Meğer 'o' haber asparagasmış!

Bayburt Kalesi'nin girişine bir hayırsever tarafından yaptırılan "mermer çeşme" haberine, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'ten yanıt geldi...

Meğer 'o' haber asparagasmış!
Bayburt Kalesi'nin girişine bir hayırsever tarafından yaptırılan ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün onayıyla yapıldığı bildirilen "mermer çeşme" haberiyle ilgili Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş'un kaleme aldığı "Tamam vazgeçtik, eleştirmiyoruz daha" başlıklı yazıya, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'ten yanıt geldi...

Başkan Mete Memiş'in açıklamasının tamamını aşağıda yayınlıyoruz.

Ve bu açıklamaya 'geniş' cevap hakkımızı saklı tutarak, öncesinde "açıklamadan anladıklarımızı" kısa kısa notlar halinde sizlerle paylaşıyoruz...

Başkan Mete Memiş: "Bir hayırsever vatandaşımız Kültür Ve Turizm Müdürlüğümüzün tasarrufunda bulunan Bayburt Kalesi’ne çeşme yaptırmak istemiş. Mermerden yapılmış bu çeşmenin kalemizin tarihi dokusuna uymadığını söyledim ve bu çeşmenin kaldırılmasını istedim."

Bayburt Postası:

1) Bu ifadeden 'ilk' çıkardığımız anlam; Bayburt Kalesi girişine yapılacak bu çeşmeden Başkan'ın haberi yoktu! Eğer öyleyse bu kenti kim yönetiyor?

2) Ya da haberi vardı ve "olmaz/kaldırılsın" dedi ama yine de yapıldı! Yine aynı soru: Bu kenti kim yönetiyor?

3) Yok, henüz haberi oldu ve "kaldırılsın" dedi: O zaman bu konudan kendisini haberdar eden basına teşekkür etmek değil de sitem niye!

Başkan Mete Memiş: "Bazı haber siteleri konuyla ilgili bizlerin her hangi bir görüşünü almadan üstünkörü bir haber yaparak belediyemizi karalamaya çalışmıştır."

Bayburt Postası:

1) Bu haberde Bayburt Belediyesi karalanmaya çalışılmamış, aksine "Bayburt Belediyesi ne iş yapar? Haberi yok mu? Nasıl izin verir?" diye sorulmuştur! Bir önceki "açıklamamızdan da" anlaşılacağı gibi ya haberi yoktu, ya vardı ve engelleyemedi, yada yeni oldu ve talimat verdi.

2) Bayburt Postası arşivleri Bayburt Belediyesi'nin yaptığı onlarca yatırım haberinin müjdesi ile doludur. Ve yine aynı Bayburt Postası'nın onlarca sorusu, Bayburt Belediyesi tarafından cevapsız bırakılmıştır. Bunları da tekrar gündeme getirip, sorularımızı yineleyeceğimizi kamuoyuna bildiriririz. 

Başkan Mete Memiş: "Şehrimizdeki altyapı çalışmalarının devam ettiği bir dönemde bazı çeşmelerimizin sularıyla ilgili olarak yakışıksız ifadeler kullanmalarını kınıyorum. Kendilerinin de bulunduğu birçok basın toplantısında şehrin altyapı problemini çözdükten sonra, ecdat emaneti olan mahalle çeşmelerini tamir edeceğimizi söylemiştim. Hatta yenilerini ekleyeceğimizi beyan etmiştim."

Bayburt Postası: 

1) Bayburt'ta su sorunu bugün mü başlamıştır, altyapı çalışmaları ile mi hasıl olmuştur, yoksa çok daha öncesine mi dayanır? (Bu sorunun cevabını biz veya arşivlerimiz mi versin, yoksa Sayın Başkan mı?)

2) Bayburt'ta eski çeşme katliamı veya yeni çeşme rezaleti bugün mü başlamıştır? Göreve geldiğiniz hafta, henüz 3 ayını ve hatta 24 saatini tamamlamamış yatırımların "yıkılma" kararını Bayburt Postası mı almıştır, yoksa Sayın Başkan ve ekibi mi? (O dönem, "Bayburt Belediyesi ne kadar zarara uğratılmıştır" sorumuz cevaplanmış mıdır, cevapsız mı bırakılmıştır? Yine de Bayburt Postası alınan doğru kararları alkışlamış mıdır, alkışlamamış mıdır?)


3) Hemen hemen her olumsuz haberde "altyapı" çalışmalarının öne sürülmesi ve "haksızlıkla" itham edilmesi artık "suistmal" boyutlarını aşmıştır! Bugün Türkiye'nin hemen hemen her ilinde altyapı çalışmaları yapılmaktadır ama Bayburt'ta ki kadar "sulu/sorumsuz/plansız/vurdumduymaz" bir altyapı çalışması var mıdır? Bu konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz! Bu bakış açınızdan yola çıkarak; "onlarca" defa aynı ifadelerin yer aldığı "sabredin" açıklamalarınıza yer vermektense, "Bayburt'ta yağmur yağdı, yollar rezalet", "Bayburt'ta hava açtı, ortalık toz duman", "Taksi çağırdık, adresimize gelemedi", "Yola çıktım dönemedim!" haberleri mi yapmalıydık!

4) Şunu bilin ki; Türkiye'nin hiç bir yerinde bu kadar sorumsuz bir altyapı çalışması yoktur, yapılmamıştır, mümkün değildir! Mümkün olmasının tek sebebi, çilekeş, sesini çıkarmayan, herşeye razı halk ve bizlerizdir. Bakın, işte tam bu konuda 'bizi' eleştirebilirsiniz! 
(İhale kabul-iptal, yüklenici seç-değiştir seanslarına ve yine ekibinizle yaptığınız "onlarca" fırça toplantılarından bu sonuca varabilirsiniz...)

Başkan Mete Memiş: "Haber sitelerinin konuyu inceledikten sonra haber yapmalarını arzu ediyorum. Kamuoyunu yanıltmaya kimsenin hakkı yoktur."

Bayburt Postası: 

1) Tabi ki. Bugüne kadar olduğu gibi, her konuyu inceleyip, Bayburt Belediyesi'ne sormamız gerekenleri sorup, haberlerimizi yapmaya devam edeceğiz, bundan hiç kuşkunuz olmasın. Bugüne kadar cevap alamadığımız soruları yenileyeceğiz ve yeniden cevap alamama durumunda artık beklemeyeceğiz!

2)
Bayburt Postası, bir haber sitesi değildir! Bayburt'ta, sadece ülkesini ve vücut bulduğu şehrini düşünerek 63 yıldır yayın yapan bir gazetedir. Özellikle sosyal medya hesaplarınızdan haberlerini paylaşarak, tüm Türkiye'ye "bu şehirde Türkçe ve mantık öğretmenide mi yok?" dedirten sitelerle karıştırmayınız! Öte yandan; resmi ilana bağımlı olarak yaşamamaktadır. Bayburt Belediyesi başta olmak üzere hiç bir resmi kurumdan iş ve ihale peşinde koşarak yayın hayatını sürdürmemektedir. Yayın hayatının hiç bir döneminde; -kurum olarak- dün başka, bugün başka gazeteleri alıp dağıttırdığınız gazetelerden olmamıştır! Özetle, özgür ve bağımsız, "sadece şehrini seven" bir gazetedir. Ama yine de önünüzde engel olarak görüyor ve hedef alacaksınız, buyrun... 

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in "konu" ile ilgili yaptığı yazılı açıklamanın tam metni: 

"KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Dün Dağlıca’da, bugün Iğdır’da yüreklerimizi yakan acı haberler geldiği bir sırada, şehrimizin gündemine dair haberlere cevap vermeyi istemiyordum. Vatandaşlarımızın haberle ilgili olarak sürekli aramaları üzerine kamuoyuna kısa bir açıklama yapma gereği duydum. 

Öncelikle bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Cenabı Hakk ülkemizi, milletimizi, devletimizi iç ve dış tehlikelere karşı muhafaza etsin. Bütünlüğümüzü bozmak isteyenleri "Kahhar" ismiyle kahretsin. İnsanlık tarihi şahittir ki, bu millet Allah’tan başkasına boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek. Bu millete ihanet edenler, bugüne kadar belasını buldu, bundan sonra da belasını bulacaktır. 

Kıymetli hemşehrilerim, bir hayırsever vatandaşımız Kültür Ve Turizm Müdürlüğümüzün tasarrufunda bulunan Bayburt Kalesi’ne çeşme yaptırmak istemiş. Mermerden yapılmış bu çeşmenin kalemizin tarihi dokusuna uymadığını söyledim ve bu çeşmenin kaldırılmasını istedim.

Bazı haber siteleri konuyla ilgili bizlerin her hangi bir görüşünü almadan üstünkörü bir haber yaparak belediyemizi karalamaya çalışmıştır.

Şehrimizdeki altyapı çalışmalarının devam ettiği bir dönemde bazı çeşmelerimizin sularıyla ilgili olarak yakışıksız ifadeler kullanmalarını kınıyorum. Kendilerinin de bulunduğu birçok basın toplantısında şehrin altyapı problemini çözdükten sonra, ecdat emaneti olan mahalle çeşmelerini tamir edeceğimizi söylemiştim. Hatta yenilerini ekleyeceğimizi beyan etmiştim. Haber sitelerinin konuyu inceledikten sonra haber yapmalarını arzu ediyorum. Kamuoyunu yanıltmaya kimsenin hakkı yoktur.

Mete Memiş
Bayburt Belediye Başkanı"
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Birbilen 9 yıl önce

Gördünmü Kürşat.....
Böyle başlıyor işte.. Devekuşları başını kumdan çıkardı. Bundan böyle olacaklara hazır ol.. Bak Bayburtta bile yaşamadığını öğrenmişler. Sen haber yapamazsın ama Bayburtta doğmuş büyümüş çalışmış mensubu olduğu siyasi partiye vekil olarak Sayın Naci Memiş seçilebilir. Bir başkası ilkokul çocuğu olduğunu söylemiş. Bence haklı çocukların dürüst ve masum duygularını taşımaktan vazgeçmeli çanak tutmayı ve o çanaktan yalayarak beslenmeyi öğrenmelisin..... Kocaman adam oldun. İl Genel meclisi Başkanı olamadın. Belediye meclisine seçilemedin. Başkan yardımcısı bile olamadın. Sanaatla ilgileniyırsun ama sanaatın ne olduğunu bile bilmediğin için müzeleri geziyor doğal güzelliklerimizi haber yapıyorsun. Sanaat nedir bilirmisin. Sanaat oryantal yapmaktır. Göğüslerine takılan banknotları el çabukluğu ile yok edebilmektir.
Çok çalışman ve öğrenmen gerek KÜRŞAT

Avatar
abdullah 9 yıl önce

Sorumsuz/plansız/vurdumduymaz bir altyapı çalışması aynen katılıyorum.Sayın belediye başkanımız bu işde ne kadar becerikli olduğunu bizlere gösterdi yeter 2 yıl oldu....

Avatar
Safak Güngör 9 yıl önce

Çizginizi korudunuğunuz müddetçe açılış sayfam bayburtpostasi olarak kalacaktır.

Avatar
Birbilen 9 yıl önce

Soner kardeşim Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Beyfendi altyapı işinden'de anlıyorsa pes yani.. Ne mutlu bizlere o zaman şikayetimiz yersiz ve gereksiz. Bu kadar çok yönlü bir başkan yardımcısı olan bir şehir İstanbulu bile geride bırakır. Vay bee adam yazar,danışman,güzellik uzmanı, moda tasarımcısı, mimar, siyasetçi daha ne olsun. Hıncal ULUÇ bile halt etmiş..

Avatar
Kemalettin TEMUR 9 yıl önce

İlk defa basının haksızlık karşısında eleştiri yaptığını görüyorum ve Bayburt postasını tebrik ederim..
Ana caddedeki ağaçları binaların öününü kesiyor diyen başkan yardımıcı şahin diye birisnden ne bekliyorsunuz.Adamların derdi Bayburtu güzelliştimek değil kendilerine hizmet etmektir.
Efendimiz buyuruyorki;cennetin kokusu 500 yıllık mesafeden alınır bu kokuyu Müslümanlara idareci olupta kendi şahsi işlriyle uğraşanlar alamaz.

Bayburtun üst yapıda asfalt makinası ile kaliteli asfalt yapılması 6 aylık asfalt yapmayın dendiğinde 'ne gereği var' diyen bir zihniyetten Allaha sığınmak lazım..

Çocuk parklarının hepsi demir yığını ve toz içinde..Buranın altından alt yapı geçmiyor.Gidin illerdeki parklara bakın dilinizle yalarsınız.Tüm illeri gezin içlerinde en rezil durum Bayburt olduğunu göreceksiniz.Birçok il dahi burdan daha düzgün ve temizdir.Yani alt yapı bahanedir.
Allah bizlere yapılan işin en iyisini kalitelisini yapmamızı emretmiyor mu?Bırakın bu işi...

Avatar
misafir69 9 yıl önce

Arkanızdayız. Özellikle alt yapıyla ilgili en ciddi eleştiriyi yaptığınız için burada altyapının suyu çıktı artık. Herkesi korkmadan düşüncesini söylemeye davet ediyorum....

Avatar
bayburt 9 yıl önce

Ne demek alt yapı çalışmalarından sonra çeşmeler de yapılacak! Asıl şimdi lazım bize çeşmeler dün su kaçta geldi haberiniz var mı acaba bu ne sorumsuzluktur ya hu

Avatar
Bayburt69 9 yıl önce

Şu belediye hizmetlerini bile savunan olunca pes yani demek gerekiyor.Ya hu arkadaş gönderin belediyenin üst düzey yöneticilerini diğer alt yapı çalışması yapan ya da bu işleri bitirmiş illere de kurs görsünler....Öğrenin! öğrenmek ayıp değil ki...