Kenan Yavuz: “Allah razı olur mu bu yaptıklarımızdan?”

Buluşmada öncelikle Baksı Müzesi Avrupa Konseyi Müze Ödülü kutlama gecesini değerlendiren Kenan Yavuz, Bayburt’un Baksı Müzesi’nin yakaladığı popülariteyi kaçırmak üzere olduğunu söyledi...

Kenan Yavuz: “Allah razı olur mu bu yaptıklarımızdan?”
Bayburt Postası - SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’un özel daveti ile Baksı Müzesi’nin Avrupa Konseyi Müze Ödülü kutlama gecesine katılan Bayburt yerel basın temsilcileri, gecenin ardından Kenan Yavuz ile İstanbul’da bir araya geldi. 

Buluşmaya Febus Medya Ajans Başkanı ve Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş, TRT Bayburt Muhabiri İlker Aslan, Bayburt Belediyesi Basın Temsilcisi Burhanettin Okumuş, Bayburt Manşet Muhabiri Baki Meral, Bayburt Sıla Gazetesi Muhabiri Peyami Sefa Karabacak, Bayburt Postası Yazı İşleri Müdürü ve DHA Bayburt Muhabiri Murat Okutmuş katıldı. 

Buluşmada öncelikle Baksı Müzesi Avrupa Konseyi Müze Ödülü kutlama gecesini değerlendiren SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Bayburt’un Baksı Müzesi’nin yakaladığı popülariteyi kaçırmak üzere olduğunu söyledi. 

Baksı Müzesi’nin yakaladığı başarı ve Bayburt’a taşıdığı ün kadar, devlet büyüklerinin de Bayburt’a ilgisine değinen Yavuz, “Onun için kentsel dönüşüm meselesini sürekli gündemde tutmaya gayret ediyoruz ki Bayburt kendisini bir dönüşüme tabi tutsun ve Baksı Müzesi ile beraber kazanmış olduğumuz bu krediyi bir verimliliğe dönüştürelim.” dedi. 

Karşılıklı sohbet halinde gerçekleşen buluşmada, Yavuz’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:  


“Bayburt, Baksı Müzesi şansını da kaçırmak üzere!”

“Geceyi hep birlikte yaşadık. Bayburt, kendi içinden büyük bir değer çıkardı ve o değerli emeği alkışlamak, kutlamak için yüzlerce insan bu gecede bir araya geldi. Önce Avrupa Müze Ödülü, ardından da TBMM Onur Ödülü ile ulusal basın ve hatta dünya basını Bayburt’tan çıkmış bir başarı öyküsünü yazdı. Şimdi de İstanbul’un göbeğinde yaşanan bir gece de sanatçılar, iş adamları, bürokratlar ve gazeteciler bir araya gelerek Bayburt’tan çıkan bu başarı hikayesini alkışladı… Bayburt için daha güzel bir tanıtım olabilir mi? Ama maalesef bizler bu çok özel şansı da kaçırıyoruz. Şu an Baksı Müzesi’nin sağladığı bu ivmeyi değerlendiremezsek o da elimizden kaçar ve bir daha geri gelmez. Kentsel dönüşüm meselesini onun için sürekli gündemde tutmaya gayret ediyoruz ki Bayburt kendisini bir dönüşüme tabi tutsun ve Baksı Müzesi ile beraber kazanmış olduğumuz bu krediyi bir verimliliğe dönüştürelim.”

“Siyasi güçte Bayburt’un arkasında…”

“Bu başarıların yanı sıra Bayburt siyasilerimizin de gündeminde. Gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerekse de Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bayburt’u önemsiyor ve Bayburt’u dönüştürmek istiyor. Bizler yeter ki, neyi nasıl isteyeceğimizi, hangi kaynağı nerede değerlendirmemiz gerektiğini ve de doğru yöntemleri belirleyebilelim. Kabul edelim ki, gerek enerjimizi gerekse de kaynakları doğru kullanamıyor, doğru yerlere kanalize edemiyoruz. Bu nedenle de sıkıntılarımız devam ediyor. Şu an için çok geniş bir diasporamız var, doğrudur ama bunu ivedilikle avantaja çevirmemiz gerekiyor. Bunun için de halkın, bizlerin ve özellikle de yöneticilerin, bu meseleleri acilen farklı perspektiften görmeye başlaması lazım.”

“Şimdiye kadar yapılanlar doğru idiyse bu sonuç ne?”

“Şu ana kadar eleştirdiğimiz konular içerisinden herhangi biri için ‘yapılanlar doğrudur’ diyen yok. Belediye binasını yapan belediye başkanımız ‘yanlış yaptım’ diyor. Polis Evi’ni yapan ‘yanlış yaptım’ diyor. Valilik ek hizmet binasını yapan da ‘yanlış yaptım’ diyor. Bu yanlışlardan geri dönüş çok mu zor? Koskoca İstanbul, Bursa, Ankara gibi büyükşehirler inanılmaz bir dönüşüm geçirebiliyorken, bu Bayburt için çok zor olmamalı! Zihniyeti değiştirmeyi başarabilirsek, hepimize bir özgüven gelecek. Baksı Müzesi ile beraber Bayburt bir hareket kazanacak ve en azından içinde bulunduğumuz psikolojik travmayı yenmemizin önü açılacak.”


“Herkes Bayburt’u terk etmek istiyor!”

“Bunu biliyor ve yaşıyor olmaktan büyük bir üzüntü duyuyorum: Çocuklarımızın ve gençlerimizin tamamı Bayburt’u terk etmek istiyor. Sadece gençlerimiz değil durumu iyi olan aileler de Bayburt’u terk etmek istiyor. Bu hakikaten çok üzücü ve yaralayıcı bir durum… Yaz başında bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanyanın altına imza atan 4 bin Bayburtlunun duygularına tercüman olacak muhataplar olmalı. Bu kadar insan imza attı, talepte bulundu, nerede bunun karşılığı? Bunun karşılığını sunmalıyız bu insanlara.”

“Yağmanın müsebbipleri olarak hepimiz bu ağır yükün, bu vebalın altındayız…”

“Bayburt’taki STK’ların güçlenmesi lazım. Seslerini daha çok çıkarmaları gerekir diye düşünüyorum. Hakeza basının da… Ve kim konuşursa konuşsun, dertlenirse dertlensin, Bayburt’un yararı için söylenen hiçbir söz siyasete çekilmemeli! Bu konuların hiç birinin siyasetle alakası olmamalı. Bayburt’un merkezinde bir yağma vardır. Bayburt yağmalanmıştır. Bu yağmanın sahipleri kimse; manen sorumludurlar. Hepimiz bu ağır yükün, vebalın altındayız! Tarih katledilmiş, kültür katledilmiş, nehir katledilmiş ve meydanlar katledilmişse neyini savunacağınız biz bunun?”

“Yeniden işgale mi uğradık? Neden herkes kaçmak istiyor Bayburt’tan?”

“Önceliğimiz elbetteki yaşam kalitesi olmalı. Yaşam kalitesi olmadan yatırım çekemeyiz. Yatırım kalitesi olmadan misafir çekemeyiz, turist çekemeyiz. Yaşam kalitesi olmadan eğitimli insanı bünyemizde tutamayız. Sinemamız yok, tiyatromuz yok, doğru dürüst oturacak bir kafemiz bile yok. Gençleri nasıl Bayburt’ta tutacağız? 50 yıl önce bizim kuşağın yaşadığı duyguları şimdi de bu dönemin gençleri yaşıyor. Aradan 50 yıl geçmiş ve hala Bayburt’un gençleri ben Bayburt’tan nasıl kurtulayım arayışı içindeler. Düşünüyorum da, yeniden işgale mi uğradık biz? Neden herkes kaçmak istiyor Bayburt’tan? Bu hepimizi bağlayan büyük bir sorumluluk… Belediyemiz, Valiliğimiz, siyasetçilerimiz, iş adamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, hepimiz bu gelinen durumdan sorumluyuz.”

“Bayburtlular, siyasiler, yöneticiler, STK’LAR, dernekler, biz, siz; hepimiz kendimizi yeniden sorgulamalıyız…”

“Aracılığınızla tüm dinamiklerimize ve özelliklede hemşeri derneklerimize yeniden seslenmek istiyorum. Yüzlerce Bayburt Derneği, Bayburt çatısı altında kurulmuş oluşum var. İstisnalar kaideyi bozmaz, kusura bakmasınlar ama hiç birinin sanki Bayburt diye bir derdi yok gibi! Herhangi bir derneğe başkan olan, kendisini potansiyel milletvekili ve Belediye Başkanı görüyor. Bayburtluların olduğu kalabalık bir topluluğa Başkan olmuşsunuz, yönetici olmuşsunuz, daha bundan iyi milletvekilliği mi olur! Nasıl bir düşüncedir bu, anlam vermek mümkün değil! O zaman bu dernekler niye kuruluyor, neden dernek başkanlığı yarışına giriliyor ve neden yönetici olunuyor Bayburtlular, siyasiler, yöneticiler, STK’LAR, biz, siz ve özellikle de Bayburt ismi altında kurulan dernekler, hepimiz; kendimizi yeniden sorgulamalıyız… Emek verdiğimiz, uğraştığımız, zaman harcadığımız faaliyetleri gözden geçirelim ve bakalım içlerinde derdi Bayburt olan tek bir organizasyonumuz var mı? Bayburt’un herhangi bir problemine çare aramayan, sorgulamayan, olması için uğraşmayan herhangi bir oluşuma Bayburt STK’sı denilebilir mi? Sürekli yemek organizasyonu ve yıldönümü kutlamaları ile Bayburt’a ne kazandırabiliriz?

"Her köyümüzün birkaç derneği var ve herkes başka bir tarafa çekiyor"

Bu bakış açısında ve faaliyet yelpazesinde sizce de bir eksik, sorun yok mu? Tamam, kesinlikle çok güzel; hemşerilik hukukunu koruyalım, insanlar bir araya gelsin, birbirini tanısın ama dernek olmak aynı zamanda bir sivil toplum örgütü haline dönüşmektir, doğduğun topraklara karşı bir sorumluluk hissetmektir. Bir takım organizasyonlarla oraya hizmet gitmesini sağlamaktır. Oradaki yönetime yardımcı olmaktır. Belediyenin yaptıklarını desteklemek, yapamadıklarını sorgulamaktır. Yerel yöneticilerin doğru yaptıklarını onure etmek, yapamadıklarını veya hatalarını eleştirmektir. Her köyümüzün birkaç derneği var ve herkes başka bir tarafa çekiyor. Mesela başlattığımız kampanyaya, olumlu veya olumsuz hiçbir dernekten açıklama gelmedi. Doğrusu bu durumu garip buluyorum.” 

“Gördüm, yüreğim parçalandı!”

“Şehrimize zulüm yapılıyor dediğim için bana kızıyorlar ama her Bayburt ziyaretimde gerçekten de yeni bir zulümle karşılaşıyorum. Söylemeyelim mi? Bakınca görmeyelim mi? Hepimiz elbirliği etmişiz ve maalesef şehrimiz Bayburt, kendisine zulüm edilen bir pozisyona düşmüş durumda. Ve bu ağır bir zulüm! Bakın, tarihimiz bir bir yok oluyor… Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet… Her ne varsa, kutsal ve tarihi emanetleri bir bir yok ediyoruz… Gördünüz işte, ‘kırk paharlar’ ne hale geldi! Tam bir restorasyon rezaleti… Yapan, yaptıran, yapılmasına izin veren bizler, halk; hepimizin, herkesin suçu var bu restorasyonda…  Hiç mi kimsenin, azıcık bu işi bilen birinden görüş almak aklına gelmez! Gittim gördüm ve yüreğim parçalandı. Üzerine koyamıyoruz, var olanı da yok etmek için para harcıyoruz, böyle bir şey olur mu?”


“Allah razı olur mu bu yaptıklarımızdan?”

“Ne çarşı bıraktık, ne cami, ne saat kulesi, ne de nehir! Nehir kültürdür, yaşamdır, nefestir, oksijendir. Hele Çoruh nehri, biz Bayburtlular için sevgilidir. Bu muhteşem nehrin, şehrin içerisinden akması Allah’ın bizlere vermiş olduğu en büyük nimet. Ama biz ne yapıyoruz, kalkıp o nehre sıfır imar veriyoruz! Herkese soruyorum: Allah razı olur mu bu yaptıklarımızdan?”

“Sıra bana da gelir, ben de ranta dahil olurum diye beklemek çok çirkin!”

“Üniversite Bayburt’a neden kuruldu? Bir taraftan gençlerimiz eğitimlerini sürdürürken, diğer yandan da şehir güzelleşsin, gelişsin, renklensin, canlansın diye. Allah aşkına, nedir o apartların hali? Yani, illa da Çoruh nehrinin kenarında mı olması gerekiyordu bu apartlar? Bayburt’ta maalesef reaksiyon yok. Sıfır reaksiyon! Halkımız sahip çıkmıyor meselelerine. Kusura bakmasınlar, sıra bana da gelir, ben de ranta dahil olurum diye beklemek çok çirkin! Sonuç olarak herkes kaybediyor, hepimiz kaybediyoruz. Herkesin kaybettiği bir Bayburt düşüncesinden kurtulup, herkesin kazanacağı bir geleceğe yelken açmamız lazım…”

"Turist Bayburt’a niye gelsin?


“Soruyorum, yerli veya yabancı turist Bayburt’a niye gelsin? Bayburt’a gitmek düşüncesini, insanların kafasına nasıl sokacağız? Son birkaç yılda, bunu sadece Baksı Müzesi ile başardık. Şimdi bir iki sene sonra o da unutulacak. Artık her şeyin çabuk tüketildiği bir çağı yaşıyoruz, bazı şeyleri sürekli canlı tutmak mümkün değil. Onun için de bu fırsatlar kapımıza kadar gelip, içeri girmeden kaçsın istemiyoruz! Evet, altyapı tabi ki önemli… Ama siz hiç dünyanın en güzel asfaltı döküldü diye herhangi bir şehre akın edildiğini duydunuz mu? Sorunsuz bir altyapı, düzgün bir sokak, yürünebilir bir kaldırım, keyifli bir cadde, zaten her şehirde olması gerekenler. Başkalarında olmayan neyimiz var, kaybetmek üzere olduğumuz değerlerimiz hangileri? Bunları koruyamadıktan, yaşatamadıktan sonra Bayburt’un bütün sokaklarını dünyanın en kaliteli asfaltı ile döşesek ne olur! İnsanlara ‘Bayburt’u mutlaka görmeliyim' dedirtecek neyimiz varsa, önceliğimiz o değerleri korumak ve yaşatmak olmalı"

“Allah bilir o zavallı yapılarda bizi anlamaya çalışıyordur!”

Safranbolu’ya gidiyorum, gezmeye doyamıyorum. Küçük küçük çarşılarda insan kalabalığından geçilmiyor. İnsanlar artık moderniteyi istemiyor, geleneksel olanı, doğal olanı istiyor. Bunu yapabilecek miyiz? Mesele bu. Bayburt’ta şu an yaşayan bir tane konağımız yok. Unutulmaz Caddesi’nde ki konak kadar Türkiye’de daha güzel bir konak görmedim ama bu konak şu an can çekişiyor. Diğer yandan Cumhuriyet Oteli, orijinal hali ile butik bir otel haline getirilse inanılmaz bir güzellik, inanılmaz bir estetik. Kendine has özel bir müşteri portföyü oluşturacak kadar özel bir mekan. Ama biz, bütün bu değerler çürüsün, yok olsun diye bekliyoruz! Allah bilir o zavallı yapılar da bizi anlamaya çalışıyorlardır. Çünkü anlaşılmaz bir tutum içerisindeyiz!”

“Erzincan Belediyesi’nin yerinde olsam, o köprüden adımı sildiririm!”

“Devletin Bayburt’a tahsis ettiği kaynakları yanlış yerlerde, yanlış işlerde kullandık. Sadece karar verenler değil, karar verilirken en doğrusu adına etkili olamadığımız için bizler de sorumluyuz. Halk, STK, dernek, basın; herkes sorumlu. Öncesinde yanlışı tespit edip, belki de hep birlikte ısrarcı olmalıydık. Daha çok anlatmalıydık. Şimdi mesela düşünüyorum; Çaykara Kavşağı’na yapılan viyadüğün bütçesi ile Bayburt’ta Çoruh nehrinin üzerine en az 3 tane muhteşem taş köprü yapılamaz mıydı? Belki de daha fazla! Şimdi o viyadüğü, işlevselliğini, Bayburt’a katkısını gördük ve ‘tüh, ne yaptık biz?’ diyoruz. Ama iş işten geçti. Bu viyadüğün Bayburt’a bir katkısı oldu mu? Veya olacak mı? O kaynakla yapılabilecek muhteşem taş köprülerinin Bayburt’a katkısı olur muydu? Bence çok daha harika olurdu. Şehrin içinde, Erzincan Belediyesi katkı yaptı diye bir köprüye Erzincan Köprüsü adını verdik. Belediye meclisindeki üyelerin oylarıyla verildi bu isim. Şahsen ben, Erzincan Belediyesi’nde yetkili bir isim olsam, bir Erzincanlı hassasiyeti ile düşünüyorum, o köprüden şehrimin adını sildirirdim!

"50 yıl sonraki kuşağın, hakkımızda çok iyi şeyler söyleyeceğini sanmıyorum"

"Erzincan Köprüsü’nü geçiyor, Kırk Paharlar’ı görmemek için arkadan dolaşıp, Ulu Cami’ye doğru yürüyorum. Aklımdan ‘o’ köprüyü atmaya, unutmaya çalışıyorum. Birden Ulu Cami’nin şerefesindeki ışıklandırma vuruyor gözüme. Gecekondu ötesi. Bu mu bizim bin yıllık tarihimiz, birikimimiz, kültürümüz? Bayburt’ta dolaşmak, Bayburt’ta yürümek artık büyük bir çile. Büyük bir vicdan muhasebesi, büyük bir yara! Kendi kendimize, kendi şehrimizi, kendi elimizle ne hale getirdik! 50 yıl önce bizim kuşak, daha önce ki kuşaklara bir şey diyememişti; çünkü yokluk, sefalet ve savaşlar yaşanmıştı. Ama bundan 50 yıl sonra Bayburt’ta yaşayacak kuşağın, bizim hakkımızda çok iyi şeyler söyleyeceğini sanmıyorum.” 

“İki dağ bir araya gelse, kesinlikle böyle bir niyetim yok!”

“Bunu daha önce de defalarca söyledim ama tekrar söylemekte fayda var. Altını çize çize söylüyorum ki, konular karıştırılmasın! Bu konu netleşir ve bu konuda anlaşırsak, sanırım dediklerimiz daha iyi anlaşılacak: Kenan Yavuz’un Bayburt’tan kesinlikle siyasete atılma gibi bir düşüncesi yok, olmayacakta. Ne dün, ne bugün, ne de yarın! İki dağ bir araya gelse, kesinlikle böyle bir niyetim yok. Hele Bayburt ‘tan, kesinlikle olamaz. Asla! Allah muhafaza, kazara olsa diyecekler ki ‘bak gördün mü, demek ki tüm bunları bunun için söylüyormuş!’ Bu konuda hiç kimse rahatsız olmasın. Ben kendi adıma bu konuda rahatım. Ülkeme zaten hizmet ediyorum. Memleketime hizmet içinde illa vekil veya başka bir makama sahip olmam gerekmiyor. Biz hepimiz bu vatanın evladıyız. Bu kadim şehri, bu kadim Türk toprağını, yine bizler tarafından uğratılmış olduğu bu zulümden kurtarmak istiyoruz. Hepsi bu kadar…”


Teşekkürler Kenan Yavuz

“Bayburt dışında olsa da Bayburt konulu bir organizasyonda Bayburt basını da olmalı” diyerek, İstanbul’a Bayburt basınını davet eden, ağırlayan, ilgilenen ve önemseyen hemşerimiz Kenan Yavuz’a bu nazik ve ince davetinden dolayı teşekkür ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir temür 9 yıl önce

hasbel kader 4 yıl önce s.t.k.lar bir araya geldi araklı yolu ve tüneli için imza akmpanyası
ses getirdi ve yapılıyor,yani demek istediğimiz,s.t.k.lar her iki ayda bir kamu ve stk,ve
siyasi il başkanları toplantı yapmalı(kent konseyi-arge)bunu organize öncü belediye bşk
planlamalı,sn kenan bey size katılıyoruz,eyüp sultan bayburt derneğinden kadir.tşk,ler

Avatar
BAYBURT SEVDALISI 9 yıl önce

SN YAVUZ FİKİRLERİNİZ ÇOK GÜZEL,BAYBURT İÇİN SAMİMİ BİR ÇIRPINIŞINIZ VAR BAYBURT BU FİKİRLERDEN YARARLANMALI..BAYBURTA YAŞAYAN BİRİ OLARAK SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM...AMA RANTÇILAR SİZİN FİKİRLERİNİZİ BEĞENMİYOR...BİRDE SN YAVUZ,BAZI STK TEMSİLCİLERİ SİZİN YANINZDA SİZİ SONUNA KADAR DESTEKLİYOR AMA ARKANIZDAN SİZİ ELEŞTİRİYOR...BUNLAR MADEM SİZİ DESTEKLİYOR VE ÖNEMSİYOR.. ÇIKSINLAR SİZİN BU FİKİRLERİNİZİ YEREL BASINDA DESTEKLEYEN AÇIKLAMA YAPSINLAR...AMA YAPAMAZLAR

Avatar
VATANDAŞ 9 yıl önce

Sen konuş biz dinleyelim Kenan Yavuz..Ah bi şu yöneticilerle bi oturup iştişere eden fotonuda görsek

Avatar
ŞAHİN SEVİMLİ 9 yıl önce

Kenan Bey bayburt ta bu siyasi rant oldugu müddetce ne olursa olsun hiç bir şekilde bırakın gelişmeyi elimizde var olan eserleri kaybettikde insanları da kaybedecez..

Avatar
Serdar K. 9 yıl önce

her seferinde yine yazacağım. bu fikirler nostaljik, ütopiktir. Bayburt şehirleşecekse AVM'lerle, yüksek binalarla, iş merkezleri ile şehirleşecektir. Bayburt'un merkezini binalardan arındırıp araç trafiğine kapatmak, nostaljik görüntü sağlamak sadece gurbetçilerin isteyeceği bir durumdur. yılda bir kere 10 günlüğüne Bayburt'a geleyim orda da huzur bulmak için çoruh nehrine karşı nostalji yaşayayım. hepsi bu.. şehirleşen bir yerde binalar, AVM'ler iş merkezleri yükselmiyorsa orası şehir değildir. Hergün göç veren bir şehre trilyon harcayarak yeni bir belediye binası yapmanın viyadüğe giden paradan ne farkı olacak? kentsel dönüşüm isteyen ise kentsel dönüşümün kendilerine getireceği ekonomik külfeti, bankaya borçlanmayı ve 10-20 yılını taksit ödemeye adayacağnı iyi düşünmeli..

Avatar
hakan 9 yıl önce

ey benim saf temiz memleketim Bayburt ; köyüne muhtar olamayacak adamı milletvekili yaptık Bayburta ne oldu bir bakın? geçen iki genç abi sizin burayı chp mi aldı ki bu kadar rezalet var diye sordular ya olurmu dedim 13 senede nüfus ortalamasında akp ye en çok oy vermiş iliz biz nasiiiiiiiii ya

Avatar
bayburtlu salih 9 yıl önce

Kenan beyin dediklerini yillardir goruyor ve uzuluyoruz, hey hat ne fayda elinde yetki olmayinca neye yarar; Bu yaz ulucamide namaz sonrasi yine siyasetin icinde olan ama aktif konumda olmayan ve Ankarada yasayan bir abimiz ,eski belediye otelinin yer sahibine dediki abi yeni binaniz hic oraya olmamis ve guzel degil, aldigi cevap su oldu benim disimda olan bir sey benim alakali degil,cevabi duyunca uzuldum maddeten durumunuz cok iyi oraya bina yapmanin geregi varmi en onemlisi oraya ruhsat vermenin geregi varmi; Ayrica su yine siyasetin icinde olan bir arkadasimiza, ki sevdigim bir arkadasim bundan yaklasik uc veya dort yil once samsun'da bir vesile ile gorunce dedimki saat kulenin orada coruhun bir tarafi gidis bir tarafi gelis olacak coruh etrafinida guzelce yeniden ele alip taki Erzurum koprusune kadar guzellestireceksin(peyzaj olarak) ooo dedi o is bitti dedi , sonradan anladimki baysettigim yere ruhsat verilmis daha bu sene binayi oraya yapilmis gorunce uzuldum.Bari yapiyorsunuz ki hic bir sey yapilmasin illada yapilacaksa belediye otelini en azindan aslina uygun yapin ; Kenan bey siyasete girmeyecegim diyorsunuz ama goruyorum ki girmeniz girmesenizde bu isi sonuca suruklemek size vazife olarak manevi olarak verilmis durumda

Avatar
Yiğit 9 yıl önce

- Bayburt İşgale mi uğradı neden herkes kaçmak istiyor? sorusuna Cevaben
Evet Bayburt işgale uğradı,beceriksiz ve basiretsiz insanların istilasına. Her yıl göç veren,yatırım adı altına yatırımcık yapan ve bunu başarı gören,neredeyse ilçe nufüsüna düşen,kapı komşusunu siyasi düşüncesinden dolayı dışlayan. Siyaset ehli olmadığı halde siyaset yapan insanların istilasına uğradı. Eleştirmez,sormaz,sorgulamaz sadece gelene ağam gidene paşam diyen insanlar olduğu sürece bize herşey müstehak. İlk fırsatta bende gideceğim bu memleketten