburtlu ulu kişilerle ilgili bir kaynak, bir yazı bulunduğunu duysa, peşine düşer, elde edinceye kadar araştırır, soruşturur, mutlaka temin eder, duyduğu sevinci dostlarıyla paylaşır, gazetesinin sayfalarını onlarla süsler, şereflendirirdi.



O’nun sohbetlerinde, hangi konu olursa olsun, söz dönüp dolaşıp Bayburt’a gelmeliydi. Osman Okutmuş ağabeyimiz tatlı üslubun ve muhayyilesiyle bunun bir yolunu bulurdu, en uzak gibi görünen meseleleri bile Bayburt’la Bayburtlu ile bağdaştırırdı.



Son yıllarda Bayburt’a gidememiştim. O’nun Ankara’ya gelişlerinde görüşünce memleket hasretim giderilmiş olurdu. Yurt dışına yaptığım seyahatlerden söz ederken o yine Bayburt ve Bayburtlu konusunu arardı sorularıyla. Bunlardan bazı anekdotlara gazetesinin sütunlarında yer verirdi.



Yine öyle bir seyahat dönüşü O’nunla sohbet etmeyi arzularken, dönüşte beni ve eminim ki bütün hemşerilerimi çok üzen ölüm haberiyle karşılaşmıştım. Allah gani gani rahmet eylesin.



Baki kalan bu kubbede hoş bir sedadır.



Osman Okutmuş’un bıraktığı hoş seda’nın, Çoruh’un ezgileriyle birleştiğini duyar gibi oluyorum.



16 Kasım 1992

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 10 yıl önce

sayın hocam,bayburtta 60 küsür Peygamber s.a.v.arkadaşları,yani Sahabeler varmış,erzurumdada,117 tane geniş
bilgi verirseniz seviniriz,teşekkürler,
not.Bayburt medya,yerel basında..intrnet,te Bayburt ta,HZ ALİNİN OĞLU M.HANEFİ HABERİ YAYINLANDI,Bu hususta
geniş bilgi,istirham ediyoruz,selam lar...

Avatar
a.mehdi öz-almanya 10 yıl önce

15.5.2014 tarihinde işadamı bekir aslan tarafından"türbe"taş işlemeli"şekilde yapılmıştır,
kendisine tşk,eder,bayburta türkiyeye ve islam coğrafyasına duyrulur.saygı ile.sılaya slm
(hz.ali.oğlu.hz.muhammet hanefi*el-kebir*)balca.Bayburt,ta*a.mehdi öz-almanya