Kurtuluş'un 99. yıl programı belli oldu

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri programı belli oldu.

Kurtuluş'un 99. yıl programı belli oldu
Bayburt Postası - Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri programı belli oldu. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak olan program saat 10.30’da Taşhan’da açılacak olan Ulusal Ölçekli Karma Resim Sergisinden sonra, Bayburt’ta gerçekleşen ermeni mezalimine direnişin en önemli sembollerinden olan, Şehit Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi’nin Ulu Cami yanında bulunan kabri ziyaret edilecek.

Öğlen namazı öncesi ermeni mezalimi sırasında ve görevi başında şehit düşen vatandaşlar ile güvenlik görevlileri için Ulu Camii ve Yakutiye Camiinde okunacak mevlid-i şerifin ardından, Şair Zihni Kültür Merkezi ‘nde Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ethem ATNUR   tarafından,“Tarihimizde Ermeni Meselesi” isimli konferans verilecek. 

Konferansın ardından saat 18.00’de öğretmenevinde düzenlenecek kurtuluş yemeği ile devam edecek olan program, Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ahşap Yakma Sanatı (Pyrography) ve Bayburt Kalesi Minyatürü Sergisi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçıları Konseriyle sona erecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHDİ 7 yıl önce

BAYBURT BELEDİYE BAŞKANLIĞINA,SELAM EDEREK"KOP ŞEHİTLİĞİ
MİLLİ PARK OLDU,KOP SAVUNMASINDA 63 BİN ŞEHİT VERİLDİ,BU İTİBARLA
PROGRAMA"KOP ŞEHİTLERİ ANMA"PROGRAMI OLMALI,GÜZEL YAKIŞIR.SLM