Mahalle gezileri 'Şingah' ile son buldu

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla başlattığı gezileri Şingah Mahallesi ile tamamlandı.

Mahalle gezileri 'Şingah' ile son buldu
Bayburt Postası - Daha önce sırasıyla, Esentepe, Kaleardı, Karasakal, Tuzcuzade, Camiikebir, Uzungazi, Şeyhhayran, Veysel Efendi, Velişaban, Zahit, Mehmet Çelebi, Kadızade ve Gençosman mahallelerini tek tek gezerek problemleri yerinde tespit edip muhtarlardan talep ve sorunlarını dinleyen Başkan Pekmezci, son olarak Şingah Mahallesi’ne beraberindeki heyetle birlikte çıkarma yaparak buradaki problemleri de yerinde tespit etti.

Mahalle Muhtarı Ferdi Kiki’nin nezaret ettiği gezide Başkan Pekmezci, ilk olarak eski yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. Tarihi ve tescilli Bayburt evlerini de inceleyen Pekmezci, bu konaklarla ilgili bilgi birikimini beraberindekilerle paylaştı ve bunların hayatta tutunabilmeleri için gerekli adımların atılması gerektiğine ve Bayburt’un tarihi ve kültürel değerlerini gelecek kuşaklara miras olarak bırakmanın önemine dikkat çekti.

Tarihi özelliği olmayan, görüntü kirliliği ve tehlike oluşturan yapıların da yıkılması yönünde talimat veren Başkan Pekmezci, karşılaştığı mahalle sakinleriyle de sohbet ederek görüş alış verişinde bulundu. Şingah Mahallesi içerisinde yer alan Şehit Osman TOKİ’lerine geçen Pekmezci, burayla alakalı sorunları yerinde müşahede ederken muhtar Kiki’den de bilgiler aldı. Sorunların çözülmesi yönünde gerekli adımların atılacağını belirten Pekmezci, site sakinleri tarafından kendisine iletilen yol ve mescit ihtiyacını da gündeme getirerek yer tespitinde bulundu.

İnceleme yaptığı alanlarda sorunları ve ihtiyaçları bir bir not aldıran ve gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat veren Pekmezci’ye Belediye Başkan Yardımcımız Süreyya Türkmenli, Park ve Bahçeler Müdürümüz Burak Görgülü, Temizlik İşleri Müdürümüz Abdulvahhap Silsüpür, İmar ve Şehircilik Müdürümüz Hamit Kaygusuz ile Muhtarlık İşleri Müdür Vekilimiz Vehbi Sarı eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt 4 yıl önce

oralısın secileli 7 ay olmuş hala .... nediyim