Yavuz: “Misafirlerimizi ağırlayacak geleneksel bir konak bulamadık”

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt programına Ankara basını ile çıkartma yaptı.

Yavuz: “Misafirlerimizi ağırlayacak geleneksel bir konak bulamadık”
SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt programına Ankara basını ile çıkartma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt ziyaretini “tarihi fırsat” olarak değerlendiren Kenan Yavuz, Erdoğan’ı, bir gün önceden ağırladığı Mustafa Kartoğlu (Star), Bülent Aydemir (Habertürk), Abdulkadir Selvi (Yeni Şafak), Deniz Zeyrek (Hürriyet), Mahmut Övür (Sabah) ve Hakan Güldağ (Dünya) ile birlikte karşıladı.

Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili “Bayburt, Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın seçtiği cumhurbaşkanını ne kadar sevdiğini verdiği rekor oyla gösterdi, Cumhurbaşkanımız Erdoğan da Bayburt’u seviyor. Bu sonuç hem Türkiye’yi 2023 hedefleri ile buluşturacaktır hem de Bayburt’umuzun makus talihini yenmesine vesile olacaktır” şeklinde bir değerlendirmede bulunan Yavuz, Erdoğan’ın ilk yurt içi ziyaretlerinden birini Bayburt’a yapmasının, Bayburtlular için onur ve gurur vesilesi olduğunu belirtti.

Ankara basınından ağırladığı köşe yazarlarının Bayburt gezisi ve izlenimleri hakkında bilgi veren Yavuz, “Bayburt’ta misafir ettiğimiz tüm gazeteci dostlarımız da aynı görüşte, bu şehrin tarihsel dokusuyla buluşması gerekiyor. Bu fırsatı iyi değerlendirip, yeniden Anadolu’nun ve Türk kültürünün en kadim şehirlerinden biri olmalıyız” dedi. 

Yavuz, şöyle konuştu: 

“Bu muhteşem tarihi, bu hale nasıl getirdiğimizi anlamakta zorlandılar”

“Kentimizin tarihi dokusunu boğan ve kimliksizleştiren binalardan acilen arındırılması gerekiyor. Gazeteci arkadaşlarımız ve misafirlerimize Bayburt'u gezdirirken hepsinin üzüldüklerine şahit oldum.Bu muhteşem tarihi, bu hale nasıl getirdiğimizi anlamakta zorlandılar.Umarım polisevi,belediye binası ve valilik ek hizmet binası en kısa sürede yıkılır.Genç Osman tepesine yapılan evleri ise misafirlerimize anlatmakta çok zorluk çektiğimi ifade etmek durumundayım”

“Misafirlerimizi ağırlayacak geleneksel bir konak bulamadık”


“Cumhurbaşkanımızın programını vesile yaparak Türkiye'nin en seçkin gazetecilerini Bayburt'ta misafir ettik ama kendilerini ağırlayacak geleneksel bir tane konak dahi maalesef bulamadık.Misafirlerimizi ağırlama noktasında fedakarca koşturan BEKDER ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası yönetimlerine çok teşekkür ediyorum.”



İLGİLİ HABERLER: 








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Müşteba Şerifzade-london 10 yıl önce

Eskişehir büyükşehir belediye başkanı sn yılmaz büyükerşen, 1994 yılından beri seçilen bir belediye başkanıdır, pekala hikmet ve sırrı nerededir? kenan yavuzun dediği gibi çalıştı ve türbelerin bakım ve onarımından dolayı tavan yapmıştır, ayrıca bir şehrin kimlik ve kütüğü, tarihi mekanlar ve türbelerdir. Bayburtta bu duruma aday şehirdir, iyi günler

Avatar
Muhammed Emin 10 yıl önce

KENAN BEYİN,TÜRKİYENİN USTA KALEMLERİNE ŞEHRİMİZİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE ANLATMASI,ŞEHRİMİZİN SORUNLARINDAN BAHSETMESİ VE USTA KALEMLERİNDE BAYBURTU YAZMASI BAYBURT AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR OLAY...KENDİSİNİN BU GÜZEL ÇALIŞMALARINI TAKİP EDİYOR VE DESTEKLİYORUZ.TEŞEKKÜRLER KENAN BEY

Avatar
asım @Müşteba Şerifzade-london 10 yıl önce

Şerifzade'ye...
İnternetten bunları yazıp okumak yetmez. Birde Eskişehir Büyülşehir Belediyesi'nin sayfasına tıkla da bak ki ; Büyükerşen ne zamandan beri başkanlık yapıyor. 99'dan beri. 5 seneyi yok sayarsak birilerine ayıp ederiz.

Avatar
Salih Cemal 10 yıl önce

çok güzel günler göreceğiz inşallah

Avatar
CEMAL AKKAŞ 10 yıl önce

kelkit ve g.haneliler diyorlarki,,hızlı tren ile ankaraya 4.5 saata gideceğiz,her neyse,
bayburttan kelkite servis yapılır,bayburtluda böyle istifade eder.,k.yavuz görüşleriniz
"HARİKA"