Maliye Bakanı Ağbal'dan belediye hizmetlerine övgü

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Bayburt İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Şubat Ayı Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısında belediye çalışmalarını değerlendirdi.

Maliye Bakanı Ağbal'dan belediye hizmetlerine övgü
Bayburt Postası - Konuşmasında Bayburt Belediyesi’nin çalışmalarından övgüyle bahseden Ağbal, alt yapı çalışmalarından, yol ve kaldırım çalışmalarına, yapımı tamamlanan şehir parklarından aile yaşam merkezine ve yapımları devam eden ve planlanan otopark projelerine birçok belediye çalışması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Alt yapı çalışması yapmak kolay değil"

Bakan Ağbal açıklamasında, “Bayburt Belediyesi burada alt yapı ile ilgili büyük bir yükün altına girdi tamamladı. Kolay değil alt yapı işi, kimsenin rahat rahat kolay dediği bir iş değil, sıkıntısı olan bir iş.  Ben yıllardır Ankara’da yaşadım. Alt yapı işleri sıkıntılı işlerdir. İnsanlar bir süre o işten eziyet çekerler ama bittimi de rahat ererler. Bugün Bayburt Belediyemiz alt yapıyı tamamladı. Şimdi ne yaptı işin güzel tarafına geldi. Yani bir binanın iskeletini yaptıktan sonra ince sıvasına geldi. Arkadaşlarımıza koyduğumuz ölçü şuydu. Bayburt’ta birinci sınıf asfalt olacak. Büyük şehirlerde gördüğümüz asfaltın aynısı Bayburt’ta olacak.  Bugün görüyorum gerçekten Bayburt’ta çok güzel işler yapılıyor. Bu çalışmalara birçok caddede devam edeceğiz. 2. Etap projemizde inşallah bu sene başlayacak. Bayburt Belediyesi bu anlamda yollarla ilgili projelerini tamamlayacak” ifadelerine yer verdi.

"Dükkanların cepheleri güzelleştirilecek"

Konuşmasında dükkânların cephelerinin güzelleştirileceğini de söyleyen Maliye Bakanı Ağbal şöyle devam etti:

“Diyoruz ya Bayburt insanların uğrak yeri olsun. Bizim gibi kaç vilayet var bu kadar güzel ihtişamlı kalesi olan. Onun dibinde Çoruh’u var. Güzel insanları var. Birde dükkânları düzelteceğiz. Belediyemiz çok güzel işler yapıyor. Şehrin dört bir tarafında park projeleri yapıyor, çocuk parkı projeleri yapıyor. Vatandaşın istifadesine sunulacak projelere tek tek başlıyor. Biraz önce bahsettim Kaleardı Şehir Parkı tamamlandı hizmete girdi. Gerçekten emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Burada vatandaşlarımız büyük ölçüde parkın imkânlarından yararlanacak.”

Otoparklar

"Yine Bayburt’ta hep konuşulan konu otopark yok cadde üzerinde arabalar park ediyor. Önemli bir sorundu.  Şimdi kent meydanı projesinin altındaki 150 araç kapasiteli otopark projesini tamamladık.  İnşallah mevsim başlayınca üst taraftaki meydan projesine başlıyoruz. Oradaki Telekom binası ile Ptt binasını da inşallah bir şekilde çözüme kavuşturursak ikisinden birini de yıkacağız. Bayburt bir kent meydanına kavuşacak, otoparkına kavuşacak. Yine bildiğiniz gibi 70 araçlık bir şehir merkezinde otopark projesini hayata geçirdik. Yine Veli Şaban Mahallesi’nde de büyükşehir belediyesi ile çalışmalar devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızla, valimizle konuştuk. Burada da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin finansmanını sağlayacağı 120 araçlık bir otopark yapıyoruz. Dolayısıyla artık Bayburt’ta şehir merkezinde otopark meselesi de çözülmüş olacak."

15 Temmuz Şehitler Parkı

"Yine Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanımız Sayın Melih Gökçek’e de tekrar teşekkür etmek lazım.  Hatırlarsınız 2015 yılında orada mevcut park alanının içerisinde yeni bir park projesi başlatmıştık. 7.5 milyon liralık bir projeydi. O projeyi bitirdik ve bu 15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonrada o parka 15 Temmuz Şehitler Parkı adını verdik."  

Aile Yaşam Merkezi

"Belediye hızını alamadı ısıtmalı duraklar projesi başlattı. Aile Yaşam Merkezi’ni hayata geçirdik.  Çok önemli hanım kardeşlerimden özelikle rica ediyorum oranın cıvıl cıvıl olması hiç boş kalmaması lazım.  Sabah, öğlen akşam oranın sürekli hanım kardeşlerimizin istifadesine sunularak onların yararlanmalarını sağlamak lazım. Eğer eksikler varsa, aile yaşam merkezinde biz şu hizmetleri de istiyoruz denilen hizmetler varsa geri dönüşleri alın o hizmetleri de orada sunalım. Özellikle engelli çocuğu olan hanım kardeşlerimiz çocuklarını oraya getirip 1 -2 saatliğine bıraksınlar orada bir bakım alanı oluşturalım o alanda çocuklarımıza profesyonel bakıcılar baksın. O hanım kardeşlerimizde gitsin alışverişlerini yapsınlar."

Kentsel Dönüşüm

"Ve kentsel dönüşüm. Şehir içinde kalmış bir sanayimiz var. Sanıyorum Çarşamba günü TOKİ sahaya iniyor.  Kamulaştırmalara başlıyor. O şehrin ortasında kalmış o sanayi alanını tamamen kamulaştıracağız.  Orada konutlar iş yerleri yapacağız. Bayburt’un çehresini oradan dönüştüreceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musti 6 yıl önce

Ya bakan bir şeyleri görmek istemiyor yada bizler nankörüz sayın bakan iyi olan ne var engelli rampalarını us uyruk diyen bir belediyenin neyini ödüyorsunuz,Allah aşkına milleti saf yerine koymayı yeter yani lütfen Çorum'da Bayburt u bir kıyaslayın bakalım bizler herşeyin farkındayız genelmerkezin anketlerine bakın bakalım yüzde kaç belediye hizmetlerinden memnuniyet var güneş balçıkla sıvanmaz sayğılar.

Avatar
Esnaf 6 yıl önce

Naci bey etrafınızda etten duvar olmadan halkın içine girinde bakın ne kadar memnunuz bu kadar abartı ve Reklamla memnuniyet olmaz Allah aşkına biraz insaf.

Avatar
Ah Bayburt 6 yıl önce

O toplantı bu toplantı dağılın sevğili bakanım bir defa o kadar üniversite öğrencisine verdiği sözde dursun belediye başkanı ondan sonra övünç o kadar öğrenci memleketlerine döndüklerinde bizden sözünde durmayan insanlar olarak bahsedecek lütfen söz verilen bursları ödeyin öğrencilere karşı yüzünüzü yere eğdirmeyiniz.

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Bakanım lütfen bize pembe tablolar çözmekten vazgeçiniz yapılan yatırımların yarısı yanlış yere yapıldı örnek Kaleardı parkı ,hayvan pazarı,yeni yapılacak kültürhan...daha bir sürü takdir Bayburt halkının,sahi yukarıda bir arkadaş anket demiş bu anketler ne zaman yapıldı hiç haberimiz olmadı.

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Sayın bakanım Bayburt Üniversitesi kaç kişi Bayburtlu akademisyen istihdam etmiş, iyi haklarını yiyorlar kazandığı halde alınmıyorlar. Erzurum Trabzon baskısından kurtarın şu üniversiteyi Allah aşkına. Türkiye de bu denli başka bir üniversite yok... Burası daha çok göç verir. Altyapı çalışmalarında beton çıkarıp beton yerleştirdiniz 4 yıl sonra yine sökülür.. Olan vatandaşa devletin parasına oluyor. Yaptırdığınız işlerde denetim şart. İnşAllah daha akıll güzel işler yaparsınız. Fabrikasyonel bir şeyler yapılır. Şu üniversite ile vatandaşlar arasında da bir bağ kurmanız gerek yıllardır randevu bekliyoruz görüşmek için. Size daha rahat ulaşıyoruz Allah'a emanet

Avatar
Ozan 6 yıl önce

Sanayi alanı denilen yeri betonlaştırmak hatalı. Burası suni bir göl yapılmalı ve polis lojmanlarından Aslandağına çıkış yoluna kadar boşaltılıp burada bir göl alanı oluşturulmalıdır. Şehri büyütmek için buraya konut yapılmamalı ve konutlar başka alana yapılmalı. Burası göl ile Uzungöl gibi bir turizm alanı oluşturulabilir. Gölün etrafına konaklama alanı oluşturulmalı ve Bayburt un gelişmesi için sanayinin olmayacağı ortada olup turizm ile gelişmesi sağlanabilir.

Avatar
Bayburt Sevdalısı 6 yıl önce

Sayın Bakanım Bayburt için yaptığınız gayretli çalışmalarınız için teşekkür ederiz.Aceleye getirilerek yapılan tedaş üst geçidi,esentepe mah.üst geçidi problemi ne zaman çözülecek.Devletimizin parası bu kadar çokmu ki çoruh nehrinin içini betonla dolduruyorlar. NERDE KALDİ BIZIM MEŞHUR ÇORUH NEHRİMIZ.

Avatar
Bayburtlu kral 6 yıl önce

Sayın bakanım Bayburt Üniversitesi yönetimi yüzünden değil ben ailemden 1 tane bile oy çıkmayacak bu nedir yaw her türlü desteği ver gel bunlar senin hakkını (akademisyen alımlarında) defalarca yesinler... Sahipsiz memleket vesselam, kimseye iftira atmıyoruz isteyene belgeleri ile gösterilir