Okullarda Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsraf Eğitimi

Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda öğrencilere hijyen eğitimi veriliyor.

Okullarda Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsraf Eğitimi
Bayburt Postası - Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda öğrencilere hijyen eğitimi veriliyor. 

"Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konuları hakkında öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapılarak, sunum sonunda soru cevaplarla katılım sağlandı.

Bu kapsamda, 13 okulda, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde 1.066 öğrenciye Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Ebru Kırpık ve Veteriner Hekim İshak Özbek tarafından "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konulu farkındalık eğitimi verildi.

Anahtar Kelimeler:
HijyenGıda Güvenirliği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.