Veli Şaban Çok Katlı Kapalı Otoparkın Temeli Atıldı

Bayburt’un önemli sorunlarından biri olan otopark sorununa çare olmak adına çalışmalarını sürdüren Bayburt Belediyesi tarafından yapılacak olan Veli Şaban Çok Katlı Kapalı Otoparkı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Veli Şaban Çok Katlı Kapalı Otoparkın Temeli Atıldı
Bayburt Postası - İhalesi gerçekleştirilerek temeli atılan otopark 180 araç kapasiteli olacak ve 4 kattan oluşacak.  Otopark toplamda 4 bin 500 metrekare alana sahip.

Törende konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Şehirlerde insanlar gibi hayati fonksiyonlarını devam ettiren ve sürekli değişime uğrayan mefhumlardır. Bir taraftan doğal dokuyu koruma adına gayret sarf edilirken, bir taraftan da çağın gereklerine uygun hareket etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bayburt’un en büyük sorunlarından biri otopark sorunudur. Bayburt’un yerleşim alanı itibariyle eski yerleşim yerindeki alanların otopark açısından yeteri kadar uygun olmadığını bildiğimiz için özellikle yaz aylarında, şehrin nüfusunun 4-5 katına çıktığı dönemlerde gelen hemşehrilerimizin ve şehrimizde yaşayanların mağdur duruma düştüğünü görüyorduk” dedi.



Otopark hakkında sayısal bilgiler de veren Başkan Pekmezci, “Bizden önceki dönemde başlatılan özellikle Saray Bahçesi’nin altında bulunan otoparkla Hicrani Baba Kapalı Otoparkı devreye sokulmuş, ardından biz de Bayburt Belediyesi olarak burada yaklaşık 5 Milyon 600 Bin bedelli 4 katlı, 4 bin 500 metrekare alan üzerinde bir otopark yapımını arzu ettik ve bugün burada sizlerle birlikte temelini atmanın mutluluğunu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak yoğun bir dönemden geçtiklerini söyleyen Pekmezci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yoğun bir pandemi döneminden geçiyoruz. Belediye olarak bir taraftan halkımızın sağlığı ile ilgili konularda yoğu bir çaba sarf ederken, bir taraftan da vaadettiğimiz ve yapılması gereken konularda gayret içindeyiz. Şehirler betonlaşırken şehrimizi bir yandan da park ve bahçeleriyle yeşil bir kuşakla sarmaya çalışıyoruz. Her gün yeni bir alanda yeni bir çalışmayı yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayburt bir tarih ve kültür şehri. Bu şehirde yaşamak ve onun onuruna ermek önemli bir hadise. Bizler burada bu şehre hizmet etme adına her gün biraz daha gayretli bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bunun bizim görev olarak addettiğimiz en önemli konu olduğunun bilincindeyiz. Bugün buraya teşrif ederek bizleri onurlandırdınız. İnşallah burada temelleri atılacak olan Veli Şaban Çok Katlı Kapalı Otoparkı bu çevreye bir canlılık ve hareket sağlayacaktır. Özellikle konu hakkında bilgi aktardığım Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal Bey ve Maliye Eski Bakanımız, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın Naci Ağbal Bey’in de sizlere selamlarını ve muhabbetlerini onlar adına iletiyorum.  Ve burada şunu ifade etmek istiyorum: Bayburt bizim sinemizde çarpan kalptir. Yeni ve güzel şeyler yaparak hemşehrilerimizi mutlu etmeye çalışacağız. Burada yaşayanlar mutlu olduğu zaman, mutluluklarını paylaştıkları zaman biz de mutlu olacağız. Yarınlarımız inşallah daha güzel olacak.“

Veli Şaban Çok Katlı Otopark projesinin uzun zamandır konuşulan bir proje olduğunu söyleyen Vali Cüneyt Epcim ise, “Bu projenin hayata geçecek olmasından heyecan duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bu kapalı otopark önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Özellikle şehir merkezindeki yoğunlaşmayı azaltacaktır diye ümit ediyoruz. Açılışını da yapmanın gurur ve mutluğunu hep birlikte yaşarız diye ümit ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2021 yılının ağustos ayında burada açılış töreninde bir arada olmayı ümit ediyorum” diye konuştu.

Proje hakkında bilgiler veren Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kasım Çeker de, “Belediyemiz tarafından kamulaştırılması yapılan 2 bin 513 metrekare büyüklüğündeki alana, taban alanı 1095 metrekare toplam inşaat alanı ise 4 bin 500 metrekare olan 180 araç park kapasitesine sahip 4 katlı kapalı otopark inşaatımızın 17 Ağustos 2020 tarihinde ihalesi yapılmış olup 15 Eylül 2020 tarihinde ise KDV dâhil 5. 537.645 TL bedel ile sözleşmesi imzalanarak yapım işine başlanmıştır. Yapım işine başlanan çok katlı otopark inşaatımızın 31 Ağustos 2021 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır” dedi.



Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından dua edilerek kurban kesildi ve Veli Şaban Çok Katlı Kapalı Otoparkı’nın temeli atıldı.

Törene Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Hasan Fehmi Tunoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Yiğit, Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ve Nesimuttin Selçuk, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, MHP MYK Üyesi İdris Aydın, CHP İl Başkanı Necip Erel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Uçurum, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, İYİ Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Kadın Kolları Başkanı Tülay İpek, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Selahattin Karaman, ŞAGDER Başkanı Selami Köksal, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Kamu-Sen Bayburt Şube Başkanı Ahmet Çalışkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Ebubekir Altındaşoğlu, Bayburt Belediyesi Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emmi 3 yıl önce

Keşke otoparkı biraz ucuz etsenizde herkes kullansa

Avatar
vahit,güneş 3 yıl önce

yıldız,proje*şehit,osman,tüneli,idi.,ne,oldu,acab aa.iiiii?