Çoruh'a giren kardeşlerden biri boğuldu, diğeri kayıp!

Bayburt'ta Çoruh Nehri'nde boğulan kardeşlerin cansız bedenlerine ulaşıldı. Olay, bugün 14.30 sularında yaşandı. İşte detaylar...

Çoruh'a giren kardeşlerden biri boğuldu, diğeri kayıp!
Bayburt Postası - Bayburt'ta Çoruh Nehri'nde boğulan kardeşlerin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Olay, bugün 14.30 sularında yaşandı.



Bayburt merkeze bağlı Darıca köyünden (Yukarı Danzut) olan Ferhat ve kardeşi Melih Yıldırım, aileleriyle piknik yapmak için Bayraktar Köyü (Baksı) civarında Çoruh Nehri kıyısına gitti.

Bir süre sonra serinlemek için nehre giren ve boğulma tehlikesi geçiren Ferhat Yıldırım'ın (28) yardım çağrısını duyan Melih Yıldırım (18), ağabeyini kurtarmak için suya girdi.

İki kardeşin akıntıya kapılarak kaybolması üzerine yakınları, çevredeki köylülerden yardım istedi. Olayın duyulmasının ardından jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile 112 Acil Sağlık ekipleri de bölgeye gönderildi.

Başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında Melih Yıldırım'ın cesedi, köylüler tarafından bulunarak kıyıya çıkarıldı.

Kaybolan Ferhat Yıldırım'ı arama çalışmaları ise akşam saatlerine kadar sürdü.

Arama çalışmalarına katılmak üzere Erzurum, Rize ve Ordu'dan gelecek olan AFAD dalgıç ekiplerini beklemeyen köylüler, aramaları kendi çabalarıyla sürdürdü ve olay yerinden 400 metre kadar aşağıda Ferhat Yıldırımın cesedine ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YAVUZ 9 yıl önce

Bayburt vilayet oldu vilayet ..50 civarı gölet ve coruh nehri bulunan bır vılayette bir dalgıc yok Bayburt ta ki AFAD ekibi süs için mi kurulmus olayları gelıp ızlemek ıcın mı kurulmus...erzurum rıze ordu dan ekıp ıstenmıs yalan kardesım saat :13.30 da aranılan ekıp aksam 20.00 a kadar gelemıyorsa vay halinize sizin size söylenecek lafım yok ..Acımız büyük..mekanları cennet olsun..RABBİM sabır versin..

Avatar
ibrahim 9 yıl önce

Allah rahmet eylesin...Yakınlarına sabır versin

Avatar
Tayyip 9 yıl önce

İmamı,Afad'ın müdürü yaparsalar sonuç bu kadar acı olur...Hersene kendi canlarımız çoruhta,göletlerde boğularak can veriyor.Peki Afad ne işe yarıyor?Dalgıç yok malzeme yok,kaç kişinin daha can vermesi gerekiyor sizin kendi işiniz Olanları yerine getiremenix

Avatar
ACI BÜYÜK 9 yıl önce

Acı çok büyük ama afad neden bayburtta ne işe yarıyor bayanların kahvehanesi mi ne olduğu belli olmayan bi kurum bu olayda hiçbişe yaramamıştır

Avatar
Hasan 9 yıl önce

İmamdan Afad'a müdür olursa böyle Üzücü durumlarada üzülmemek lazım

Avatar
şeref 9 yıl önce

bayburt da olan bu acı olay herkezi derinden üzdü. Ama en acı olan şey ise bu kardeşlerimizi ne akut ne afad ne rize ne trabzon dan yardım gelmeyip kardeşlerimizi balık ağı ile arama yapan amcalara mı dedelere mi kardeşlerime mi bu saygısızlık yapıldı....... bayburtlu ileri gelenler ise bazısı pantolon ile suya girip kardeşleri arar bazılarıda köşeden izler soruyorum adalet mi bu???

Avatar
zehra 9 yıl önce

Acımız büyük 1ev 2 büyük acı sorumsuzluk hatsafada lütfen herkes Bayburtta Afada veya Umke Ekiplerine dalgıç ekibi kurulabilmesi ve böyle can yakıcı olayların birdaha yaşanmaması için istek-şikayetlerimizi BİMER e yazalım.

Avatar
AFADDA AFETLER OLURSA SONUÇ BÖYLE OLUR MÜDÜR NE YAPSIN 9 yıl önce

AFAD ELEMAN ALIMINDA BAYANLARA AÇILIRSA ŞARTSIZ ALINIRSA BUNA MÜDÜR NE YAPSIN PERSONEL NE YAPSIN , sorun atama sisteminde malesef durum böyle miniler dolaşsın afadda