Kavcıoğlu: "Önce şehir olmamız gerekiyor"

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve 14 meclis üyesi, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nu ziyaret etti.

Kavcıoğlu: "Önce şehir olmamız gerekiyor"
Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve 14 meclis üyesi, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nu ziyaret etti.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Bayburt TSO Başkanı İbrahim Yumak ve 14 meclis üyesinden oluşan heyet, Maliye Bakanı Naci ağbal'ı ziyaretinin ardından TBMM'ye gelerek Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu'nu çalışma ofisinde ziyaret etti.

Burada Bayburt'la ilgili çeşitli sorunları dile getiren Yumak, Bayburt'un sorunlarıyla ilgili hazırladıkları dosyayı Kavcıoğlu'na sundu.

Ardından kısa bir konuşma yapan Yumak, Kavcıoğlu'nun memleketin sorunlarına hakim olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Sayın vekilim bizim size zaman zaman dosya alıp verdiğimiz oldu. Memleketimizin sorunlarını yenileyerek, çözülenleri devre dışı bırakıp, yeni doğan ihtiyaçları da dosyaya ilave etmek suretiyle sizlere arz ediyoruz. Tekrar yine böyle bir dosyamız var. Siz zaten bütün boyutlarıyla memleketimizin bütün sorunlarına hakimsiniz. Sayın vekilim sorunların çözümü noktasında sayın bakanımıza ve size çok teşekkür ediyoruz. Tekrar görevinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz."

"Yıllar sonra Bayburt önemli bir bakanla temsil ediliyor"

Dosyayı teslim alan Kavcıoğlu ise, önemli açıklamalarda bulundu.

Yıllar sonra Bayburt'un maliye bakanlığı gibi önemli bir bakanlıkla temsil edildiğini hatırlatan Kavcıoğlu, Bayburt'un bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Kavcıoğlu şunları kaydetti:

"Yıllar sonra Bayburt önemli bir bakanla temsil ediliyor. Dolayısıyla Bayburt bunu iyi kullanmalı. Bölgeyle çevredeki illerle kıyasladığımızda Bayburt'un iyi durumda olduğunu hiç kimse söyleyemez. Ben burada konuşurken buradaki büyüklerimiz,  Erzurum'a, Trabzon'a çok dokunma diyorlar. O dokunma değil. Bayburt'a hiç bir şey yapılmadı. Trabzon'a yapılan ortada, Erzurum'a yapılan ortada, kısmen Gümüşhane'ye yapılanlar ortada. Bayburt bu konuda geride. Bizim önce kendimizi eleştirmemiz lazım. Bayburt'a ne olması gerektiğini, nelerin yapılması gerektiğini bu odadaki kişilerin bilmesi gerekiyor. Eğer buradaki kişiler yapılması gerekenleri bilmiyorsa Bayburt'un vay geldi haline."

"Önce şehir haline getirmemiz lazım"

Bayburt'un kalkınma hamlesi yapabilmesi ve yatırımları alabilmesi için önce şehir yapısına bürünmesi gerektiğini anımsatan Kavcıoğlu:

"Bizim ilk olarak şehirle alakalı konularda hem fikir olmamız gerekiyor. Yani Bayburt'un burada bir mahalle baskısı oluşturması lazım. Herkesin Bayburt'la ilgili düşüncelerini netleştirmesi lazım. Bayburt'u önce bir şehir haline getirmemiz lazım. Bu çok önemli. Siz bir tane daha 20 milyonluk fabrika açın, yada bu yatırımı daha da büyütün ne genel müdür getirebilirsiniz oraya ne işçi orada durur. Yani önce insanlar şehirde yaşamak istiyor. Bizim insanımızın diğer insanlar gibi şehirde yaşamak hakkı var. Sosyal bir yapı içerisinde yaşamak hakkı var. Bizim şehrimiz böyle değil. Bunu tartışmak için söylemiyorum. Belediye başkanımızla konuşuyoruz. Bayburt'un önce projelerini ortaya koyup, kentsel dönüşümüyle, merkeziyle, yeni Bayburt'uyla, çarşısıyla sanayisiyle konuşulması lazım. Ve bir karara bağlamız lazım. Arkasından diğerleri gelir. Bunu yapamazsak Bayburt'a bir iki şey yaparsınız gerisi öyle kalır."



"3 bin yıllık kalenin yerini kimse tartışmıyor"

Kentte son 20-30 yılda oluşan yapılaşmayı da eleştiren Kavcıoğlu, inşa edilen kamuya ait yapıların yerlerinin yanlış olduğu için sonradan değiştirilmesi noktasında eleştirilerde bulundu. Kavcıoğlu, 3 bin yıllık kalenin yerini kimsenin tartışmadığı halde 7 yıl önce yapılan üniversitenin yerinin taşınması konusundaki tartışmaları hatırlatarak şunları ifade etti:  

"Ben hep söylüyorum. 3 bin yıllık kalenin yerini kimse tartışmıyor. Yıllar önce kaleyi yapmışlar hiç yerini tartışan yok. Ama biz 7 yıl önce yaptığımız üniversiteyi yeri yanlış diye taşıyoruz. 20 yıl önce yapılan yer eski sanayi olmuş, kayışkıranın oradaki yeni sanayinin yerini tartışıyoruz. Bu oda da bulunan Bayburt'un ticaret erbabı 10 kişi bir araya gelip oranın yeri doğru, buranın yeri doğru diyemiyor. Terminal yine yanlış yerde. Yani ne yapıyorsak 3 sene sonra 5 sene sonra yerini tartışıyoruz. Ya başta yanlış yapıyoruz. Ya sonda yanlış yapıyoruz ama buna bir karar vermemiz lazım. Yani bunu artık sonlandırmamız lazım. Siyasi olarak da bir fırsat var önümüzde."

"Bir bakanımızın olması Bayburt için tarihi fırsat"

"Bir bakanımızın olması Bayburt  için tarihi fırsat" diyen Kavcıoğlu; "Bayburt il olduğundan beri bir Ülkü ağabeyin kısa bakanlık dönemi, grup başkan vekilliği dönemi dışında bu kadar etkili olmadı. Şu anda sayın bakanımızın kendi kişisel gücünü de hesaba katarsak bunları da bir araya getirdiğiniz zaman bunları değerlendirmemiz lazım. Burada 7 tane Bayburt kökenli milletvekili var. Sorunlarımız işimiz olduğu zaman bir birimize destek oluyoruz. Beraber hareket ediyoruz. Bu siyasi güç önemli. Bu siyasi gücü iyi kullanmamız gerekiyor. Bayburt'a bir şeyler yapmak zorundayız. Bu bir fırsattır" diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Şahap Kavcıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali ali 8 yıl önce

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın demiş Şeyh Edebali önce insanına değer vermeli belediyesi, hükümeti, valisi .sadece küçük bir örnek geçen hafta Bayburtun kurtuluşu etkinliklerinde cirit musabakası vardı büyüklerimiz makam arabalarıyla gelip protokolden seyredip gittiler.Ne müsabaka alanı temizlenmişti, ne yollar heryer çamur insanlar üstü başı perişan vaziyette evlerine döndüler.Kurtuluş günü belli etkinlikler belli Futbol maçına verilen önem kadar neden bu etkinliklere önem verilmiyor.Yollar köstebek yuvası milletvekilimiz kamu binalarından bahsediyor.Önce halkın refah içinde yaşayacağı bir bayburt imar edin kamu binalarını sonra düşünün

Avatar
seko69 8 yıl önce

yetki sizde, belediye sizde, hükümet sizde,, kısaca mühür sizde.. bu idareciler ile, bu belediye teknik ekibi ile, bu belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile bu dediğiniz ŞEHİRCİLİK anlayışı biraz zor..zaten bu kişiler ve makamdakiler Bayburt'u 14 yılda bir MEZRA'ya çevirdiler..bunaların vizyonları ve misyonları yok. aslında var da burda yazmam uygun olmaz.. halen daha havaların böyle sıcak olmasını fırsat bilip yollardaki çukurlara yama yapmayan bir belediyemiz var. biz hangi şehircilikten bahsedeceğiz.. burdan tek söyleyeceğim artık biz Bayburt'luların bu hantal yapıdan (belediye, valilik ve kamu kurum müdürlerinin hantallıkları) ümidi yoktur, tek bir ümidimiz var Sayın Vekil Şahap Bey ile Sayın Bakan Naci bey.., bu ikisi kendi çaba ve gayretleri ile Bayburt'u adam ederlerse ölene kadar ve öldükten sonra da Bayburt'lular 7 ceddine rahmet okurlar. yok bu tarihi firsatta kaçarsa Bayburt ne yazık ki ilçe olur, yönetenlerde ebediyyen beddua alır..

Avatar
bayburt 8 yıl önce

aslinda yazilicak okadar sey varki ben yurt disinda yasayan bir hemserinizim gecen yaz bayburtta bulundum ve sunu söyleyebilirim bayburt türkiyenin en geri kalmis ili.Meslegim geregi sokak ve caddelerin üst yapilanmasinin nasil tanzim edilecegi hakkinda bilgiye sahibim gördüklerim beni resmen dehsete düsürdü yapilan alt yapi ve üst yapi calismalari tamamen acemice yapilmis ...
belediye baskanina saygi duyuyorum fakat belediyecilikten birazcik anladigini sanmiyorum.Eger böyle büyük bir altyapi calismasi yapilmasi gerekiyorsa bu islerden anlayan profesyonel yardim alirsin bir mahalleyi bitirir sonra diyer baska mahallelere baslarsin bu is yurt disinda böyle olur,böylelikle halkin hepsini perisan etmemis olursun,üst yapida yapilan acemice kalitesiz iscilik bizim memleketimizin kaderi olmamali lütfen kaldirim ve asfalt yapimindan anlayan birileri bu isin basina gelsin ...yeter artik milleti kalitesiz islerle kandirmayin,biraz harcadiginiz paralarin takipkicisi olun ....

Avatar
Muhammet 8 yıl önce

Bayburta yapılacak en büyük yatırım yollara asfalt çekmek kaldırımları düzenlemek insanlar yürüyemiyor

Avatar
kenan 8 yıl önce

bu bayburdu 20 yıldır yönetenler yanında vekilbey kimi kime şikayet ediyon onların yüzüne söyle heryerde bu adamlar tiçaret odası kendi işini çok iyi becermişte başka işlerin çözümü için ankaraya gitmiş bayburtta tiçaret kaldımı başkan heryerde aynı adamlar siyaset tiçaret spor hep aynı simalar bırakın başkalarıda gelsin korkmayın zaten beceremediğinizi sizde biliyosunuz belediyeyede biraz kızayım editörbey yorumu yayınlamaz

Avatar
Gürsel karapınar 8 yıl önce

EVET ÖNCE ŞEHİR OLMAMIZ GEREK....TABİ Kİ BECEREBİLİRSEK.....Bu söylemlerin uygulamasını görmek istiyoruz....

Avatar
metin 8 yıl önce

yine ağlıyor yakınıyorlar ya iyide 10 yıldır belediye chp demi 14 yıldır iktidarda chp mi var yazıklar olsun

Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

e daha ne duruyorsun, helva yapsana
yada
başkalarını suçlamak hep kolaydır.
Şimdi görevde Sayın Bakan ve Sayın vekil var. Artık icraat zamanı, göstermek ne zaman olacak.