'Olimpik Anneler'den Vali Odabaş'a ziyaret

Olimpik Anneler Bayburt’taki spor potansiyeline dikkat çekmek için Bayburt Valiliği’ni ziyaret etti.

'Olimpik Anneler'den Vali Odabaş'a ziyaret
Bayburt Postası - Olimpik Anneler Bayburt’taki spor potansiyeline dikkat çekmek için Bayburt Valiliği’ni ziyaret etti. P&G Türkiye ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından başlatılan “Olimpik Anneler” projesi kapsamında Türkiye çapında spor farkındalığı çalışmaları yürütülüyorTürkiye’de spor kültürünün yaygınlaştırılması için illeri gezmeye başlayan Olimpik Anneler Kurulu, farklı bölgelerdeki spor potansiyelini ortaya çıkaracak aktivite ve ziyaretler yapıyor. İlk durak olarak Bayburt’a giden Olimpik Anneler Kurulu, Bayburt Valiliği’ni ziyaret ederek çocukların spora yönlendirilmesi gerektiğine ve kentteki spor potansiyeline dikkat çekti.

Prima, Ariel, Gillette, Orkid ve Head & Shoulders gibi markaların yaratıcısı olan P&G (Procter&Gamble), ülke çapında çocukların spora teşvik edilmesi için farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliğiyle Olimpik Anneler projesini yürütüyor.

Sporcu anneleri, çocuklarına spor yaptıran anneler ve fikir önderlerinden oluşan Olimpik Anneler Kurulu, projenin ülke çapına yayılması için Türkiye’nin farklı bölgelerinde bilinçlendirme aktiviteleri yapıyor. Annelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini teşvik etmek ve ülkedeki spor potansiyelini ortaya çıkarmak için farklı illeri gezen Olimpik Anneler KuruluBayburt’u ziyaret etti. Olimpik Anneler Kurulu’nun Bayburt Valiliği ziyareti sırasında kentteki çocukların yüzde 40’ının hiç spor yapmamış olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca Bayburt, en az lisanslı sporcu sıralamasında Türkiye’de ikinci sırada yer alıyor. En az lisanlı sporcu Ardahan’da bulunuyor.

Bayburt’ta kız çocuklarının yarısı hayatında hiç spor yapmamış

Bayburt’ta çeşitli spor salonları ve Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi bulunuyor. Ancak spor yapma oranının çok düşük olduğu Bayburt’ta kız çocuklarının yarısı hayatında hiç spor yapmamış. Öte yandan Dev Adam Basketbol Okulları’nın bulunduğu kentte basketbol faaliyetleri dikkat çekiyor.

"Olimpik Annelerin çalışmalarını merakla bekliyoruz”

Ziyarette, Bayburt'ta spor yapma oranlarını artırmak için girişimlerde bulunduklarını belirten Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, şunları söyledi:

“Ülkemizde çocuklarımız spora çok geç yönlendiriliyor. Genelde ortaokul, lise düzeyinden sonra spor yapmaya başlıyorlar bu da genç sporcu yetiştirilmesi için çok geç. Spor sadece profesyonel olmak için değil hayatın her alanında başarılı olmak için çok önemli bir konu, çocuklarımız ana kucağından sonra hemen spora yönlendirilmeli. Bu anlamda Olimpik Annelerin çalışmalarını merakla bekliyoruz.”

Olimpik Anneler Kurulu’nda şu isimler yer alıyor: Milli voleybolcu Naz Aydemir’in annesi Alev Aydemir, milli basketbolcu Işıl Alben’in annesi Belma Alben, milli basketbolcu Birsel Vardarlı’nın annesi Nursel Vardarlı, milli tenisçi İpek Soylu’nun annesi Serpil Soylu, triatlon sporcusu Dilek Baytan, eski profesyonel basketbolcu Gergena Branzova ve yüzme dalında performans sergileyen özel sporcu Orkide Meltem Özkan’ın annesi Gülser Özkan.

Her biri farklı görevler üstlenen Olimpik Anneler Kurulu üyeleri, spor yapmanın çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olduğunu vurgulayıp anne-babaların spor yapmak isteyen çocuklarına destek olmaları gerektiğine dikkat çekiyor.

“Bayburt’taki spor tesislerini sporcularla doldurmalıyız”

Çocuğuna spor yaptıran her annenin Olimpik Anne olduğu anlayışını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getiren P&G Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı Sedef Subaşı Yücel, il ziyaretleriyle ülke çapındaki spor potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi:

“Sağlık ve hijyen odaklı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren bir şirket olarak sporu da sağlıklı ve özgüveni yüksek nesillerin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz Olimpik Anneler projesi için bir yol haritası çıkarmak amacıyla Türkiye’nin Spor Kültürü araştırmasını yaptırdık. Araştırma sonuçlarının işaret ettiği illerdeki sorunlara ve potansiyellere dikkat çekmek için il ziyaretleri yapıyoruz. Spor tesislerine sahip olmasına rağmen spor yapma oranlarının düşük olduğu Bayburt’ta spor bilincini yaygınlaştırmak için Bayburt Valiliği’ni ziyaret edip karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk ve neler yapabileceğimizi konuştuk. Bayburt’taki spor tesislerini sporcularla doldurmalıyız. Önümüzdeki günlerde Kocaeli ve Çanakkale’yi de ziyaret edeceğiz.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.