O levhalara ne olacak? Başkan Memiş açıkladı...

Bu ilginç icraat, yeni Başkan Mete Memiş’in mazbatasını almasına saatler kala yapılması ise gözlerden kaçmamış, tepkiye neden olmuştu!

O levhalara ne olacak? Başkan Memiş açıkladı...
Bayburt Postası - Bayburt eski Belediye Başkanı Hacı Ali Polat görev süresinin bitimine sayılı saatler kala ilginç bir icraata imza atmış, 2009-2014 yılları arasında Bayburt Belediyesi tarafından hizmete sunulan, yatırım veya restorasyon çalışmalarına, altında kendi imzası ve ismi bulunan mermer veya metal levhalar astırmıştı.

Bu ilginç eylemin, yeni Başkan Mete Memiş’in mazbatasını almasına saatler kala yapılması ise gözlerden kaçmamış, tepkiye neden olmuştu!

Daha önce Bayburt Belediyesi tarafından yapılan tüm yatırım ve hizmetlerin altına sadece “Bayburt Belediyesi” imzası atılıyor ve yapıldığı yıla ait bilgiler yer alıyordu.

Peki, bütün bu olan bitenden, özellikle de -deyim yerindeyse, yangından mal kaçırırcasına son güne sıkıştırılan bu ilginç icraattan- yeni Başkan Mete Memiş’in haberi var mıydı?

Hemen cevabını verelim: "Yoktu.."
Peki şimdi ne olacak?

“İsim yazılı mermerlerin hepsini kaldıracağız”


Haberin ardından gerek gazetemize, gerekse Belediyeye ulaşan vatandaşlar bu uygulamaya tepki yağdırdı. Gelen tepkilerin odak noktasında ise "giderayak ve gizli kapaklı yapılması" vardı!

Bu son gece icraatını Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ile paylaştık...
Memiş'in cevabı, “altında isim olan tüm mermer ve metal levhaları kaldıracağız" oldu.

Altında sadece Bayburt Belediyesi yazılı olan levhaların kalacağını söyleyen Başkan Memiş’e, yine son dönemde değiştirilen köprü isimlerini de sorduk:

“Köprü isimlerini de yeniden değerlendireceğiz”

Başkan Memiş, değiştirilen ve tepki çeken köprü isimlerinin de yeniden değerlendirileceğini söyledi:

“Köprü isimleri Belediye Meclisi’nden alınan karar ile değiştirilmiş. Bunun için ise geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirerek yeniden bir değerlendirme yapacağız."




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürsel Karapınar 10 yıl önce

Başkanın yeniden değerlendireceğiz kararı doğru ve yerindedir...Geçmiş ve mevcut hiç bir siyasetçinin adını görmek istemiyoruz.....Zaten köprülere isim verilmesi yanlış icraattı....Bu isimler koyanlar azcık TARİH okumaları gerekirdi....Parti liderleri isimleri ise sus payıydı diyorum.....İleri ki yıllarda bir siyasetçinin adı verilecekse BAYBURTLU en güzel kararı verir...Saygılarımla...

Avatar
Okur 10 yıl önce

An itibariyle mermerlerin tamamı kaldırıldı eski başkan yeni başkan için çok çalışmıştı yazık oldu :)

Avatar
ENES 10 yıl önce

ÇOK İŞLER YAPTI YA BAYBURTTA ESKİ BAŞKAN İSMİNİ YAŞATIYOR.BU NE KADAR BEN MERKEZCİLİK.MERMERLERDEN KEŞKE FAZLA YAPSAYTIDA İŞ BANKASI ÖNÜ MISIRCIYA,TÜRK DÜNYASİ PARKINA,TAŞ KÖPRÜYE HANGİ KÖŞE BAŞINI KİME VERDİ İSE GURURLANSA İDİ...

Avatar
Bayburtlu 10 yıl önce

İSİMLER YÜREKLERE YAZILIR....Mermerlere, Tabelalara isim yazmakla isimler yaşamaz..Sen çalış Bu Millet senin ismini kalbine yazsın. Yavuz Şahinin, Hükmü Pekmezcinin Bekir Çetin in ya da onlardan önceki Belediye Başkanlarının Nerede isimleri var Hangi Mermere Ya da Tabelaya ismini yazdırmıştı. Bu nasıl bir şöhret düşkünlüğü ki bir gecede Her Yer HAP oldu..Hele o çoruh nehrine yapılan ucubeler neymiş efendim gerdanlıkmış... Ya Çoruh dile gelse güler size be..Ya o saat kulesinin o meydanı ne yaptınız öyle..Büyük araçlar dönemiyor ve orada hiç yoktan bir trafik sorunu yaşanıyor görmüyor musunuz... Hani Çoğulcu Katılımcı demokrasiden bahsediyorsunuz ya..Halkın doğrudan yönetime katılması yani. Bir iş yaparken kime soruyorsunuz ben yaptım oldu. Tıpkı Deli Dumrul Köprüsü gibi gitti güzelim kavşak..Gitti Devletimizin paraları.. Yazık Yazık ALlah soracak bunları elbet. EEeeeee ne demişler kılavuzu karga olanın....

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Kavga başladı. Desene Polat Başkan Belediyeciliği yeni Başkana öğretmeyecek. Kendisinin 2 yılda öğrendiği Belediyecilik püf noktalarını öğrenemeyecek olan Sayın Memiş Başkan yandı.

Avatar
Baycaan 10 yıl önce

Mete Başkan bu icraatı ile herkesin başkanı olacağa benziyor inşallah olur.

Avatar
Vatandaş 10 yıl önce

Yapılması gereken budur. Tebrik ediyorum.

Avatar
Tabip 10 yıl önce

Başkana bişey demeyin... hacı ali başkan figüranları hes müdürü,parkomat ve kültür sorumlusu; çaycıları özel kalem müdürü,demir korkulukları gerdan,levhaları da kendi adı yaptı.... adınla yaşa hacıali hocam .. sen çok yaşa... zaten senin ayağını kaydıran ve ihanet eden de üstte yazılı olanlar oldu...kal sağlıcakla ... ellerinden öperim .. allah yolunu açık etsin..