Yüksekokul için belediye binasını hibe ettiler

Bayburt'un iki ilçesinden biri olan Demirözü'nde, meslek yüksekokulu açılması için 22 yıllık belediye binası boşaltılarak meclis kararıyla Bayburt Üniversitesine hibe edildi...

Yüksekokul için belediye binasını hibe ettiler
Bayburt'un Demirözü ilçesinde Bayburt Üniversitesine bağlı meslek yüksekokulu açılması için 22 yıllık belediye binası üniversiteye tahsis edildi.

Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Bayburt'un iki ilçesinden biri olan Demirözü'nde, Bayburt Üniversitesine bağlı meslek yüksekokulu kurulmasını talep ettiklerini söyledi.

Bu konuda her ortamda, her yetkiliden istekte bulunduklarını anlatan Ersen, "Bu talebimizi Başbakan'a kadar iletmeye çalıştık. AK Parti Bayburt Milletvekilimiz sağ olsun, YÖK Başkanımız Yekta Saraç'ı ilçemize kadar getirdi" dedi.

Ersen, YÖK Başkanı Saraç'ın, mayıs ayında Bayburt'a gelerek Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde incelemelerde bulunduğunu belirterek, "Kendisine belediye binasını boşaltarak yüksekokul için verme teklifinde bulunduk. Binamız 2 katlı, 2 bin 600 metrekare kapalı alan var. Biz bu binayı, belediye hizmet binası, misafirhane ve düğün salonu olarak kullanıyorduk" ifadesini kullandı.

İlçede yüksekokul açılması adına fedakarlık yapılması gerektiğini dile getiren Ersen, "Biz de belediye olarak, belediye personeli, belediye başkanı olarak binamızı meclis kararıyla devrettik. Yüksekokul açılması amacıyla tahsisimizi yaptık. Bayburt Üniversitesine gidip talebimizi sunduk. YÖK'ün ilçemizde meslek yüksekokulu açma kararının ardından belediye binamızı boşalttık" diye konuştu.

Ersen, belediyeyi geçici olarak bir okul binasına taşıdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Sayın valimiz ve kaymakamımıza teşekkür ederiz, onlar da fedakar davranarak okulu bize tahsis ettiler. Burası olmasaydı binamızı yine de boşaltacaktık. Her kurumu bir odada, farklı farklı binalara sığdırıcaktık. Gerektiğinde vatandaşın yanına giderek hizmetimizi yine sunacaktık. Belediye hizmetlerinin aksama ihtimali yoktu ama yüksekokul gelmesi için bir binaya ihtiyaç vardı. Biz de küçük bir belediye olmamıza rağmen büyük fedakarlıkta bulunup binamızı hibe ettik."

Ersen, 3 bin 962 nüfusa sahip Demirözü'nün temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu kaydederek, "Tabii ki her şey tarımla, hayvancılıkla olmuyor. Buna alternatif alanlar lazımdı" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Birbilen 9 yıl önce

Bilgeliğin ve bereketin sembolü olarak bilinen Bayburt tüm tarih boyunca hakettiği sevgiye mazhar olmuş buna karşılık beklediği saygıyı kazanamamıştır
Bu paradoks un tek sebebi Çoruh nehrinin şehri ortadan ikiye ayırdığı gibi bu topraklarda yaşayan insanınında iki farklı karakter dokusuna bürünmüş olmasıdır. Bir kısmı gerçek bilge insanlardır Mert yiğit vatansever ve üretenlerdir. bir kısmı ise bu bilge insanlardan beslenmeyi düşünemeyen
sadece taklit eden tabiri caiz kaba bir
benzetme ile Parazitlerdir. Sevgili Okumuş sen ve senin gibiler asla ve asla pes etmeyin. Sizler Bilgelerden beslenen bu şehri kutsalın geleceği yarınları ve umudu sunuz Değerli kardeşim doğruyu söylemekten korkma. Demirözü açılacak olan fakülteyi bir yatırım olarak görüyor ise bu ölü doğmuş bir bebektir Eğitim ve öğretim kurumları bulunduğu coğrafyaya kapital getirmez ilim, bilim ve irfan getirir. Bu mantalite ile kimse hayaller kurmasın Çocuk ölü doğmuştur

Avatar
Çiğdem Keskin Tanrıöver 9 yıl önce

Göz boyama seçim varya,okul açtında iş nerede?İşsiz çok insan var herşeyi dışardan alır olduk çiftçilik hayvancılık yok denecek kadar azaldı.Yapılan bütün hizmetler bizlerin cebinden çıkıyor kendi maaşlarını feda etmiyorlar.Aman hemşerilerim seçim var dikkatli olun bu tür oyunlara kanmayın