Kop Savunması kahramanları unutulmadı

23. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri kapsamında tarihe adını 2. Plevne Savunması olarak yazdıran Kop Savunması kahramanları da unutulmadı.

Kop Savunması kahramanları unutulmadı
Bayburt Postası - 23. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri kapsamında tarihe adını 2. Plevne Savunması olarak yazdıran Kop Savunması kahramanları da unutulmadı. Etkinlikler kapsamında Kop Dağı Milli Parkı’nda bulunan şehitler anıtı ziyaret edildi. Şölen komitesi adına anıta çelenk konulmasının ardından şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Kazakistan Kızılorda Şehri Valisi Makaşef Sultan, 22. ve 23 Dönem Bayburt Milletvekili ve Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Fetani Battal, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, kurum müdürleri ve vatandaşların yer aldığı ziyaret sırasında savaşın yaşandığı mevziler de ziyaret edildi. 

"Kop Savunması kaybedilmemiş 'Plevne'dir"

Gezi sırasında Bayburt Milli Parklar Şube Müdürü Alparslan Katırcı da mevziler hakkında ziyaretçileri ve protokolü bilgilendirdi. Bilgilendirmeler esnasında kısa bir anekdot aktaran Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Kop Dağı’nda yapılan savunmasının kaybedilmemiş plevne olduğunu ifade ederek, Rus ordusunun Kop Savunması'nı aşması halinde Anadolu’nun bu kısmının belki de elden çıkacağını belirtti. Kop Savunması'nı bu manada çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.




Anahtar Kelimeler:
Mete MemişKop Savunması
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.