Ustaoğlu'ndan sağduyu çağrısı

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, dün yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

Ustaoğlu'ndan sağduyu çağrısı
Bayburt Postası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, dün yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Sosyal medyada bir anda yayılan ve çok sayıda vatandaşı sokaklara döken 'bölücü örgüt ve terörist başının posteri ile sözde PKK bayrağının asıldığı' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ustaoğlu, sözlü bir tartışmanın aslı olmayan provokatif haberlerle büyütüldüğünü açıkladı.

Halkı sağduyulu ve duyarlı olmaya davet eden Vali Ustaoğlu, dün yakılan aracın ise olaylarla ilgisi olmadığı bilgisini de verdi.

Ustaoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bayburt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu sınavlarına girmek için ilimize gelen çoğunluğu Mardin nüfusuna kayıtlı 13 öğrenci ile Trabzon nüfusuna kayıtlı 1 öğrenci arasında yurt binası önünde 06/08/2016 Cumartesi günü akşamı sözlü tartışma ve arbede yaşanmış olup daha sonrasında ise taraflar yurt görevlilerinin de araya girmesiyle barıştırılmıştır. 

Ancak bir gün sonra bu olayın çarpıtılarak sosyal medya ve diğer iletişim araçlarından “Bölücü örgüt ve terörist başının posteri ile sözde PKK bayrağının asıldığı.” yönünde aslı olmayan provokatif haberler neticesinde 07.08.2016 Pazar günü saat 22:00 sularında bin kişiye yakın bir kalabalık yurt önünde toplanmış, olay esnasında ise aslında olayla ilgisi olmayan park halindeki Iğdır plakalı bir araç yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir.

Başta ilin Valisi olarak şahsım, Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz, Rektörümüz, Siyasi Parti temsilcilerimiz ve sağduyulu vatandaşlarımızın olayın başladığı ilk andan itibaren kalabalığın dağılması yönünde yaptığı çabalar sonuç vermiş ve gece 02:30 sularında herhangi bir vatandaşımız yaralanmadan kalabalık dağılmıştır.

İlimiz Bayburt'un her ortamda dile getirilen huzur ve güven şehri olma özelliğini bozmaya yönelik her türlü olay için gerekli tedbirler alınmış olup,  ilimizin bu özelliğinin bozulmasına asla izin verilmeyecektir.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik günlerde birlik ve beraberliğimize zarar verecek özellikle sosyal medya üzerinden de kasıtlı olarak hızla yayılan provokatif söylem ve eylemler karşısında halkımızı sağduyulu ve duyarlı olmaya davet ediyorum."

Anahtar Kelimeler:
İsmail Ustaoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbetten 8 yıl önce

Bayburt postası sabahta olayı siz yaşandı diye yazdınız. Gerçek olmayan bir haberi neden yazıp insanları telaşa düşürüyorsunuz.

Avatar
Hasan 8 yıl önce

Olayı araştırmadan haber yapıyorsunuz.. Bu olayda sosyal medyadan milleti galeyana getirenlerde sorgulanmalı..

Avatar
metin 8 yıl önce

bunu bilerek yada bilmeyerek müdahil olanların foto ve pkk dan farkı ne? bir zamanlar Bayburtta komünist yok bizde chp lileri dövelim diyen bölücü kafa ile aynı kafa bunlar

Avatar
ACİZ BELEDİYE 8 yıl önce

Pazar yeri bir gün önce kurulmaz bu bir ikimcisi daha büyük olaylara gebe olabilirdi üçüncüsü şehirde hiçbir güvenlik yok heryer başıboş, cadde sokaklar araçlar yazıktır.

Misafir Avatar
HALİL 8 yıl önce @ACİZ BELEDİYE

BU KONU İLE ALAKASI YOK, AMA GERÇEKTEN BU BELEDİYE VE ZABITALAR NE İŞ YAPIYOR. DÜN PAZARDI. PAZARIN GİRİŞİNDE SAĞ TARAFTA BİR PAZARCI VAR (YERLİ KABZIMAL-HERKES ANLADI). MALLARINI VE KASALARINI İNSANLARIN YÜRÜDÜĞÜ YOLUN ORTASINA SERİYOR DA BİR ALLAH'IN KULU SESİNİ ÇIKARMIYOR. YA BU ADAMDAN KORKUYORMUSUNUZ. ONU SÖYLEYİN. BENDE İNADINI O PAZARCI'DAN BİR ÇÖP ALMIYORUM. MALLARINI SANKİ İNSANLARIN GÖZÜNÜN İÇİNE SOKACAK. BU MEMLEKETTE ADAM KAYIRMA, PARTİCİLİK, ALDI BAŞINI GİDİYOR. SÖZ OLARAK SÖYLENEN; HAKTAN, ADALETTEN,HUKUKTAN MÜSLÜMANLIKTAN ZERRE YOK. HERKES BİLDİĞİNİ OKUYOR. AMA MEMLEKETİMİZ ÇOK ŞEYLER KAYBEDİYOR.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Latife. 8 yıl önce

Bundan da teröristler kendilerine ders çıkarsın ki asla memleketimizde barınamazlar.Sempatizani bile yasatmazlar.Gelin birlik olalim Keşke bu duyarlılık bütün şehirlerde de olsa...

Avatar
Cumali 8 yıl önce

Esnaf adlı kullanıcı haberi dikkatli okursan iktidar partisinin millet vekili ordaydı yazısını görürsün.

Avatar
Ali Alp 8 yıl önce

Bayburtumuzu kimsenin olur olmaz yalan yanlış uydurma hadiselerle karıştırmaya hakkı yoktur.Nitekim sükunetle olayın gelişimi ve neticesini gördük ki bu üzücü olayda tamamen bayburtlu olmayan kişiler öncülük etmiştir.Tüm hemsehrilerimi aklıselim olmaya davet ediyorum.Bayburtlu delikanlıdır, haktan yanadır,kimsenin gazına gelmez diye düşünüyorum.

Avatar
asım 8 yıl önce

Basın daha dikkatli olmalı. İlk Haber şekli bütün ulusal haber sitelerin de yer aldı.AA Düzeltme haberini ajanslara dağıtmalı...