Üniversite araziye, Askeriye yeni tesislere kavuşacak

Bayburt Üniversitesi, uzun zamandır beklediği araziye kavuşuyor. Kampüsünün yanı başında yer alan 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı’na ait arazi, Üniversite’ye tahsis edilecek.

Üniversite araziye, Askeriye yeni tesislere kavuşacak
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi, uzun zamandır beklediği araziye kavuşuyor. Kampüsünün yanı başında yer alan 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı’na ait arazi, Üniversite’ye tahsis edilecek. 

Bir süredir üzerinde çalışılan Askeriye ve Üniversite’nin arazi ve tesis sorunları çözülüyor. Konuya ilişkin yazışmalar tamamlandı ve karara bağlandı. 

Üniversite ile şehir merkezi arasında kalan 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı’na ait 1,3 milyon metrekarelik alan, üzerindeki yapılarla birlikte Üniversiteye tahsis edilecek. 

4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı ise ihtiyaçlarına uygun ve daha geniş bir araziye taşınacak. 

Yapılan protokolle, Askeriyenin ihtiyaç duyduğu bina ve tesisler, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılacak. 

Böylece Üniversite, kampüsünü genişletebilmek için ihtiyacı olan yanı başındaki araziye, Askeriye ise hem daha geniş bir araziye hem de ihtiyacı olan modern tesislere kavuşacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şafak Güngör 8 yıl önce

En başta yapılması gereken en sonda yapılıyor. Şimdiye kadar üni için yapılan yatırımlar boşa çıkmış oldu.

Misafir Avatar
ALOŞ 8 yıl önce @şafak Güngör

Parasını o boşa çıkaranlardan kesilmesini kim yapacak. Kaynaklar heba oldu.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Bayburtlu 8 yıl önce

Saçma sapan işler yapılıyor bayburtta kampüs paramparça oluyo şehirden kopan kampüs şehre fayda olmaz, ikinci durum bayburt bu dönem daha berbat görünüm kazandı yerler yollar izler rezalet hat safhada

Avatar
RACİ 8 yıl önce

"SN BAKANIMIZ NACİ AĞBALA VE VEKİLİMİZ MUHTEREM ŞAHAP KAVCIOĞLU
BİNLERCE TŞK,LER.GERÇEKTEN BAYBURTA SAHİP ÇIKIYORLAR.!!!,SAYGI İLE.

Avatar
Akıllı 8 yıl önce

Şehir merkezinde kalan Üniversite yerleşkeleri genelde Sağlık Alanlarına dönüşüyor. Hiçbir yatırım boşa çıkmaz. Bunun örnekleri mevcut. Bu askeri alanı alan Üniversite şehir bütünleşmesini sağlamayı düşünüyordur.

Avatar
bence 8 yıl önce

Geç oldu güç olmadı
Çok sevindim yani 10 yıl sonra üniversite çok rahat doldurur hastane ile arasını.
Daha ne olsun şehir gayet düzel ve orantılı büyüyecek

Misafir Avatar
ALOŞ 8 yıl önce @bence

Rant düşünenin bu işte rantı vardır

Beğenmedim! (1)
Avatar
ismail 8 yıl önce

Çok güzel bir karar bu. Hazır askeriye yeni yerine taşınıyorken bir acemi birliğide getirilse ne güzel olur. Kışlanın şu anki yeride üniversite için çok ideal. Şehirden kopmuşluğunu sona erdirir. Allah devletimize zeval vermesin.

Avatar
By kurt 69 3 yıl önce

Oncelik olarak universite disarida olmaliydi burasi dogru dun universite nerede diyenler vardi universite kuruldu ileri zamanda yeni projeler dogdu universite olmasaydi acaba kiminle yazisacakti askeriye oradan cikacakti konusan kardeslerim hep bosuna konusuyor bayburtu bilmeyenler cok malesef