Kazancılık Sokak asfalt gördü!

Bayburt Belediyesi şehir merkezindeki asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Kazancılık Sokak asfalt gördü!
Yorum Haber - Bu kapsamda Şeyhayyran Mahallesi Kazancılık sokağa da asfalt döküldü. Bayburt Belediyesi, bugüne kadar birçok şekle giren Kazancılık sokağı, uzun yılların ardından attığı asfaltla yenilemiş oldu.

Şehrin en tuhaf noktalarından biri olan Kazancılık sokak, vatandaşın keyfi doğrultusunda trafiğe kâh açılıyor, kâh kapanıyor. Trafiğe yönelik bir uyarı levhası bulunmayan sokak, vatandaşların her iki çıkışa çektiği arabalar dolayısıyla her an için trafiğe kapanabiliyor. Evler arasında sıkışmışlığıyla tek aracın ancak geçebileceği sokaktan, kamyon vari bir taşıtın geçebilme ihtimali ise artık imkansız.

Şöyle ki, bir zamanlar kütük gibi akan sulardan, itfaiye araçlarının ihitiyacını gidermek için sürekli girip çıktığı Kazancılık sokak, her yeni ev yapanın biraz daha yoldan götürmesiyle, kaldırımların umarsızca genişletilmesiyle daracık bir hale geldi. Kazancılık sokağın çağlayan çeşmesinin üzeri yıllar önce sorgusuz sualsiz kapatıldı. Şehit Osman Tepesi'nin altından gelen suyu, mahalleye dağıtan birçok çeşmenin üzerinden de yıllar önce kentleşme geçmişti! Tüm canlıların hizmetinde olan gece gündüz akan, mahalleye serinlik veren çeşmelerin kapatılmasına ses çıkarmayan ahali, uyanıklığını her eve bir kuyu vurmak noktasında gösterdi. Ve Şeyhhayran Mahallesi, Şehit Osman gibi su yatağı bir tepenin kıyısında tüm canlıların hizmetinde olan çeşmelerinden mahrum kaldı. İşin özeti, insanlık yok oldu aslında.. Tüm bu mekânlar gibi yaşanmışlıklar da sadece hafızalarda kaldı. 

Evet, bir sokağın asfaltlanmasından yâdımıza bunlar düştü.
 

Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN 3 yıl önce

NE ARAÇ NEDE YAYALARIN (O CİVARDA OTURANLAR HARİÇ) KULLANMADIĞI SOKAKTAN BİRKAÇ KEZ KESTİRME DİYE GEÇTİM MANZARA GERÇEKTEN ÇOK ÇİRKİNDİ. ASFALT VE DÜZEN OLMAYINCA O MINTIKANIN TEMİZLİK GÖREVLİSİ DE O SOKAĞA GİRİP TEMİZLEMEYİNCE BAYBURT'UN TAM ORTASINDAKİ BU SOKAK MEDYAYA DÜŞMESE İDİ BU PİSLİK BÖYLE KALIRDI.

Avatar
Demokrat Bayburt 3 yıl önce

İyi niyetle yapılmış yanlış icraat.
Yanlış çünkü üzerinde yoğun bir araç trafiği olmayan cadde ve sokaklar asfaltlanmaz. Hem çabuk bozulur hem de sağlıksızdır. Asfalt şehirlerarası yollar ve büyük caddeler için kullanılır. Bu sokağa güzelce taş döşenmeliydi.

Avatar
vatandaş 3 yıl önce

unutulmuş bir sokaktı sonunda fark edebildiler çok güzel olmuş yapanlardan Allah razı olsun