Mutlu'da yangın: 7 ev, 2 ahır kullanılamaz halde!

Bayburt merkeze bağlı Mutlu Köyü’nde çıkan yangında yedi ev ile iki ahır kullanılamaz hale geldi.

Mutlu'da yangın: 7 ev, 2 ahır kullanılamaz halde!
Bayburt Postası - Yangına müdahale çalışmalarını takip eden Vali Cüneyt Epcim, “Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla vatandaşlarımızın yanındadır. Söndürme çalışmalarına müteakip yapılacak hasat tespitiyle vatandaşlarımızın yaraları sarılacaktır.” dedi.

Nedeni henüz belirlenemeyen yangında ilk belirlemelere göre 7 ev ile iki ahır kullanılamaz hale geldi. Olayda her hangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmazken bazı vatandaşlar tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.



Mutlu Köyü’ne gelerek yangına müdahale çalışmalarını takip eden Vali Epcim, ev ve ahırları zarar gören vatandaşlarla görüştü.

Vali Epcim, söndürme çalışmalarının ardından gerçekleştirilecek hasar tespiti doğrultusunda vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını ifade etti. Devletin ilgili tüm kurumlarıyla vatandaşların yanında olduğunu kaydeden Vali Epcim, “Saat 14:30 sularında Merkez’e bağlı Mutlu Köyü’müzde yangın ihbarı alınması üzerine itfaiye, sağlık ekipleri, jandarma ve AFAD ekiplerimiz durumdan haberdar edilerek olay yerine sevkleri sağlanmıştır. Ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında Allah’a şükür her hangi bir can kaybımız ya da yaralanma söz konusu değil. İl Özel İdare ekiplerimize ait iş makinelerimizin de katıldığı söndürme çalışmaları şu an itibariyle devam ediyor. Büyük oranda kontrol altına alınmış durumda.” dedi.



Yangından etkilenen vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalara başlandığını bildiren Vali Epcim, “Köy muhtarımız ve ilgili arkadaşlarımız yangından etkilenen ailelerimizle görüşerek ihtiyaçlarını tespit ediyorlar. İlk etapta ailelerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalara başlamış durumdalar. Hasarın boyutunu söndürme çalışmalarının tamamlanmasın ardından net olarak belirlemiş olacağız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. En büyük tesellimiz her hangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması.” diye konuştu.

Öte yandan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de olay yerine gelerek çalışmaları takip etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sadettin 4 yıl önce

hemşehrililerimize geçmiş olsun inşAllah zararları karşılanır