Tarihi çilenin son bulacağı tarih açıklandı!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş imzasını taşıyan ve "Şehrimizin çok büyük bir problemini çözecek alt yapı çalışmalarında sona yaklaşıyoruz" müjdesi ile başlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi...

Tarihi çilenin son bulacağı tarih açıklandı!
Bayburt Postası - Neredeyse tüm şehri olumsuz yönde esir alan ve yaşamı her anlamda tatsızlaştıran altyapı çalışmaları ne zaman nihayete erecek? Araçlar ne zaman oto sanayiden kurtulacak? İnsanlar toz bulutu ve göz doktoru arasında mekik dokumaktan ne zaman kurtulacak? Bu şehirde yaşayanlar "yürümek ve zulüm" kelimelerini aynı cümle içinde kullanmaktan ne zaman kurtulacak? Yıllardır Bayburt'ta her türlü hastalığa ve zorluğa sebep olan su kesilmeleri ne zaman son bulacak?

İşte bu kadar önem arzeden sorulara "ara cevap" niteliği taşıyan açıklama, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'ten geldi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş imzasını taşıyan ve "Şehrimizin çok büyük bir problemini çözecek alt yapı çalışmalarında sona yaklaşıyoruz" müjdesi ile başlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 



"Çalışmalar Kasım ayı itibariyle tamamlanacaktır"

1 - 93 km'lik uzunluğa sahip kanalizasyon hattının 83 km'lik kısmı tamamlandı. 3000 adet olan parsel bağlantısından 1950 adedi yapıldı. 

2 - Toplam 153 km'lik uzunluğa sahip olan şehir içi içme suyu şebeke hattımızın 95 km'lik kısmı tamamlandı. 3000 adet olan abone bağlantısının 2000 adedi yapıldı.

3 - Toplam 17 km'lik yağmur suyu tahliye hattımızın da 10 km'lik kısmı tamamlanmış bulunmaktadır. Bu proje çerçevesinde yerleştirilecek olan 3500 adet ızgaradan 1100 adedi yerleştirilmiştir.

4 - Ayrıca atık su arıtma tesisimizde tamamlanmış olup günlük 7000 m³ atık su arıtma kapasitesine sahiptir.

Altyapı çalışmalarının Kasım ayı itibariyle tamamlanacağını açıklayan Başkan Memiş, halka ise "gösterdiği hoşgörü ve sabırdan" dolayı teşekkür etti.

Hafta sonu çalışmalara ara verilmedi 

Öte yandan Başkan Memiş, çalışmaları yakından takip ediyor. Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hafta sonu asfalt mesaisini Veysel Mahallesi’ne ayırdı. Alt yapı çalışmaları sonucu yıpranan ve bozulan yollarda asfalt uygulaması yapıldı. 

Çalışmaları yerinde takip ederek incelemelerde bulunan Başkan Memiş Bayburt’un her noktasındaki eksiklikleri zamanla gidereceklerini belirterek, “Bayburt Belediyesi olarak özlenen ve düşlenen Bayburt’u oluşturmak için mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Bu tarihi mahallemizde gerçekleştirdiğimiz asfalt uygulaması ile alt yapı çalışmaları sonucu bozulmuş olan yolları düzelterek olumsuzlukları gidermiş olacağız” dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 9 yıl önce

Başkan bir günde çıkın şu Esentepe mahallenize bakın, rezalet, pislik, çamur, yağmur yağınca sokaklarından karşıdan karşıya geçilmez hali, modern varoş. hizmet sıfır. kesinlikle hoş bir manzara yok. alt yapı çalışmaları darmadağınık, hiç bir yerde düzen yok.

Avatar
REZALET REZALET REZALET 9 yıl önce

Bu kadar acemi basiretsiz çalışma mı olur yollar kapalı haberimx yok tabela yok , git geri dön git geri dön fare çukuru olmuş ,, bu kadar rezalet olur mu yaa ,, oy verdik sabırlıyız ama bu amatörce bile değil bu çalışmalar yeter artk,

Avatar
seko 9 yıl önce

sayın admin bir anket yayınla sitede.. bayburt'un güzelleşeceğine, belediyeciliğin hizmet veren bir kurum olduğuna inanıyor musunuz? gibi..sonuçlar o zaman gerçekleri ortaya çıkarır. alt yapı çalışması ile caddenin temizlenmemesinin ne alakası olabilir? cadde pislikten, tozdan geçilmiyor. Allahın hikmeti işte, dün yağan yağmur belediyenin rezilliğini kapattı. ayrıca yukarı mahalleleri bir gezin. (şingah, zahit, veysel vb.) elektirik kabloları döşenmiş, üzeri çakıllarla örtülmüş, yağan yağmur o çakılları, kumları aldı aşağılara getirdi. ve ne yazık ki elektirik kablosu döşenen yerlerin üzeri açıldı.çukurlaştı. zihniyetin değişmesi lazım.. şehircilik iki mimarın. mühendisin elinde olamaz. bu amirler şehirleri, ülkeleri geziyor. mali güçte var, neden adam akıllı bir hizmet sunulmaz. ayrıca bu suların durumu ne böyle, hiç böyle bir kireçli su olur mu? Bayburt gibi bir yerde sudaki kireçin haddi hesabı yok. bu zulümdür. ufak bir şehirin suyunu çözemiyoruz.. yazık.. insana, yazık.

Avatar
Cahit 9 yıl önce

Peki bizim zararımız ne olacak. Sanayiye en 1500 TL verdim. Çektiğimiz toz ve çamurda cabası. Çok acemice iş yaptılar çokkk.

Avatar
aziz 9 yıl önce

Sayin baskan ve belediye calisanlari biraz vicdaniniz ve Allah korkusu varsa makam araclarinizi değil sahsi araclarinizla ise gidin ve gelen bu insanlarin ne yasadigini anlayin bu insanlar sizi takim elbiseli hergun rektör_ticaret odasi vs vs kisilerle yemek yerlen fotrafinizi gormek istemiyor giyin cizmeleri sokaga inin Allah askina ne uyo ne bitiyo diye

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi şimdi gerçek oluyor.

Bir zamanlar Bayburt güzeldi
Kimler geldi kimler geçti
hep yap-sök oldu Yıllarca
Hizmetler yapılmadı, hep oturuldu der gibi

Başkan eski yönetimlere taş atıyor, çalışıyor şimdi
Yıllardır yapmadılar der gibi,
Kazdı orayı yıktı burayı
Hizmetler yapılmadı, hep oturuldu der gibi

Şimdi bitirme sözü verdi
Tarih yazacağım der gibi,
Çalışmaların başında yalnız başına
Hizmetler yapılmadı, hep oturuldu der gibi

Hizmet yapılıyor veya yapılmıyor gibi
Kim verecek başarı kararını
Halk bezmiş usanmış kaçıyor da kaçıyor
Hizmetler yapılmadı, hep oturuldu der gibi

Bayburt Bayburt olalı
Görmedik böyle bir zulüm der gibi,
Şimdi gerçek olmuş gibi bakıyoruz her yana
Hizmetler yapılmadı, hep oturuldu der gibi

Avatar
Kemalettin Temur 9 yıl önce

Alt yapıya sabır gösteriyoruz ama değecekmi?Her gün bir yer patlamaya başladı.Ben her zaman diyorum yapılan işler ucuz, uzun ömürlü olmayan işler.Bakın Resimde gördüğünüz dökülen asfalt yama asfaltıdır.Ömrü 6 aydır.Bende tarih veriyorum bu yapılan yollar kasım aralık ayında dökülmeye başlayacak..Finışerin ne olduğunu bilmeyen vede Bayburta pahalı diye kaliteli yolu layık görmeyen bir ekip Bayburtu tozdan çamurdan kurtaramaz..Başkanda öğretmen olduğu için bu işleri bilmiyor.

Avatar
vatandaş 9 yıl önce

İyi güzel de Başkanım dışarda yapılan çalışmalara bi gözatsaydınız eşilen yer bi şekilde asfalamaya kadar idare ediliyordu.