Memiş'ten 2017 yılı değerlendirmesi

Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Memiş'ten 2017 yılı değerlendirmesi
Bayburt Postası - Memiş, ziyaretinde 2017 yılını değerlendirdi. Göreve geldiği günden bugüne Bayburt halkına söz verdiği icraatları birer birer hizmete soktuklarını söyleyen Memiş, 2018 yaz sezonunda hem belli hizmetlerin açlışının yapılacağını hem de yeni projelerin temel atma törenlerinin gerçekleşeceğini kaydetti.

Memiş, Bayburt Belediyesine Türkiye çapında ödül kazandıran Güneş Enerjisi Projesi, altyapı-üstyapı çalışmları, Kaleardı Şehir Parkı Projesi, Saray Bahçesi Projesi, Kapalı Otopark Projeleri, Saklı Cennet, Aile Yaşam Merkezi, Şehit Osman Şehitlik Projesi, Isıtmalı Dolmuş Durakları ve diğer projelşeri hakkında blgi verdi. 

Memiş, Velişaban Mahallesi’nde işmerkezi ve ototprak projesi, sokak sağlıklaştırması projesi, kapalı halk pazarı projesi, yeni sanayi sitesi yanında inşaat malzemesi satan esnafa yönelik ticaret merkezi projesi gibi çalışmların 2018 yılı sezonla birlikte yapımına başlanacağını kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e gerçekleştirdiği sınır ötesi harekâtın başarıyla sonuçlanması temennisinde bulunarak sözlerine başalayan Başkan Memiş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“4’üncü gününü tamamlamakta olan Afrin operasyonunda ordumuzun başarılı olması için Rabbimden yardım talep ediyorum. Sınırlarımızın güvenliğinin tesisi adına ve güney sınırlarımızda muhtemel bir terör saldırıları koridorunun oluşumunu engelleme adına bu hareketi başlatan kararlığıyla, dirayetiyle, milli duruşuyla dünya lideri olduğunu bir kez daha ispat etmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza selamlarımızı Bayburt’tan arzediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında bu hareketin içerisinde olan bütün Mehmetlere, kuvvet komutanlarımıza, Genel Kurmay Başkanımıza saygılarımı arz etmek istiyorum. Rabbim ordumuzu muvaffak etsin. Cemiyetimizin bundan sonra faaliyetlerini bu kadar nezih, bu kadar güzel bir ortamda faaliyetlerini sürdürecek olması Bayburt Belediyesi başkanı olarak beni onurlandırıyor. İnşallah bu mekân sizlere hayırlı olur, bu nezih mekânda daha çok güzel hizmetlere imza atarsınız, atacağınıza da inanıyorum.

Altyapı, üstyapı, asfalt çalışmları

Bayburt Belediyesi olarak 2017 yılı içerisinde tamamladığımız, planladığımız projerlimizden bahsetmek istiyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi şehrimizin modern bir kent olma hüviyetine kavuşması için olmazsa olmaz olan altyapı problemi tamamıyla bitirilmiş durumdadır. 150 kilomtere içme suyu, 23 kilometre yağmur suyu ve 125 kilometre de kanalizasyon hattı ve bunların peşinden gelen yağmur bacaları, parsel bacaları ev bağlantıları vb. çalışmalar Allah’a çok şükür tamamlandı. Bayburt şehir merkezinde 23 kilometre yolu asfalt yol yaptık. Tabi biz bu asfalt yol çalışmasına başlarken Bayburt’ta altyapı çalışmalarında çekilen zorluklardan sonra büyük ve modern şehirlerde gördüğümüz, beğendiğimiz ve imrendiğimiz kalıcı asfaltı Bayburt’ta da uygulayacağımızı söylemiştik. Allah’a çok şükür yaptığımız çalışmalar tam da istediğimiz ve söylediğimiz gibi oldu. En modern şekilde, en kaliteli malzemesi ve işçiliği ile imalatları 13 cm kalınlığında yapılmış olan 23 kilometre asfalt, 50 bin metrekare bazalt ve granit malzemeden oluşan parke çalışması ve 100 bin metrekare küptaş uygulaması gerçekleştirdik. İnşallah bunlar test edilecek. Yapılan işlerin hepsi kontrole tabidir. Bu çalışmalar yapılırken son derece titizlik gösterildi. Bu çalışmaların doğru yapılabilmesi için Bayburt Belediyesi olarak elimizden gelen bütün imkânları buraya seferber ettik. Şehir merkezinde yaptığımız 23 kilometre asfalt yolun yanında mahallelerimizde de 90 kilometre yine asfalt çalışması gerçekleştirdik. Asfaltı olmayan cadde ve sokağımız yoktur.

GES Projesi

Güneş Enerjisi Santrali’ni Bayburt’umuza kavuşturduk. 4,5 megavat gücündeki GES projesi Bayburt için son derece önemli bir projedir. Bayburt Belediyesi 3 aylık bir sürede bu projeyi tamamladı. Bu proje ortalama yıllık 6 milyon kilovat saat enerji üretmesi öngörülmüştü. 2017 Şubat ayında üretime başladığımız projede Allah’a çok şükür ki 7,5 milyon kilovatsaat üretimini geçti.

Kaleardı Parkı Projesi

Şehir parkımızın hemen yanında 50 bin metrekarelik bir alanda Bayburt için önemli olan 15 Temmuz Şehitler Parkı, Bayburt’umuza kazandırılmış oldu. Bu anlamda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. 50 bin metrekare alan üzerinde son derece modern, son derece güzel Kaleardı Parkı’nı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Kaleardı mahallemize kazandırdığımız bu parkın içerisinde düğün salonu olarak da kullanabileceğimiz ama daha çok nikâh salonu olarak da kullanabileceğimiz bir tesisimiz de mevcuttur.

Saklı Cennet

Çoruh nehrinin kenarında Saklı Cennet dediğimiz alanda 25 tane evin tamamı dolu olarak çalıştı. Dışarıdan gelen hemşehrilerimiz, misafirlerimiz son derece de memnun oldu. Buradaki sosyal donatı alanlarını daha da çoğaltarak ev sayısını artırarak burayı daha da modern bir tatil köyü olarak hizmete sunacağız.

Aile Yaşam Merkezi

Bayburt için son derece önemli olan Aile Yaşam Merkezi’ni hizmete sunduk. Merkezimizin içerisinde hukuk danışmanlığımız var, yaşam koçluğu hizmeti var, rehberli servisimiz var, dini eğitim seminerlerimiz var, fitness salonumuz var. Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü ile Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Çok çeşitli alanlarda kurslarımız var, şuanda hâlihazırda aşçılık kursumuz var, el sanatları kursumuz var, kuaförlük kursumuz var. Bunlar değişken olarak sürekli de devam edecek. Aile Yaşam Merkezi halk eğitim merkezlerinin fonksiyonlarını da yerine getiren ama bunun dışında bir hanımlar için bir dinlenme mekânıdır. Bir hanım kardeşimizin burada hiç işi olmayabilir ama buraya gelip çayını kahvesini içebilir, televizyonunu izleyebilir, kitabını gazetesini okuyabilir. Bunun dışında çocuklar için de son derece dizayn edilmiş kapalı çocuk parkurumuz var. Hem engelli çocuklarımız için hem de engelli olmayan çocuklarımız için burada oyun alanımız var. Anne burada hizmet alıyorken çocuğu da görevliler nezaretinde burada vakit geçirebilir.

Yüzbaşı Şehit Agah Projesi

Bayburt Belediyesi başkanı olarak Bayburt’ta bir şehitliğin yapılması gerektiği konusunda çok net bir kanaatim vardı. Bayburt için ayrı bir önemi ve anlamı olan Şehit Osman Tepesiyle özdeşleşsin diye bir şehitlik yaptık. Eksiklikleri oldu, bu eksikliklerde önümüzdeki yıl tamamlanacak. Milli ve manevi değerlerimizin zirve yaptığı bir şehitlik aynı zamanda da şehitliği ziyaret eden vatandaşlarımıza da bir mesire alanı oluşturarak önümüzdeki yıl tamamlanacaktır. İsmi de inşallah Yüzbaşı Agâh Bey Şehitliği olacak.

İmaret Tepe Projesi

Bizden önceki bir dönemden kalan İmaret Tepe Projesi vardı, henüz tamamlanmamıştı. Bu proje de tamamlanarak Bayburt için modern bir tesis oldu. Dışarıdan gelen hemşehrilerimiz, misafirlerimiz buradaki vatandaşlarımız için nezih bir mekân oldu. Bu tür mekânların Bayburt’ta çoğalması gerekiyor diye düşünüyorum.

Araç parkuru ve istinat duvarları

Bayburt Belediyesi olarak son üç yılda 10 milyon Tl’lik bir araç parkuru oluşturduk. Bu rakamların içerisinde Bayburt Belediyesi’ne ait binek araç yoktur, tamamı iş makinesidir, kamyon ve kamyonettir. Bunların da korunabilmesi adına son derece modern araç parkı yaptık. Bildiğiniz gibi Bayburt’ta araçların kışın sabahları çalışma problemleri oluyor. Mahallelerimizde bir eksiklik olan ve acil bir durum söz konusu olan istinat duvarları çok hızlı bir şekilde tamamlanmaya başlandı. 2018 yılı itibariyle de kalanlarını tamamlamaya devam edeceğiz.

Semt Sahası ve Çocuk Oyun alanları

Mahallelerimizde iki adet Semt Sahası tamamlandı, 12 tanesi de çalışması başladı ama 2017 yılında yarım kaldı. Bunlar da inşallah 2018 yılında tamamlanacak. Burada çocuk oyun parkı ve yanında da semt sahasına önem verdik. Voleybol, futbol ve basketbol oynanacak. Bunların hepsi korunaklı olması ve farklılık arz etsin diye bahçe duvarı şeklinde kapalı olacak. Çocuk, oyun oynarken ailesi de yanında rahatlıkla beklesin diye oturma grupları olacak.

14 Isıtmalı durak

Özellikle dolmuş kullanan vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz için 14 tane ısıtmalı durak şuanda Bayburt’umuza hizmet vermektedir. Ve bu duraklar son derece memnuniyet uyandırdı. Yine bu duraklarda vatandaşımız, öğrencimiz dolmuş beklerken okuması adına buralara ulusal gazetelerin yanında sizlerin eseri olan yerel gazeteleri koyuyoruz. Aynı zamanda kitaplarımız da var.

Saray Bahçesi ve otoparklar

Bayburt’ta otopark problemimiz vardı, inşallah Saray Bahçesi olarak bildiğimiz alanda otoparkımızı yaptık. Araçları her ne kadar üzerine park ettirsek de esas otopark olarak yaptığımız alt katında büyük şehirlerde AVM’Lerin altında gördüğümüz modern otoparkların aynısı yapılsın diye, eksiği kalmasın diye 1 aylık daha bir işimiz kaldı. İnşallah son derece modern 150 araçlık bir otopark üstü de bize biraz maliyetli olacak ama her zaman dediğimiz gibi, ‘Bayburtlu her zaman en iyisine layıktır’ düşüncesiyle son derece güzel olacak. Fonksiyonel olarak da son derece özel bir alan olarak kent meydanı olacak. Yine Kadızade Mahallesi’nde tamamladığımız kapalı otoparkımız da  70 tane araca hizmet veriyor. Onun üzerinde de yine bir park yapacağız ama o Mahalle Parkı olacak. Yine orda oyun sahaları, çocuk parkları ve oturma grupları olarak tamamlanacak.

Ağaçlandırma, Bayburt evleri ve Çoruh Projesi 

2016 ve 2017 yıllarında Bayburt’ta çok ciddi bir ağaçlandırma çalışması yaptık, park ve orta refüjlerde rulo çim serimi yaptık, çiçek dikimleri gerçekleştirdik. Bunları artırarak da devam ettireceğiz. Bir de alışagelmişin dışında ağaç çeşitlerini Bayburt’a kazandırdık. Bayburt için olmazsa olmaz dediğimiz yeşili Bayburt’ta yaygınlaştırmak adına gayret ediyoruz.

Bayburt’ta 100’e yakın harabe bina yıktık. Bunlar tarihi özelliği olmayan tehlike ve görüntü kirliliği arz eden binalar. Yıkımını gerçekleştirdiğimiz virane binaların yerine Bayburt’a özgü evlerin yükselmesi yönünde çalışmalarımız var, alan yeterli değilse yeşil olarak kalması yönünde çalışmalarımız var.

Çoruh projesi Bayburt için hayati bir önem taşımaktadır. DSİ aracılığı ile yapılan bu proje son derece önemlidir. İnşallah 2018 yılında imaları hızlı bir şekilde devam edecektir. DSİ Bölge Müdürümüzle bu projeyi masaya yatırdık. İnşallah bu proje hayat geçince Porsuk Çayı’nın Eskişehir’e kattıklarından kat be kat fazlasını Çoruh’la Bayburt’a katacağız.”

Proje aşamasındaki çalışmalar

Veli Şaban Mahallesi’nde çok katlı kapalı otopark projemiz var. Buda iş merkezi ve altı otopark şeklinde olacak. Sokak Sağlıklaştırması projemiz var. Bunun ihaleleri imzalandı. Kapalı Halk Pazarı projemiz var. Yeni Sanayi Sitesi yanında Ticaret Merkezi projemiz var. Bu inşaat malzemeleri başta olmak üzere benzeri ticaretle uğraşanlar için olacak.

Kentsel Dönüşümü inşallah Bayburt’ta yaptıracağız. Bunun yapılması gerekiyor. Eski Sanayi bölgesi birinci ve en temel problem. İkinci olarak Zahit, Veysel ve Karasakal mahallelerimizde çok katlı olmayan, iyi bir mimariyle, bütün evlerin Çoruh’u göreceği şekilde bir Kentsel Dönüşüm olmalı.

Bir İş Merkezi’nin Bayburt’ta olması gerekiyor. Bayburt Ortaokulu, Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Askerlik Şubesi ve lojmanlarının olduğu bölgede İş Merkezi projemiz var. Bununla şunu amaçlıyoruz; Belediye binamız başta olmak üzere Çoruh nehri kenarındaki binaları en az iki kata indirmek istiyoruz.”

Çoruh kıyısına duşakabinler geliyor!

Memiş, Çoruh’ta yüzme yeri yapımına 2017 yılında başlandığını kaydederek, 2018 yılında ise yüzme alanına duşakabinler yapılacağını kaydetti. Memiş, “Bayburt’ta konuşulan meselelerden biri de Çoruh’ta yüzmekti. Kopuz Köprüsü’nün bitiminde bu anlamda çalışmalarımız başladı. Giyinme soyunma ve duş alma yerleriyle de, altının kumuyla da inşallah önümüzdeki yüzme sezonuna daha da güzel bir şekle büründürülerek vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesinde bir ilk olan 125 dönüm alan üzerinde kurulan Tarım Yerleşkesi projesinde yüzde 60 fiziki alanın tamamlandığını söyleyen Memiş, “Bu proje içerisinde tarım ve hayvancılık adına olması gereken her şey orada var. Kesimhane, hayvan pazarı, saman pazarı, yem bitkileri pazarı, hububat alım satım merkezleri, hububat depolama alanları, hayvan barınakları, hayvan hastanesi, veterinerlik hizmet binası ve sosyal tesisler olmak üzere birçok şey yer alacaktır” diye konuştu.

Yıldız Garajı’nın bulunduğu adanın restore edilmesini planladıklarını ve bunun Ulu Camii çevresi ve Kasaplar Çarşısı ile devam edeceğini söyeleyen Memiş, Şehit Osman’daki Kır Kahvesi’nin yıkılıp orda Bayburt’un kimliğine uygun bir Kır Kahvesi planladıklarını kaydetti. 

Memiş, sosyal belediyecilik çalışmalarına da değindiği açıklamasında Söğüt, Çanakkale ve İstanbul gezileri, okul kütüphanelerine verilen kitap desteği, kimsesiz ve bakıma muhtaç 90 kişiye verilen hizmet, bilek güreşi ve boks sporuna verilen destekleri anlattı.

Başkan Memiş, Bayburt’a kazandırılan hizmetlerden dolayı ekibine, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı buluşmada Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise, Memiş’e ve meclis üyelerine Bayburt’a kazandırılan ve kazandırılacak projeler için teşekkür etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT 6 yıl önce

BAYBURTLU YAPILMAYANA BİLE TEŞŞEKKÜR EDİYOR BAYBURT ŞU ANDA İSTEDİĞİNİZ GİBİ Mİ ALLAH AŞKINA BAYBURT GERÇEKLERİNİ NEDEN YOK SAYIYORSUNUZ BAYBURTTAN İNSANLAR KAÇMIYOR MU BU BAŞKAN BAYBURTA NE FAYDA SAĞLADI YIL OLMUS 2018 ÇEŞMELERDEN TEMİZ SU AKMIYOR BAYBURTTA ÇOK BÜĞYÜK BİR YEŞİLLİK OLUŞTURDUK DİYOR GOREN SOYLEDİN HANGİ MEVKİDE BOYLE BİRŞEY VAR ADAM ÇORUHU BİLE UFALTTIKÇA UFALTIYOR KANALA DONUŞTURUYOR KOSKOCA NEHRİ BAYBURT İSMİNİN MARKA DEĞERİ YOK DAHA DOĞRU DÜRÜST BAYBURT ÜNİVERSİTE OĞRENCİLERİ OLMASA ŞU ANDA İL STATÜSÜNDEN ÇIKACAKTI BU GERÇEKLKERİ NASIL GÖREMİYORSUNUZ BAYBURT 2019 DA NÜFUS ÖNGÖRÜSÜ KAÇ BİLİYOR MUSUNUZ 50 BİN HEMDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİYLE BERABER SİZ BUNLARI GÖRMEYİN AMA YAKINDA BU ŞEHİR İLÇE OLACAK YATIRIM ALMAYIP NÜFUSU AZALDIĞI İÇİN AYNI KAFAYA DEVAM SON HIZLA

Avatar
BOŞVER 6 yıl önce

BURADAN BAYBURTLULARA ŞUNU SORMAK İSTİYORUM ALLAH AŞKINA BAYBURTTA BİR ŞEHİR GÖRÜNTÜSÜ VAR MI BU ŞEHİRDE 15 SENE BOYUNCA BİR TANE ŞEHİR MEYDANI BİLE YAPMADILAR HASTANEDEN MEMNUN MUSUNUZ İÇİ BERBAT VAZİYETTE DAHA BU ŞEHRE YENİ HASTANE YAPILIYOR BU ZAMAN KADAR HASTALAR TRABZONA ERZURUMA GİDİYORDU BUNDAN MEMNUN MUSUNUZ ÇORUH NEHRİ BİLE UFALTILDIKÇA UFALTILIYOR BUNU İÇİNİZE SİNDİREBİLİYOR MUSUNUZ ELDE AVUÇTA NE VARSA YOK OLUYOR ÇEŞMELERDEN TEMİZ SU BİLE İÇMİYORSUNUZ İŞ ALANI DAHİ YOK NEREDE ŞU DEVASA YATIRIMLAR BU GERÇEKELR ORTADA İŞTE BAYBURT ÜNİVERSİTE OLMASA ÇOKTAN İLÇE OLACAKTI AYRICA BAYBURTA YATIRIM FALAN YAPILMIYOR SORGULAMIYORUZ DÜŞÜNMÜYORUZ SONUÇTA BU İŞTE

Avatar
Bayburtlu Ahmet 6 yıl önce

Yıl olmuş 2018 daha temel atıyorlar Allah bayburtluya sabır versin

Avatar
BAYBURTLU 6 yıl önce

METE bey yukardaki haberde demişsinizki çoruh etrafındaki yapıları 2 kata indirecegiz çok merak ediyorum çoruh kenarına yapılan Erzurum köprü yanına yapılan inşaatların ruhsatlarını kim imzalıyor daha yeni 11 kat binaya ruhsat ver şimdide yıkacagız söyle halkla dalgamı geçiyorsunuz.

Avatar
BAYBURT 6 yıl önce

15 SENE BOYUNCA SADECE SAAT KULE MEYDANI YENİLENDİ O DA ARAÇ GEÇİŞİNE KAPATILDI BAŞKA NE YAPTINIZ Kİ ÇEŞMELERDEN SUYU BİLE TEMİZ İÇMİYOR BU HALK BU NEYİN ÇABASI SİZ BAYBURTA HİZMET ETMEDİNİZ ETMEDİĞİNİZ GİBİ BİR DE OLMAYAN ŞEYLERİ VARMIŞ GİBİ GOSTERMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ BAYBURT GOÇ VERİYOR BAYBURTTA İŞ SAHASI YOK BUNLARDAN HABER VER BAŞKAN MİLLET KAÇIYOR BU ŞEHİRDEN HALA BU ŞİRİN GOZUKME CABASI NİYE BAYBURT TARİHİNİN EN BÜYÜK GOÇÜNÜ VERİYOR BU GERÇEKLER GÜN GİBİ ORTADAYKEN BU HERŞEY GÜZE 4 4 LÜKMÜŞ İMAJI NİYE

Avatar
Ümmihan Efe 6 yıl önce

Allah razı olsun değerli başkanım sayenizde mahallelerimizde dolmuş beklerken uşümuyoruz. Isitmali duraklar çok güzel

Avatar
Muharrem Kavcıoglu 6 yıl önce

Bence bu başkan ikinci kez başkanlık yapar ben çok eleştirdim ama yapılan işleri görünce bende eleştirimden dolayı utanıyorum. Altyapı kolay iş değil buna her baba Yiğit giremez caddeler modern Bayburt değişim içinde duyduğuma göre kirada oturuyormuş ,belediye konutlarini istememiş başkanin mütevazi bir kişiliği var hizmet odaklı çalışıyor Allah Bayburta hizmet edenden razı olsun

Avatar
hayri 6 yıl önce

Bayburt taki işlerden memnun olmak demek hiç şehir dışına çıkmamak demek kafayı kuma sokmak gibi birşey ,komşu illerle kıyaslamak lazım orada neler yapılıyor burada neler yapılıyor bakan beyde gelip teşekkür ediyor yemeyin bizi lütfen çoruha beton döktü Hacı Ali bey Mete bey yıktı Hacı ALi bey saat kulesini yaptı yıktı Mete bey geldi buda 3 aya 150 metre cadde yaptı ne zaman yıkacak çok merak ediyorum götürdü kum şantiyelerinin içine park yaptılar dagın tepesine hayvan pazarı yaptılar neler neler Allah iyi ede.