Kenan Yavuz: “Kadim olanı ayağa kaldırmalıyız“

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Türkiye’nin genel gündemine ve Bayburt’un gündemine alması gereken konulara ilişkin açıklamalarda bulundu...

Kenan Yavuz: “Kadim olanı ayağa kaldırmalıyız“
Bayburt Postası - SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanması ve Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı ve Başbakanının belli olmasının ardından, özellikle Bayburt’un geleceğini müjdeleyen ve Bayburt’un değerlendirmesi gereken süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yavuz; “Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı var ve bu sonuç Türkiye’yi 2023 hedefleri ile buluşturacaktır” dedi.

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Türkiye’nin genel gündemine ve Bayburt’un gündemine alması gereken konulara ilişkin açıklamalarda bulundu:

“Türkiye’nin ikinci yeni döneme girmesini sağlayan seçim sonuçları gösterdi ki, Türkiye 2023 hedeflerine daha hızlı ulaşacaktır. Bayburt’ta bu yeni döneme rekor bir destek oyu ile dahil olmuş, yeni döneme dair kendi yerini ve hedeflerini de belirlemiştir. Bayburt, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a rekor bir destek vererek hepimize gurur yaşatmıştır. Bu sonuç, tıpkı ülkemiz gibi, şehrimizin geleceği adına da büyük bir mutluluk kaynağı ve büyük bir şanstır.”



“Başbakan Davutoğlu’nun ortaya koyduğu kent vizyonu, Bayburt için büyük bir fırsattır…”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanı seçildiği  olağanüstü kongresinde yaptığı konuşmaya da değinen Yavuz, Türkiye’nin yeni bir reform ve atılım dönemine gireceğini söyledi. 

Davutoğlu’nun özellikle, “kültür ve medeniyet” başlığı altında söylediklerine dikkat çeken Kenan Yavuz, “muhteşem” diye tanımladığı bu bölümü, özellikle Bayburt özelinde dinlediğini söyledi. 

Davutoğlu’nun; “Bu ülke kadimin bütün renklerini barındırır. Anadolu ile etkileşime girmeyen bir kadim kültür yoktur. Küreselleşmeyi de bizim kadar derin ve yakından yaşayan bir başka ülke yoktur. Yeni bir kültürel uyanışın içindeyiz. Bütün insanlığa evrensel bir çağrı yapacak bir uyanış bu. Şehirlerimizin kadim karakterini muhafaza edeceğiz” sözlerine vurgu yapan Yavuz, “bu bakış açısı tüm diğer reform ve atılımların yanında, özellikle kadim kent Bayburt için  muhteşem bir fırsatı ortaya koyuyor” dedi. 

“Bayburt’ta kadim olan karakter yaşıyor mu?”

“Özdeğerlendirme yapmak ve yanlıştan dönmek büyük bir erdemdir” diyen Yavuz, Türkiye’ye ikinci yeni dönemi müjdeleyen bu vizyon ve hedefler eşliğinde kendi kendine, “Bayburt’ta kadim olan karakter yaşıyor mu?” diye sorusunu sormasının zamanı gelmiştir, hepimiz biliyoruz ki;  maalesef kadim Bayburt’u koruyamadık…. 

Kadim şehir  Bayburt’un, haketmediği bir fotoğraf ile karşı karşıya olduğunun altını   çizen Kenan Yavuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2005 yılında Bayburt özelinde verdiği talimatların yerine getirilmediğini  tekrar hatırlatarak, hem bu talimatı, hem de üzerine eklenen “Başbakan Davutoğlu’nun  çizdiği kadim kent vizyonunu  artık gecikmeden yerine getirmeliyiz” dedi. 

“Kadim olanı ayağa kaldırmalıyız, yanlıştan dönmek erdemdir ve Bayburt bu erdemi gösterecektir”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “şehirlerimizin kadim karakterini muhafaza edeceğiz” talimatının Bayburt için çok önemli olduğunu söyleyen Yavuz, hazırlanacak bir dönüşüm projesine hem Cumhurbaşkanımızın ve hemde Başbakanımızın desteğini alarak, çok kısa bir sürede kadim olanı ayağa kaldırabiliriz. Bunu gerçekleştirmenin önünde hiçbir engel yoktur, hiç kimsenin mağdur olmayacağı bir dönüşüm projesi mümkündür,  diyen Yavuz, “kadim Bayburt’u yok eden binalardan kurtulmalıyız, hep birlikte hareket ederek, bütün bu yapıları kent merkezinin dışına taşımalıyız. Çünkü Bayburt bunu hakediyor. Bayburtlu  bunu istiyor ve dile getiriyor. Toplanan imzalar, dile getirilen tüm talep ve beklentiler bu yönde.” dedi.

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Temmuz ayında başlattığı ve sonrasında imza kampanyasına dönüştürdüğü Bayburt’un çarpık kentleşme ve kent dokusuna vurgu yapan ‘Bana Bayburt’umu Geri Ver’ imza kampanyasının ardından, ilgili kurum ve kişiler ile görüşmelere devam ettiğini söyledi.

“Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıf eserlerine el atacak”

Tarihi Cumhuriyet Oteli’nin örnek olarak ele alındığı dosya eşliğinde, Vakıflar Genel Müdürü ile görüştüğünü aktaran Yavuz, “Cumhuriyet Oteli örneğinde Bayburt’ta tarihi yapıların ne hale geldiğini sayın Genel Müdür ile konuştuk. Bayburt’ta ne kadar eski eser ve bina, tarihi yapı varsa, özellikle de kendi müdürlüğüne bağlı Vakıf eserleri ile ilgili en kısa sürede Bayburt’a bir gezi yaparak, Bayburt’u Bayburt yapan bu kadim karakter örneği eserleri nasıl kurtaracağız, buna bakma sözünü aldık.” Dedi.

“Şekerbank oturduğu binadan vazgeçmeli yada dokuya uygun olarak restore etmelidir”

Tek başına, “talihsizlik noktasında, çok özel bir örnek” diye özetlediği Şekerbank Bayburt Şubesi binası için Şekerbank Genel Müdürü ile görüştüğünü açıklayan Kenan Yavuz, şube binasının “ne Şekerbank Kurumsal kimliğine ve ne de Bayburt’un merkezine yakışmadığını” aktardığını söyledi. 

Şekerbank Bayburt Şubesi binasının, “Tarihi Bayburt Kalesi ve yine tarihi Saat Kulesi arasında, Bayburt’un silüetinde bir ‘hançer’ gibi durduğuna” dikkat çeken Yavuz, Şekerbank Genel Müdürü’ne bütün bu durumu fotoğraflar ve talepler eşliğinde sunduğunu, Şekerbank’ın Bayburt silüetini bozan bu yapıdan kısa sürede vazgeçmesini veya Bayburt dokusu ile uyumlu hale getirmesini umduğunu söyledi. 

Bayburtlunun talepleri, istekleri ve imzalarının olduğu dosya eşliğinde ilgili kurumlar ile görüşmeye, istek ve temennileri ilgili kişilere iletmeye devam edeceğini söyleyen Kenan Yavuz, tüm diğer görüşme ve temaslarını kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan YAVUZ 10 yıl önce

Bide şu bayburt taşından sözüm ona restore edilip tarihi kimliğinden uzaklaştırılan muhteşem kalemizi gündeme getirseniz

Avatar
Saadet 10 yıl önce

Kenan beye bir bayburtlu olarak, bayburt ve bayburtlular adına teşekkür ediyorum

Avatar
hasan 10 yıl önce

Kadim olan ne sayın Yavuz? Milletvekili olmak için 50 yıldır uğramadığınız bir şehre gelip 3-5 cafcaflı kelimelerle milleti kandırıp, ya tutarsa deyip şansınızımı denemek..mi? Bu girişiminiz hiç etik ve doğru değil..eğer milletvekili olmak istiyorsanız çıkın bende varım diyin daha doğru bir seçim olur.. böyle üst perdeden olmuyor.. sizde biliyorsunuz ki siyaset bu oyunları yemez... saygılar..

Avatar
yalçın çağlayan 10 yıl önce

sayın kenan yavuz beyi enerji bakanımız olarak görmek istiyoruz.KURUKAFALAR İSTANBUL TARAFTAR GRUBU ADINA.BŞK.YALÇIN ÇAĞLAYAN

Avatar
gurbetci 10 yıl önce

Kenan beye tesekkurlerimizi iletiyorum ve her zaman sahip cikmasini temenni ediyorum .

Avatar
istemirük @hasan 10 yıl önce

sıkıntı ne hasan abicim? velevki vekillik için konuşuyor halkı kandırmak bunun neresi? kenan YAVUZ bey istesinde sen kabul etme. zaten böyle üst perdeden konuşan adamları sevmediğiniz için çok şanslıyız.

Avatar
hasan bey ne kadar taniyorsunuz 10 yıl önce

hasan bey ne kadar taniyorsunuz kenan beyi 50 yildir ugramadigi bayburt diyorsunuz onun bir ayagi hep bayburtta oldu yaptigi hizmetleri sor sorustur ogren miletvekilliginede ihtiyaci yok onun mevkiside karizmasida daha ustun Kenan gercek bir bayburt sevdalisi sovada ihtiyaci yok

Avatar
HASAN GÜNEY 10 yıl önce

Kenan bey; düm düz konuşmuyorsunuz. hem nalına hem mıhına gidiyorsunuz. bir taraftan bayburttaki hataları söylüyorsunuz. ancak 12 yıldır bayburtu mehdiler yönetmiyor akp yönetiyor.akp ve tayyip erdoğanı da övüyorsunuz. ben söylediklerinizi çözemiyorum. sosyolojik olarak ne anlatmak istediğinizi çözdürmek lazım. size ancak şu söylenir. bu ne lahana bu ne perhiz.