Maliye Bakanı Ağbal hastane inşaatını inceledi

Bakan Ağbal, Tuzcuzade Mahallesi'nde yapımı devam eden yeni Bayburt Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Maliye Bakanı Ağbal hastane inşaatını inceledi
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hükümet olarak Türkiye'nin birçok vilayetinde bugün şehir hastaneleri yapıyoruz ve bunları birbiri ardına açıyoruz. Avrupa'da birçok yerde olmayan hastane konforu şimdi bizim yaptığımız hastanelerde var." dedi.

Bakan Ağbal, Tuzcuzade Mahallesi'nde yapımı devam eden yeni Bayburt Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Yeni hastanenin, eski hastane ile hiçbir şekilde mukayese edilemeyecek kadar mükemmel olacağını vurgulayan Ağbal, konforu, vatandaşa sağlayacağı imkanları ile Bayburt'a değer katacağını belirtti.

Ağbal, Bayburt'a, son dönemde Türkiye'nin yaptığı en güzel hastanelerden birisinin kendi ölçeğinde inşa edildiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Bu, bizim sağlığa bakış açımızı gösteriyor. 1990'lı yıllarda hastanelerin halini hatırlayın... Bırakın böyle bir hastanenin olmasını, hastaneye erişemiyorduk ki. Ne demek tek kişilik odalar, 4-6 kişilik koğuşlar vardı. Dolayısıyla hükümet olarak Türkiye'nin birçok vilayetinde bugün şehir hastaneleri yapıyoruz ve bunları birbiri ardına açıyoruz. Avrupa'da birçok yerde olmayan hastane konforu şimdi bizim yaptığımız hastanelerde var. Bu hastanede her polikliniğin kendi müstakil alanı olması son derece önemli. Bayburtlu hemşehrilerimizin birinci sınıf sağlık hizmeti almasına imkan verecek bir hastane."

Yeni hastanenin Bayburt'un ihtiyacını karşılayacağını, vatandaşa birçok iş ve işlemi aynı mekanda yapma imkanı sunacağını ifade eden Ağbal, iftihar ettiği bu yatırımın Bayburt için önem taşıdığını söyledi.

Ağbal, vatandaşın ne ihtiyacı varsa onları karşılayacaklarını dile getirerek, "İnşallah 2019 seçimlerinden önce de hem inşaatı bitecek hem de makine teçhizat ihtiyaçlarını karşılayacağız. Vatandaşlarımız burada güzel bir hizmete kavuşacaklar." diye konuştu.


"Onlarca proje birlikte yürüyor, inşaatlar yükseliyor"

Bayburt'ta çok iş yaptıklarını vurgulayan Ağbal, "Bayburt-Gümüşhane Havalimanı yapımına başlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Seçim öncesinde gelip o havalimanına ineceğim' dedi. Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyoruz, özel olarak konuyu takip ediyor. Bayburt'un şehir merkezinde, ilçelerde, köylerde yani her tarafında onlarca proje birlikte yürüyor, inşaatlar yükseliyor." dedi.

Ağbal, kentte devasa bir Özel Harekat Eğitim Merkezi inşasının devam ettiğinin altını çizerek, "750 özel harekat polisi, 12 ay boyunca eğitimlerini burada alacak. Yine o alan üzerinde sadece yurt yapmıyoruz, bütün eğitimlerini alsınlar diye ilave Milli Piyango'dan ödenek çıkarttık. Özel harekatın ihtiyacı olan bütün eğitim ve spor alanlarını da yapıyoruz. Bu da son derece önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Açık cezaevi inşaatının devam ettiğini belirten Ağbal, ayrıca geri gönderme merkezi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve ihalesine çıkılacağını söyledi.

Ağbal, Bayburt'a yeni bir hükümet konağı kazandıracaklarını, bunun için projenin devam ettiğini aktardı.

Hastane inşaatının yapıldığı alanın daha önce arazi kışlası olduğunu anımsatan Ağbal, şunları kaydetti:

"Biz Bayburt'un şehir içinde kalan kışla arazisinin tahsisini kaldırdık, bu alanı tamamen üniversiteye tahsis ettik. Üniversitemiz gelişim alanı olarak bu bölgeyi belirledi. Sadece üniversite alanı olarak değil, hemşehrilerimizin ihtiyacı olan geniş park ve mesire alanlarını da burada üreteceğiz. Arpalı'da yeni bir kışla alanı belirledik, kamulaştırmalarını yaptık ve o arazide yeniden kışlayı üretiyoruz. Bence önemli olan bir konuda, Bayburt'ta komando birliği kurulmasını sağlıyoruz. 3 bin-3 bin 500 komando personeli gelecek Bayburt'ta konuşlanacak, burada eğitimlerini, işlerini yapacaklar."

Ağbal, Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısını baştan aşağıya yaptıklarını vurgulayarak, bütün köylerde içme suyunun temiz akması için başlattıkları çalışmaların da başarıyla devam ettiğini belirtti.

DSİ ve Karayolları'nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Ağbal, "Biz Bayburt'a hizmet ediyoruz. Hep beraber Bayburt'un hizmetindeyiz. Nerede, neye ihtiyaç varsa gece gündüz çalışıyoruz. Bayburt hizmetlerin en güzelini hak ediyor. Bayburt her zaman milli ve yerli duruşunu ortaya koymuştur." diye konuştu.

Bakan Ağbal'a, inceleme sırasında Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Sağlık Müdürü İlker Hancı ve diğer ilgililer eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Naci AğbalMaliye Bakanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 6 yıl önce

Sayın Bakan ilk zamanlarında TEDAŞ Eğitim Merkezinin Bayburt a getirilmesi sözü vermişti.Basından okumuştuk ama ne sesi var nede gerçekleşmesi.

Avatar
Danişment 6 yıl önce

Yol okul hastane gibi şeyler devletin asli vazifesi vergilerle bunları yapmak zorunda iş istihdamı nerede hani fabrika boş laflar bunlar 2019da açılacak hastanenin işçileri şimdiden hazır ne garip değil mi?????

Avatar
ali vahit 6 yıl önce

HIZLI TREN HASTANENİN ALTINA YAPILAN TÜNELDEN GEÇECEK HABERİNİZ VARMI SİZİN.

Avatar
cihani ölmez 6 yıl önce

bayburt kalaardini tatil köyüne cevirelim arkadaslar nasilmi baraj gölü yaparak ve oradaki daglari agaclandirarak .bu haberi bakana ulastiralim