Ramazan'da gıda denetimleri sıklaştı

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ramazan’da gıda denetimleri gerçekleştiriliyor.

Ramazan'da gıda denetimleri sıklaştı
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ramazan’da gıda denetimleri gerçekleştiriliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; "İl müdürlüğü gıda kontrol ekipleri tarafından gıda denetimleri, riske dayalı denetim esasları çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Özellikle ekmek fırınları, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerlemeciler, toplu tüketim yerleri ve gıda satış yerleri olmak üzere gıda arzının bulunduğu her yerde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda denetimler artırılmıştır" denildi.

Vatandaşların herhangi bir sorunla karşılamaları halinde gıda ihbar hattını arayarak yardım isteyebilecekleri ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi : 

"Gıdaların tekniğine uygun olarak hazırlanması, taşınması, uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve satışa/tüketime arz edilmesi başta olmak üzere bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa/tüketime sunulmaması konusunda işyerleri uyarılarak gıda işletmecilerinin de üzerine düşen sorumlulukları göstermeleri hususunda daha dikkatli olmaları söylendi. İl genelinde denetimler sürdürülmekte olup vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde ihbar ve denetim hattı olan Alo 174 Gıda Hattı'na, 24 saat boyunca ulaşabilirler. Vatandaşlarımız; market, üretim ve tüketim yerleri gibi gıda ile ilgili ne tür şikayetleri olursa Alo 174 Gıda Hattı'nı aramaları halinde gıda kontrolör görevlilerimiz, şikayet edilen yerlere giderek orası ile ilgili denetimleri gerçekleştirerek söz konusu işletmelere yasalar çerçevesinde işlem uygulayacaklardır." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.