"Korkut Ata" unutulmadı!

Ganire Paşayeva ve beraberindeki heyetin Bayburt'ta ki ilk adreslerinden biri de Masat Vadisi'nde bulunan Dede Korkut türbesi oldu.

"Korkut Ata" unutulmadı!
Bayburt Postası - Kenan Yavuz'un özel daveti ile Bayburt'ta bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve beraberindeki heyetin Bayburt'ta ki ilk adreslerinden biri de Masat Vadisi'nde bulunan Dede Korkut türbesi oldu.

Türbeyi ziyaret eden ve dualar okuyan Azerbaycan heyetine; Bayburt Belediyesi Başkanı Mete Memiş, Bayburt eski Milletvekili Bünyamin Özbek, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu ve Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş eşlik etti.

Dede Korkut Türbesi ziyaretinde, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşeyeva ve SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Bayburt Postası'na özel açıklamalarda bulundu...

İşte o açıklamalar...



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 9 yıl önce

Çok doğru bir karar! Hatta bence bundan sonra her Dede Korkut şöleni programı şöyle yapılmalı: Sabah türbe ziyareti, dua okunması, bir iki protokol konuşması, ayaküstü ikram.. Yeter de artar bile. (Çünkü bu siyasi iklimde önümüzdeki yıl hangi olayların olacağı belli mi olur?) (Ya da şölen, yerel yönetimin elinden alınıp, ilk yıllardaki konferans, gösteri, şenlik ve etkinliklerle coşkusuna kavuşturulmalı.)

Avatar
yusuf 9 yıl önce

keşke birazda şu milletin yaptığı eleştirilere duyarlı olsan. Beyler DEDEKORKUT bir marka selametlik valimiz zirvede teslim etti, maalesef halka hizmeti beceremeyenler ilk etapta o markayı hedef aldılar ve yok ediyorlar, esnafa sorun dede korkutun ilk üç şenliğinde şehre ne kadar gelir sağladı , iş adam gibi yapmakta bir şöleni her fırsatta iptal edip organize edemeyenler ,bu şehri nasıl yönetirler anlamıyorum.Bunlar yok edilirse dışardan bayburt'a kim niye gelsin ,Şehrin bütün değerlerini mahvettiniz...

Avatar
vedat yilmaz 9 yıl önce

turbeyi ziyarete gelen hanim hakikaten turk dunyasi icin cirpinan bir seyler elinden geldigice yapmaya calisiyor. demek istedim bu degil, bayburt belediye baskanimiz arkasini donupte turbenin giris kapisinin ustundeki saplama betonu gormuyomu, yada hic yetkili il kultur varliklarini koruma baskanligi vs inanin resime bakinca utandim. bayburtlulugumdan degil dirayetsiz, duyarsiz insanlarin piskinliginden,