Lorulu Nine: “Muhacirlikten hatıra bir ben kaldım!”

Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Yasin Taşkesenlioğlu, 2011 yılında halk arasında ‘Lorulu Nine’ diye bilinen Fatma Bayındır’la yaptığı görüşmeyi yayınladı.

Lorulu Nine: “Muhacirlikten hatıra bir ben kaldım!”
Bayburt Postası - Akademisyenliğe Bayburt’ta başlayan Taşkesenlioğlu, 2009 yılında Bayburt Üniversitesi’nde başladığı görevinde Bayburt’a 10 yıla yakın hizmet etmiş, daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne geçiş yapmıştı. Bayburt’ta görev yaptığı sürece Bayburt tarihine önemli hizmetlerde bulunan Taşkesenlioğlu, İsmail Hakkı Polattimur’un hatıratını içeren “Birinci Dünya Harbi’nde Osmanlı-Rus Muharebeleri ve Bayburt’ta Ermeni Hadiseleri” kitabını da yayına hazırlamıştı.

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 102. Yıldönümünü gazetemiz aracılığıyla kutlayan Taşkesenlioğlu, kurtuluşun anısına, muhacirlik yıllarının son hatırası Fatma Bayındır’la yaptığı görüşmeyi yayınladı.

Bayburt’tan çok zor şartlar altında  Çorum'a bağlı Sungurlu'nun Kemallı köyüne muhacir giden, tam 17 yıl yoğurt satarak hayatını idame ettiren Lorulu Nine Fatma Bayındır’ın tarihçi Taşkesenlioğlu yaptığı görüşmeyi izlemek için tıklayınız....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.