SODES'ten "Çocuk Şenliği”

"Gülen Çocuklar" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında Yetim Çocuklarıa yönelik açılan satranç, masa tenisi ve halkoyunları kurslarının sona ermesinden sonra Şair Zihni Kültür Merkezi'nde geniş katılımlı eğlence programı gerçekleştirildi.

SODES'ten "Çocuk Şenliği”
Bayburt Postası - Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda İnsani Yardım Vakfı İHH Bayburt Şubesi tarafından yürütülen "Gülen Çocuklar" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında Yetim Çocuklarıa yönelik açılan satranç, masa tenisi ve halkoyunları kurslarının sona ermesinden sonra Şair Zihni Kültür Merkezi'nde geniş katılımlı eğlence programı gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, Mali İşler Sorumlusu Recai Dağ, İHH Bayburt Şube Başkanı İlhami Polat, çocuklar ve ailelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını yapan Polat, proje kapsamında yürütülen kursların sonuna gelindiği Ramazan ayından sonra da proje kapsamında çocuklara İstanbul, Çanakkale ve Konya gezileri düzenleneceğini söyledi.

Bayburt Belediyesi Grup Sini Tiyatro Topluğu oyuncusu Bülent Erdaş’ın yönetiminde soru cevap şeklinde gerçekleştirilen çocuk söyleşileri ve hediye dağıtımı, Hacivat Karagöz gösterisi ve iki kız çocuğunun şiir dinletisinin ardından beş ay boyunca halk oyunları kursu alan yetim çocukların gösterileri katılımcılar tarafından ayakta alkışladı. Zaman zaman duygusal anlar yaşanan programda özellikle çocukların sevinci görülmeye değerdi.

SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul; kendisi bir yetim olarak dünyaya gelen ve henüz altı yaşındayken annesini de kaybederek bir de öksüz kal­mış olan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.), kimsesizlerin ve yetimlerin korunması, onların haklarına sahip çıkılması hususuna büyük bir önem verdiğini belirterek, proje kapsamında İlimizde bulunan ilk ve orta öğretim çağındaki yetim öğrencilere kültür ve sanat eğitimleri verildiğini ve bu eğitim sonrasında ise halkoyunları gösterisi yapıldığını, proje sonunda ise il dışı gezi programları yapılarak onların hayat ufuklarını genişleterek yaşam koşullarındaki sınırlı olanaklar ve sosyo-kültürel gelişimlerindeki eksiklikleri tamamlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.