Mehteran ve ciritçiler kurtuluşa renk kattı

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü etkinleri tüm hızıyla devam ediyor.

Mehteran ve ciritçiler kurtuluşa renk kattı
Bayburt Postası - Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinleri kapsamında mehteran eşliğinde ciritçiler geçit yaptı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı tarafından gerçekleştirilen mehteran gösterisi eşliğinde Türk Dünyası Parkı önünden start alan Bayburt Atlı Spor Kulübü, Balca Atlı Spor Kulübü ve Dede Korkut Atlı Spor Kulüplerinin geçiş töreni kurtuluş etkinliklerine renk kattı.

Saat Kule Meydanı'nda da bir süre konser veren Mehteran Takımı, alanı dolduran vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı. Yüzyıllardır süre gelen coşku dolu ve seçkin mehter marşlarının yanı sıra milli türkülerimizi de başarıyla seslendiren mehteran takımı Bayburtlulardan tam not aldı. Bir yandan konseri dinleyen Bayburtlular bir yandan da ciritçilerle bol bol fotoğraf çektirdi. At üstündeki bazı miniklere vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi ise gözlerden kaçmadı.

Duygularımız kabarıyor

Gösterileri izleyenler arasında yer alan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, “Etkinliklerimiz kapsamında ata marşımızı, mehteranımızı Bayburt'a getirdik. Ata sporumuzun temsilcilerini de aynı meydanda halkımızla buluşturduk. Vatandaşlarımızla birlikte zevkle dinliyor ve izliyoruz. Duygularımız kabarıyor. Tüm hemşehrilerimizin 21 Şubat Kurtuluş gününü tebrik ediyor, başta bu kutlu mücadelenin isimsiz kahramanları olmak üzere bu aziz vatan için seve seve şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Vatandaştan teşekkür

Mehteranı ve ciritçilerin geçişini ilgiyle izleyen bir vatandaş ise, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Bayburt Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek, “Bu organizasyonu yapan belediye başkanımızdan, Bayburtludan Allah razı olsun. Ceddimizi bize hatırlattılar. Gerçekten müthiş oldu” ifadelerini kullandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.