O bölge imara açıldı!

Bayburt Üniversitesi Ekmeleddin Baberti Külliyesi karşısındaki alan imara açıldı.

O bölge imara açıldı!
Bayburt Postası -  Son yıllarda bir bir yükselen binalar ile canlanan alanda, arazi sahiplerinin uzun süredir üzerinde ısrarla durdukları talepleri Bayburt Belediyesi Meclis toplantısında görüşüldü. Görüşme sonucunda alana imar izni çıktı.

Eğitim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, BESYO, Bayburt Meslek Yüksek Okulu gibi bölümlerin yer aldığı, son rötuşları yapılan binanın bitmesinin ardından İlahiyat Fakültesinin de taşınacağı Ekmeleddin Baberti Külliyesi’nde inşaatlar yükselirken, külliyenin karşısındaki alana da imar izni çıktı.

Mal sahiplerinin uzun bir süredir üzerinde durduğu, imar izni alabilmek için yaptığı ısrarlı çalışmalar sonuç verdi. KYK’nın öğrenci kapasitesi açısından yetersiz olmasının yanı sıra komando birliğinin de gelmesinin ardından yerleşim yeri sorunu yeniden gündeme gelen Bayburt'ta, bölgede verilen imar izni ile apart, ev, iş merkezleri gibi yerlerin yapılmasının önündeki engel kalktı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz 6 yıl önce

Göç kervanına katılacaklar var...Arazi sahipleri olan aileler trilyonu vurdu desene..hiç biri burda kalmaz...Hayırlı olsun

Avatar
Hic.hoşdeyil. 6 yıl önce

Iki.bucuk.katan.fazlası.imara.haykır.buyuk.şehirlerde.arsa.sıkıntısı.var.bayburta.oylebi.sebep.yok

Avatar
mustafa 6 yıl önce

Tüm emeği geçen ve kararı veren başta sayın belediye başkanımız ve değerli meclis üyelerini bu almış oldukları karar için teprik ediyorum.Bayburdumuzun gelişmesine ve üniversitemize hava alanı girişine uygun bir planlama ile vizyon bir proje olacak ve buna katkı veren herkes hayırla yad edilecektir.

Avatar
Mithat 6 yıl önce

Çok doğru bir karar olmuş öyle bir külliyenin karşısının tarla,arsa,mandıra gibi yerlern olması göze güzel gelen bir olay degildi teşekkürler bayburt belediyesi.