Sarıkamış Şehitleri yürüyüşle anıldı

Sarıkamış Harekatının 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında Bayburt'ta yürüyüş düzenlendi.

Sarıkamış Şehitleri yürüyüşle anıldı
Bayburt Postası - Sarıkamış Harekatının 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında Bayburt'ta yürüyüş düzenlendi.



Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce "Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Salavat Mete Pınar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar yürüyüşte, Gençlik Merkezi önünden Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihinde zaferler kadar acıların da oldukça büyük yer tuttuğunu belirterek, "Yemen kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularda, Sarıkamış da dondurucu soğukta yitip giden Anadolu çocuklarının hikayesini barındırır. Aslında bir imparatorluğun ayakta kalmak veya yaşamak için son çırpınışlarının adıdır bu yerler" dedi.

Sarıkamış'ın, şehitlerin kar altında kalması nedeniyle kardelen şehitlerinin yurdu olduğunu ifade eden Karakaşoğlu, "Karlar eriyince şehitlerimiz ortaya çıktı, tıpkı kardelen çiçekleri gibi. Sarıkamış kardelen şehitlerinin yurdudur. Neresinden bakarsak bakalım anlatılacak çok şey, tek şey bir dramdır. Hüzünlü bir dramı anlatmak ise kolay değildir" diye konuştu.

Sarıkamış şehitleri için düzenlenen program, Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, Yakutiye Camisi imam hatibi Enis Aslan'ın Kur'an-ı Kerim ve dua okumasının ardından katılımcılara simit ve çay ikramıyla sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
singahli 8 yıl önce

Bu anlamli etkinlikte bulunmak cok gurur verici . Genclerimizin bu tur etkinliklerde ilgisinin oldugunu gormek inanilmaz bi duygu. Sayin spor mudurumuzede cok tesekkur ederiz . Bu tur organizasyonlar sehrimizde sosyallesmek icin gerekli seyler bu imkanlari taniyan devletten Allah razi olsun . Jer alanda boyle calisan insanlar olursa sehrimuz dahada guzellesecek ve gelisecektir tesekkurler ...

Avatar
bayburt sevdalısı 8 yıl önce

Bu organizasyon için öncelikle sayın gençlik hızmetleri ve spor İl müdürümüze çok teşekkür ederim. Gerçekten güzel bir etkinlikti . Asımın nesli olarak cok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Böyle organizasyonların devamını bekliyorum inşAllah

Avatar
VELİ 8 yıl önce

KOCA (!) BAYBURT'DA YÜRÜYÜŞE 50-100 KİŞİ KATILMIŞ, ÖĞÜNÜN DE DURUN. SİZDEN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ. LAF ÇOK, İCRAAT YOK.