Şehitlerimiz Hakkari'den tekbirlerle uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde PKK ile girdiği çatışmada üç askerimiz şehit oldu.

Şehitlerimiz Hakkari'den tekbirlerle uğurlandı
Bayburt Postası - Şehit olan askerlerden biri aslen Bayburtlu, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde ikamet eden Uzman Çavuş Ünal Demir

Hakkari Yüksekova Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli 24 yaşındaki Uzman Çavuş Demir, Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonda, dün sabah saatlerinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Acı haber, şehit Demir'in Bozüyük ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de oturan babası Resul ve annesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Bekar olduğu öğrenilen şehit Uzman Çavuş Demir'in cenazesinin, bugün Bozüyük'te toprağa verileceği belirtildi.

Demir’in cenazesi Cuma günü (bugün) ikindi namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazı sonrası Bozüyük ilçesine bağlı Kovalıca Köyü'nde dedesinin mezarının yanına defnedilecek.

Hakkari'den uğurlandılar

Öte yandan 3 uzman çavuşun cenazesi, Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin karşısında, sınırın diğer tarafında operasyon yürüten güvenlik güçleri bir grup PKK'lı terörist ile karşılaştı. Çıkan çatışmada Seyfettin Aktaş (28), Ünal Demir (24) ile Sercan Koç (26) şehit oldu.

Şehit uzman cavuşlar için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törende şehitler için 1 dakikalık  saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehit askerlerin özgeçmişlerinin ardından dualar edildi. Askerler ve Özel Harekat polisleri tarafından tekbirler getirilerek helikoptere konulan şehit uzman çavuşlar Seyfettin Aktaş, Ünal Demir ve Servan Koç'un Türk bayrağına sarılı tabutları Van'a, oradan da uçakla toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.





Anahtar Kelimeler:
şehitÜnal Demir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Essah Bayburtlu 6 yıl önce

Mekaniniz cennet olsun şehidim.