Paşayeva, Bayburt programına hızlı başladı

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, güne ziyaretlerle başladı... İşte detaylar...

Paşayeva, Bayburt programına hızlı başladı
Bayburt Postası - Kenan Yavuz'un özel daveti ile Bayburt'ta bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, güne Bayburt Üniversitesi, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Valiliği'ni ziyaret ederek başladı.

"Azerbaycan'da tanıtım ofisi açmak istiyoruz"

Bayburt Üniversitesi ziyaretinde, Bayburt'ta öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler ile özel ilgilenen Milletvekili Paşeyeva, Azerbaycan ve Türkiye üniversiteleri arasında işbirliğinin daha da üst seviyelere çıkarılması için özel çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise Azerbaycan'da tanıtım ofisi açmak için girişimlere başladıklarını açıkladı.



Karabağ Parkı ve Azerbaycan Caddesi teklifi

Bayburt Belediyesi ziyaretinde, Başkan Mete Memiş'e Bayburt'a Karabağ Parkı ve Azerbaycan Caddesi teklifinde bulunan Paşeyeva, "kardeşliğimizi pekiştirelim" dedi. Teklifi olumlu karşılayan Başkan Memiş, her iki teklifi de değerlendireceklerini söyledi. 

Kenan Yavuz; Karabağ Parkı'nın yapılma kararı alınması halinde, çevre düzenlemesini üstleneceğinin sözünü verdi. 

"Azerbaycan'dan bir kardeş şehir edinmeliyiz"

Azerbaycan heyetinin Bayburt Valiliği ziyaretinde ise Bayburt'un Azerbaycan'dan bir kent ile "kardeş şehir" olması gündeme geldi.

Ziyaretlerde heyetler birbirlerine çeşitli hediyeler sundu. SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'un eşlik ettiği heyet, daha sonra ise Dede Korkut türbesini ziyaret etti. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vedat yilmaz 9 yıl önce

sizde ayni talebi onlardan isteyin, park adi bakude vermezler ama herhangi bir kuceye bayburt ismini verebilerler.tabiiki benim yasadigim yerde bu isim verilse cok sevincli ve mutlu olurduk.