Kobal'dan teşvik açıklaması

AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı ve Bayburt'u da kapsayan 'Yatırım destek paketi' ile ilgili açıklamada bulundu.

Kobal'dan teşvik açıklaması
Bayburt Postası - AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı ve Bayburt'u da kapsayan 'Yatırım destek paketi' ile ilgili açıklamada bulundu. Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'a teşekkür eden Kobal, açıklanan teşvik paketinin Bayburt'un gelişimine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Kobal, şu açıklamayı yaptı:

"Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım Diyarbakır'da Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım paketini açıkladı. Açıklanan yatırım destek programı kapsamındaki 23 il içerisinde Bayburt'umuzun da yer alması bizleri gururlandırmıştır. Yeni teşvik paketi içerisinde Bayburt'umuzun da yer alması ilimizin geleceği adına çok önemli bir adım olmuştur. Bu anlamda yeni yatırım paketinde yer alan yatırım, destek ve teşvikler şehrimizin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır. Açıklanan yeni yatırım paketinin Bayburt'umuz ve tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu bağlamda yatırım destek programı içerisine Bayburt'umuzun da dahil edilmesinde önemli rolü olan Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ve Bayburt'umuza desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım beye şehrim ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum."

Teşvik kapsamı Bayburt'a neler getiriyor?

Kobal, açıklamasında teşvik kapsamında Bayburt'un kazanımlarına da değindi. Anahtar teslimi fabrikaların yapılacağı ve bu fabrikaların sembolik rakamlarla kiraya verileceği yatırım paketinin Bayburt'a getirisi şöyle:


Bayburt'a yatırım yapanlara;

- Anahtar teslimi fabrikalar yapılacak ve sembolik rakamlarla kiraya verilecek.
- Ayrıca yatırımcıya makine ve techizat için garanti fonundan teminat desteği vererek sıfır faizli kredi imkanı sağlanacak. 
- Üstelik yatırımcı bu krediyi 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli ödeyecek. 
- Üretim yapacak fabrikasını Bayburt'a taşımak isteyen yatırımcıya fabrikasının tüm techizatının nakliyesini devlet üstlenecek.
- Bayburt'ta fabrika kuran yatırımcının ürettiği ürüne devlet alım garantisi verecek. Kızılay, Afad, SGK medikal ve tıbbi ihtiyaçlarını, polis ve askerin kıyafet teminini devlet bu yatırımcılardan alacak. 
- Bu bölgelerde ğretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlaması için devlet Fuar Merkezleri kuracak. 
- Bayburt'a Çağrı Merkezi kurulacak, Çağrı Merkezlerine de anahtar teslimi binayı devlet yapacak. 

Tarım ve Hayvancılık

- Bayburt'un da içinde olduğu 23 ile ayrıcalıklı olarak tarım ve hayvancılık yatırım ve üretim teşviki geliyor.
- Öncekilerden farklı olarak bu teşvikler il bazında dağıtılmayacak, ilçe ilçe ayrı olarak dağıtalacak.
- Nadas alanlarının daraltılmasına katkı yapan yem bitki ekimlerine ilave %50 destek sağlanacak.  
- Her doğan buzağı için 350 liraya ek olarak 200 TL ödeme yapılacak.
- Bu yeni teşvik kapsamında 3.7 milyar liralık yatırım ve 380 milyon kiralık üretime teşvik var. 
- 23 teşvik alan şehir bünyesindeki sulanabilir alanları artırmak için 5 katrilyon liralık ayrı bir bütçe ayrıldı. Bu sayede Bayburt'ta yapımı devam eden baraj, gölet ve sulama kanalları hız kazanacak, yeni projeler hayata geçecek. 

Meslek edindirme ve girişimcilik merkezi

- Bayburt il sınırları içerisinde dahil olmak üzere cep telefonu kapsama alanları genişleyecek
- TOKİ tarafından Bayburt'ta konutlar yapılacak. 
- Teşvik kapsamındaki illerde gençleri meslek sahibi yapmak için 186 meslek edindirme ve girişimcilik merkezi açılacak. Açılan fabrikalara bu kurslardan kalifiye eleman yetiştirelecek.
- Bayburt'ta mevcutlara ek olarak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve sağlık çalışanları için lojmanlar yapılacak.

Anahtar Kelimeler:
Hakan Kobal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umut 8 yıl önce

Bayburta yapılacak en büyük yayıtırım insanlarınn ayağının takılmadan çamura batmadan yürüyebileceği bir yoll.....

Avatar
ALPTUĞ 8 yıl önce

SayıSENİNn akp il başkanı 14 senedir finansa dayalı hangi yatırımları yaptınz.Bayburt un sokaklarında .caddelerinde gezilecek yer yok.Dışardan 0 araçla gelenler .giderken hurda araçla gidiyorlar.senin bahsettiğin yatırımların çoğu hayal.hayal dünyasında yaşıyorsun.Sayın Başbakanın açıkladığı teşfiklerde.doğal taş ,seracılık.ve kış turizmi.HANİ NERDE O YAPILACAK FABRİKALAR.Siz burda yapsanız yapsanız iş.kur fabrikası yaparsınızERZURUM MERKEZLİ TEŞFİK BÖLGESİNİ İYİ TAKİP ETMEMİŞSİNİZ.

Avatar
Üsame Durmuş 8 yıl önce

Bayburt'a üniversite yapılacak,öğrenci gelecek,kalkınma olacaktı.Öğrenci giren ilde hangi iş kolları kalkınabilir?Gıda,giyim ve konut sektörü.Konut sektörü öğrenci sayısının artmasıyla Bayburt'ta ev sahiplerinin lehine,kiracıların fazlasıyla aleyhine bir durum oluşturdu.Kiralar Türkiye'nin sanayi sektörü bölgelerindeki illerle yarışır hale geldi,yani sanayi yok,gelir yok,kira çok.Diğer kalemler olan gıda ve giyim sektörüne gelince,yine Türkiye'nin sanayi sektörü bölgelerindeki illerde birbiriyle rekabet halinde olan tekel gıda ve giyim maketleri,mağazaları Bayburt'a girdi yerel esnafın belini büktü.Öğrencinin bu sektörlerdede Bayburt'a bi katkısı olmadı yani.Bu masalarda oturan beyler birbirlerinin yüzüne gülüp sırtlarını sıvazlamayı bırakıp acilen Bayburt adına ellerini taş altına koymalıdırlar.Tekel sermayelere karşı tedbir alıp,yerel iş gücünü artırmalı.