TESK Genel Başkanı Palandöken Bayburt’ta

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bayburt’a geldi.

TESK Genel Başkanı Palandöken Bayburt’ta

Bayburt Postası - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bayburt’a geldi.

Yeni Sanayi Sitesi önünde Bayburt Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahaddin Karaman ve birlik üyeleri tarafından davul zurna ile karşılanan Palandöken, ardından birlik binası ve bitişinde yer alan Sıla Pansiyon’da incelemelerde bulunarak işletmecilerden bilgi aldı.

Daha sonra birlik binasına geçerek burada konuşan Palandöken, sosyal güvenlik başta olmak üzere esnafın sorunlarının büyük bir kısmının çözüldüğünü belirttiği konuşmasında şunları anlattı:

“Bayburt’a destek olmaya çalışıyoruz”

“Biz elimizden geldiği kadar Bayburt’a destek olmaya çalışıyoruz. Burada kimsenin binası odası yokken biz en güzel binayı buraya yaptık. Bayburt’a verdiğimiz değer farklı bir değer. İnşallah önümüzdeki günlerde imkanlar genişledikçe daha güzel.  Daha iyi hizmetler sunacağız. Hakikaten Bayburt sermayesi az ama ufku geniş mert insanların memleketi.  İnşallah esnafın sıkıntılarının hafifletilmesiyle ilgili çalışmalarımız var.”

“Bayburt insanı güvenilir”

Bayburt’un insanına güvenilir. Bayburt’un insanına itimat edilir. Hakikaten hepiniz benim için çok değerlisiniz. Ben hepinize teşekkür ediyorum burayı bu kadar da güzel beklemiyordum. Bir çok vilayetimizde böyle bina yok. Bu bina ekonomik olarak da artık sizin gelirlerinizi artıracak. Artık kimsye muhtaç olmadan kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksınız.”

“Terör dönemlerinde o dağlardan bu tarafa gelmek…”

“Esnafın problemleri sosyal güvenlik başta olmak üzere bir çok sorun halledildi. Ama esnafın sorunlarından en büyüklerinden birisi ülkedeki birliğin, dirliğin idamesi.  Allah göstermesin düne kadar bu yoldan bu tarafa geçmek Erzincan, Erzurum Kop’u aştık geldik. Terör dönemlerinde o dağlardan bu tarafa gelmek bu kadar güvenli değildi. İnşallah o tüneller yapılır mesafe daralır. Ekonomik olarak turizm olarak burası gelişir. Turizme açılır. Yine Ticaret Odası Başkanımız İbrahim bey iş hayatından geliyor. Tecrübeli. Burada aksiyon sağlamak suretiyle sadece binaların falan yapılması değil.  Sanayinin güçlü olması lazım. En az bir iki fabrikayla üretimin olması lazım. Onun için de buradaki esnaf odaları başkanları yeni projelerle bir şeyler yapacaklar. Ben bu sürecin Türkiye için inşallah hayırlar getirmesini diliyorum. Ben kimsenin siyasi patisine bir şey demiyorum. Ancak ülkedeki birlik ve beraberliğin bozulmaması, daha ileriye gitmesini temenni ediyorum.”

Karaman: “Bizleri yalnız bırakmadılar”

Konuşmasında 25 yıldır başkanlık yaptığını dile getiren Karaman ise, “Bende huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadılar. Ben 25 yıldır burada başkanlık yapıyorum. Bizim gelirimiz gerçekten yok. 18 yıldır birlik başkanıyım. Hep konfederasyondan gelen yardımlarla burayı ayakta tuttuk. Burada Bayburt’taki STK’lar içinde Ticaret Odası Başkanımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Birbirimizle devamlı olarak istişareler yaptık. Bize yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bayburt Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak ise, Palandökene teşekkür ettiği konuşmasında Naci Ağbal’ın Bayburt’tan aday olmasını değerlendirdi. Yumak şunları kaydetti:

”Başkanımızın buraya gelmesinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bizleri mutlu etmiştir. Naci Ağbal hemşerimizin Bayburt’tan aday olması bizim için çok büyük gurur. Naci Ağbal son dönemdeki Türkiye’nin bütçesi hakkında söz sahibi olan en önemli bürokratlardan birisi. Ayrıca bakan olma ihtimalinin olması da bizim için önemli. Onun avantajı zaten sizin gibi kıymetli başkanlarımızın ziyaretiyle memleketimiz bereketlendi. Çünkü ben Rıfat başkanıma birkaç kez rica etmiştim. Ziyaret etmesi için bir türlü fırsat bulamıyordu. Ama Naci beyin adı geçince hemen kongrenin akabinde Bayburt’umuza geldi.  Bundan dolayı da ben teşekkür ediyorum. Biz Bayburt olarak çok ihtiyaçlı dönemlerden geçiyoruz. Çünkü zaten sermaye yapımız az. Ben katkı ve katılımınızlarından dolayı teşekkür ediyorum. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.