Vali Ustaoğlu'ndan 'darbe girişimi' değerlendirmesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 2016 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Ustaoğlu, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Vali Ustaoğlu'ndan 'darbe girişimi' değerlendirmesi
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Gözü dönmüş bu cani sürüsü, bir meczubun peşine takılmış maalesef ülkemizi ciddi bir şekilde kalkışarak demokrasimizi esir almaya kalktılar. Ama Allah’a şükürler olsun devletiyle, milletiyle bu millet demokrasisine sahip çıktı, ülkesine sahip çıktı, vatanına sahip çıktı, geleceğine sahip çıktı." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 2016 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Ustaoğlu, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi maalesef korkunç bir kalkışmayla karşı karşıya kaldığını anımsatan Ustaoğlu, bu kişilerin Türkiye'nin geleceğini gasbetmeye çalıştığını söyledi.

İsmail Ustaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde FETÖ'nün isteği doğrultusunda hareket eden çeşitli rütbedeki kişilerin o rütbeleri hak etmediğini, onların vatan haini olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Çünkü ülkemiz tarihinde görülmemiş bir düzeyde, Yunanlılar bile bu ülkeyi işgal ettiğinde Meclisimizi bombalamadı, sivil halk katliamı belki yapmadı. Ama gözü dönmüş bu cani sürüsü, bir meczubun peşine takılmış maalesef ülkemizi ciddi bir şekilde kalkışarak demokrasimizi esir almaya kalktılar. Ama Allah'a şükürler olsun devletiyle, milletiyle bu millet demokrasisine sahip çıktı, ülkesine sahip çıktı, vatanına sahip çıktı, geleceğine sahip çıktı. İnşallah böyle bir rezalet, böyle bir kahpeliği ülkemiz bir daha yaşamaz."  

Vali Ustaoğlu, olayın ilk vuku bulduğu andan itibaren kendisinin de belediye başkanı ve diğer ilgililerle birlikte koordine olarak Bayburt'ta böyle bir şeye zerre kadar da olsa tevessül etmeye niyeti olanların engellenmesi adına çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Güzel bir koordine ile iş birliği içerisinde başta jandarma, emniyetimiz, tüm birim temsilcilerimiz olmak üzere gerekli tedbirlerimizi aldık." diye konuştu.

Türk halkının gözü dönmüş bu canilerin emellerine ulaşmaması için kahramanca mücadele ettiğini de ifade eden İsmail Ustaoğlu, "Kahramanca tankların altına kendisini koyarak, silahların karşısında dimdik duran yaşlısıyla, genciyle vatandaşlarımızdan şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Bunlar gerçekten 'demokrasi şehidi' olarak tarihe geçtiler. Yüzlerce yaralımız var. Onlar o fedakarlığı yapmasa, bugün ülkemizin ne durumda olacağını tahmin etmek bile istemiyorum, istemiyoruz. Bu yaralılara Rabbim acil şifalar versin." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.