Şehir Parkı'na 1.5 milyonluk yatırım

AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Parkı'na 1.5 milyon lira maliyetli peyzaj projesinin yapılacağını açıkladı.

Şehir Parkı'na 1.5 milyonluk yatırım
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Parkı'na 1.5 milyon lira maliyetli peyzaj projesinin yapılacağını açıkladı. 

Şehir Parkı'nın silüetini tamamen değiştirecek olan projede 1200 metre yapay derenin de yer alacağını belirten Ağbal, projenin Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinde kabul edildiğini belirtti. 

Ağbal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Bayburt şehrimizin güzelleşmesi ve yaşam alanlarının daha da geliştirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’ten, Bayburt’umuzun önemli bir sosyal yaşam alanı olan Şehir Parkına bir çalışma yapması konusunda talebimiz olmuştu.

Bu talebimiz üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bayburt Belediyesi yetkilileri bir araya gelerek bu talebimizi proje haline getirdiler.

Bu çalışma neticesinde Şehir Parkımızın silüetini tamamen değiştirecek yaklaşık 1,5 Milyon lira maliyetli peyzaj projesinin uygulanmasına 09/07/2015tarihindeki oturumunda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi karar aldı.

Proje kapsamında 1200 metre yapay dere yapılacak, 2700 m2kilitli parke taşı, 3750m2 andezit bahçe bordürü, 1300 m2 vakumlu beton döşeme, 654 m2andezit büyük plaktaş, 60 m2 küp taş, 265 m2 de kayrak taşı kullanılacak.

Ayrıca bu proje içerisinde 200 m2cafe, 36 adet kameriye, 180 m2 alanda çocuk oyun parkı, 46 adet bank, 68 adet çöp kovası, 330 adet büyük ve küçük boy ağaç, 35 metre uzunluğunda pergola imalatı ve tuvalet bulunacaktır. 

Bu projenin yapımına da mevsimsel koşullar sebebiyle önümüzdeki yıla kalmaması için Ağustos ayı içerisinde başlanacaktır.  Projenin işçilik dahil tüm maliyeti Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacaktır.

Bayburt insanımızın sosyal alan, spor ve piknik alanı olarak yoğun kullandığı Şehir Parkını daha da güzelleştirecek bu projeye yardım ve desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Melih Gökçek’e ve Genel Sekreter Asım Balcı’ya, değerli Belediye Meclis Üyelerine ve tüm teknik ekibe Bayburtlu hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Bayburt Belediye Başkanımız Mete Memiş beye ve teknik ekibine de teşekkür ediyor, Bayburtlu hemşerilerime hayırlı olması temennilerimle sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemalettin Temur 9 yıl önce

Naci beye teşekkür ederiz.İlk çalışmaları takdire şayandır.Gelecek vaad etmektedir.

Avatar
vatandaş 9 yıl önce

önceliği parka vereceginize yollara versenizde aracina yollar yüzünden masraf yapan vatandaşa hizmetiniz dokunsa. Hayır sanayiyle anlaşmami yaptiniz bayburtun tüm araçları yollar yüzünden sanayiden çıkmıyor

Avatar
metin kaçan 9 yıl önce

yanında dünyanın en önemli akarsularından biri geçen yenişehir parkına bunu yapmak yerine şehrin içinden geçen ve dünya markası olan çoruh nehrini ıslah etsek daha yararlı olmazmıydı. zamanında sadece geişletme işlemini 16 metre yaparak üzerine 3 hes inşaatı yaparak çoruhun susuz kalmasına kurumasına sebep olan kim varsa Allah belasını versin.
bu gelen ödeneği çoruhun en azından merkez ıslahı yada başta ilan edilip susulan kalardı parkına ayrılmasını isteriz daha faydalı olur.
fakat yine de kaynak bulan her kim varsa Allah razı olsun.

Avatar
vatandaş 9 yıl önce

Bayburt şehir parkından ibaret değil. en azından mevcut bir park var. kalardına yapılacak köprüye, parka ne oldu? yaklaşık 500 evin olduğu kaleardına hiçbirşey yapmadınız bu anlamda,şehir parkına 1,5 milyonluk yatırım yapıyorsunuz ayıp ya. Üç dönemdir belediye sizde kaleardına çiviniz yok.Aziz nesin nur içinde yatsın adam haklıymış yoksa akp ye kaardında hala nasıl bu kadar oy çıkıyor