Taşhan'da 'Ermeni Mezalimi' sergisi

Bayburt’un Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 100. Yıl dönümü etkinlikleri fotoğraf sergisi ile başladı.

Taşhan'da 'Ermeni Mezalimi' sergisi
Bayburt Postası - Bayburt’un Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 100. Yıl dönümü etkinlikleri fotoğraf sergisi ile başladı. Bayburt Belediyesi arşivinden 32 fotoğrafın yer aldığı ‘Ermeni Mezalimi’ konulu sergide Taş Mağazalar maketleri de yer aldı.

Taşhan’da açılan sergide organizatör Ülkü Koçan tarafından sergiyi gezenlere bilgi verildi. Koçan, 45 günde tamamladığı çalışma ile Taş Mağazalar Faciasını canlandırdıklarını, 14 canın katledildiği Haydarbey Oteli ve Belediye Başkanı Hafız Süleyman’ın konağının da içerisinde olduğu bir konsept sunduklarını aktardı.

Sergi açılışına Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayurt İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İstanbul’dan dernek başkanları Lütfi Silo ve Faruk Kılıçaslan, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 6 yıl önce

Önce kurtuluş savaşının eşşiz kahramanı Atatürk'e saygı duymayı öğrenmemiz gerekiyor.