Şehit Savcı Kiraz'ın ismi ölümsüzleşti

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ismi Bayburt'ta yaşatılacak.

Şehit Savcı Kiraz'ın ismi ölümsüzleşti
Bayburt Postası - Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ismi Bayburt'ta yaşatılacak. İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adına Bayburt'ta hatıra ormanı oluşturuldu.

Bayburt Üniversitesi yeni kampüsünde oluşturulan hatıra ormanına ilk fidanlar bugün dikildi. Fidan dikme törenine Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, adliye personeli, öğrenciler, vatandaşlar katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adının ilelebet yaşatılacağı bir hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi. Uğurlu, şu açıklamayı yaptı:

"Türk milletinin başı sağ olsun"

"31.03.2015 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görev yapan merhum değerli meslektaşımız Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz bakmış olduğu bir dava bahane edilerek odasında teröristler tarafından rehin alınarak alçakça, kahpece şehit edilmiştir. Bu saldırı bir Cumhuriyet Savcısı olaraktan Mehmet Selim Kiraz savcımıza yapılmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adalet sistemine ve bizzat devletin kendisine yapılmış bir saldırıdır. Saldırı sonrasında ülkemizin bir çok yerinde Türk milleti evladına sahip çıkarak gerekli duyarlılığı göstermiştir. Ailesine ve şehidimize sahip çıkmıştır. Bizler Bayburt adliyesi olaraktan şehidimizi yad etmek ve aziz hatırasını yaştamak için adına bir hatıra ormanı oluşturmayı düşündük. İlk düşüncemiz ormanlık bölge olan Aslan Dağı'na yapmaktı. Yalnız sağ olsun üniversitemizin değerli rektörü Prof. Dr. Selçuk hocamız kendilerinin gözetim altında daha bakımlı olacak bir yer olarak burayı önerdi. Şuanda şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın adını ilelebet yaşatacağımız hatıra ormanını birlikte oluşturduk. Bu ormanı buraya kurmamızda öncülük eden değerli rektörümüz Selçuk hocamı ve Orman İşletme Müdürü sayın Yusuf Turan başta olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İlelebet savcımızın ismi bu hatıra ormanı ile yaşayacak. İnşallah bu ormanının gölgesinde nice Mehmet Selim Kiraz'lar yetiştirecek Bayburt Üniversitesi. Türk milletinin içerisinde şehit çıkmayan hanesi yoktur. Hatta bazı hanelerde birden fazla şehit çıkmıştır. Sadece askerimiz, polisimiz değil, yeri gelecek hakimimiz, savcımız, doktorumuz, akademisyenimiz hepimiz şehit olacağız, rabbim merhameti ile muamele etsin, geride kalan ailesine ve çocuklarına sabırlar versin, Türk milletinin başı sağ olsun."

Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.