Ustaoğlu: "Millet Cumhuriyetinden vazgeçmeyeceğini göstermiştir"

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında Türk Milleti’nin tarihte büyük bedeller ödeyerek elde ettiği en büyük kazanımı olan Cumhuriyet’in yıl dönümünü kutladı.

Ustaoğlu: "Millet Cumhuriyetinden vazgeçmeyeceğini göstermiştir"
Bayburt Potası - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında Türk Milleti’nin tarihte büyük bedeller ödeyerek elde ettiği en büyük kazanımı olan Cumhuriyet’in yıl dönümünü kutladı.
 
Mesajında, ulusal egemenliğe dayalı hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir yere sahip olan Amasya Genelgesi’ne atıfta bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, şunları kaydetti:

“Büyük emek ve fedakârlıklarla kurduğumuz Cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Türk Milleti’nin kanlarıyla sulayarak yurt tuttuğu aziz vatan toprakları bundan 100 yıl önce eşine az rastlanır bir şekilde ve adeta tüm dünyanın ittifakıyla işgal edilerek parçalara ayrılmaya çalışılmıştır. Bu buhran döneminde yurdun her tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir araya gelen vatan, millet ve bayrak sevdalısı fertler bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelini yaktıkları ve ebediyete kadar sönmeyecek olan bağımsızlık ateşiyle atmışlardır. O felaket yıllarında işgal altında olan vatan topraklarına yine Türk Milleti’ni hâkim kılmak için bir dizi kongreler tertip edilmiş ve "Tek bir egemenlik var, o da milli egemenliktir. Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." ülküsüyle bir araya gelen Aziz Türk Milleti’nin temsilcileri bugünkü cumhuriyetimizin temellerini daha o zaman atmışlardır.
 
Milletimiz, geçmişte olduğu gibi bugünde ülkemizin ve milletimizin geleceğini türlü oyun ve planlarla ipotek altına almaya çalışan iç ve dış düşmanlara karşı verdiği mücadeleyle bağımsızlığını, bir kez daha azim ve kararlılığıyla kurtarmıştır.
 
Birinci Dünya Savaşı sonrasında işgal ordularının dört bir yandan istila ettiği topraklarımız milli egemenlik parolasıyla bir ülkü etrafında yekvücut olan milletimiz tarafından kurtarılmıştır. Bağımsızlığı uğrunda ölümü göze alarak nasıl Kurtuluş Savaşı’nı kazanmışsa, 15 Temmuz’da da yine canı pahasına kendini tankların önüne atarak, mermilere siper ederek bir kez daha ülkesinin ve milletinin geleceğini kurtarmış ve tüm dünyaya devletive Cumhuriyetinden vazgeçmeyeceğini göstermiştir.
 
Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere hem geçmişte hem de bugün aziz vatan topraklarını kanlarıyla sulayarak bizlere emanet bırakan şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımla yâd ediyor, Cumhuriyetimizin gerçek sahibi milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.