Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar! On yıl önce (2001) Uluslararası Dede Korkut Kültür-Sanat Şölenleri’ne katılmıştım.

Şölenlerden döner dönmez Bayburt hakkında edindiğim izlenimlerimi, gerek kitaplarımda gerekse makale ve şiirlerle Azerbaycan basınında paylaştım. Gördüğüm ilgi beni çok mutlu etti.

Aslında bu ilgiye hiç şaşırmadım… Çünkü daha önce Bayburt Postası Gazetesi'nde yayımlanan “Unutulmaz Bayburt anılarım” adlı makalemin sadece Bayburt’ta değil Türkiye genelinde birçok kişi tarafından sevgi ile karşılandığına şahit oldum.

Bu vesileyle son zamanlarda Bayburt hakkında yazdığım şiirlerimi yine bana çok yakın olan Bayburt Postası Gazetesi'nin aracılığıyla tekrar Bayburt halkına gönderiyorum… Selam ve saygılarımla…


BAYBURTNAME

Bir şairin yaman düşüp,
Gözü Bayburt’a Bayburt’a.
Uykularda yol gelir o,
Yüzü Bayburt’a Bayburt’a.

Aslandağdan kervan gitti.
Develeri yorgun gitti.
Şehit Osman kurban gitti.
Özü, Bayburt’a Bayburt’a.

Sinesi kar duduzarın.
Tanıyor o dostun, yarın.
Serpilip de yıldızların,
Közü Bayburt’a Bayburt’a.

Sabır düştü, “dözüm düştü.
Meclisinde sözüm düştü.
Bir gidişle gözüm düştü.
Düzü, Bayburt’a Bayburt’a

Çoğaldı saçımın *deni,
Kovdum yoldan *duman-çeni,
Gönderirem bu nağmeni,
Sözü, Bayburt’a Bayburt’a.

Dözü: Dayanıklılık, metanet
Deni: Ak, akı
Çeni: Sis

Şubat 2011

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.